Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s nohou po operaci krčku

Od: pontee* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych Vás poprosit o rady. Moje starší příbuzná má několik let po operaci krčku stehenní kosti, má tam hřeb, a teď se jí stává, že se jí noha velmi podlamuje v koleni, koleno ji bolí a přeskakuje jí v něm. Ortoped řekl, že když vzhledem k věku nepůjde na oepraci, tak není nějak možnost pomoci, třeba zkusit brát nějaký preparát na klouby, dostala ortézu, ale je jí nepohodlná, protože je od půlky stehna k půlce lýtka a tak jí nenosí. Pak jsem jí obědnala ortézu jen na koleno přes internet, ale nebyla to klasická tvrdá, je na suchý zip ale taková měkká. Ortézy navlékací takové ty pružné na nohu nenatáhne, protože i když je to největší velikost(prý), tak je ani nenatáhne jak jsou těsné)není nějak extrémně tlustá, má 60kg při 150 cm).

Zkoušeli jsme jí koupit Geladrink, ale nějaké účinky jsme nějak nezaregistrovali. Nevím, jak je to s ostatními preparáty, cena by nevadila, ale museli bychom vědět, že jí to pomůže, který vybrat, o každém se mluví podobně, kdo ví, který je nejúčinnější.. Tak jestli máte někdo s něčím opravdu dobrou zkušenost, budu ráda :)

Koleno má vybočené, protože má šroub bohužel nakřivo daný, já vůbec nevím, jak jí účinně pomoct, která třeba mast by jí opravdu pomáhala, nabídka je hrozně široká..

A jaké cviky, protože má stehno celé napuchlé a pohyb je minimální, chtělo by to asi nějakou dobrou rehabilitační, ale kde ji sehnat, ty bývají asi jen v nemocnicích a ona nikam nemůže chodit, potřebovala by, aby za ní někdo docházel.

Chtěla bych jí pomoct, protože už chodila moc pěkně několik let a teď ten stav je dlohodobě nic moc..

Děkuji Vám za odpovědi!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

To co požadujete asi není a já vás moc nepotěším. Žádná ortéza není pohodlná, proto je to ortéza na zpěvnění, takže o žádném pohodlí není řeč. Takže nosit i nepohodlnou pevnou ortézu, ty měkké jsou k ničemu.

Žádný prearát jí nevyléčí a jsou to vyhozené peníze. Lékařsky nejsou testovány, jsou testovány jen aby člověku neublížili, aby byly nezávadné. V každém preparátu máte nějakou látku na zdravotní problémy, ale to máte i ve stravě, takže jen změnit jídelníček. Ušetřené peníze za doplňky stravy věnujte na kvalitní stravu. Bylo mi doporučeno na klouby - neutrácej na blbiny a kup si týdně jednu makrelu, kterou máš tak ráda. Obsah účiné látky budeš mít stejný.

Různými mastičkami si lze ulevit, ale ne vyléčit. Zkuste chladivou koňskou masť (ne koňský balzám, to je napodobenina) a nohu na noc natřít a zabalit do potravinové folie. Mast se pod folií pomaličku vstřebává a mělo by se pan alespoň v noci ulevit. Lze i přes den, ale né 24 hodin v kuse.

Rehabilitace - chce to cvičit a cvičit. Zařiďte paní doporučení na rehabilitace, nemusí nikde chodit, sanitka jí doveze tam i zpět. A ty rehabky několikrát do roka.

Víc mě nenapadá.

doplněno 07.03.12 21:35:

Doma rehabilitovat asi nebude nejlepší, potřebujete magnet, elektriku ... popřípadě vířivku... a co já vím co všechno, prostě vybavenost k úspěšné rehabilitaci. A nebo dohodnout paní pobyt na 2-3 týdny přímo v rehabilitačním centru.

martinaa*
hodnocení

2x

Napíšu jen svůj názor... pokud má špatně daný šroub, tak do ní můžete sypat želatinu po kilech a koupit dvacet ortéz, ale lepší to stejně nebude. Není možná opravná operace? Vím, že je to složité, náročné - ale pokud je příčina ten šroub, tak se musí začít u něj...

pontee*
hodnocení

V 88 letech znamená taková operace jen- buď přežije nebo nepřežije a ten vyndaný hřeb by byla třešiňka navrch za to, že přežila. Tak to vnímám já i ona.

Chodila skoro dobře už jsem psala, ale kvůli jinému onemocnění zeslábla a stále polehávala a tak se to chození nějak zhoršilo.

On je tam taky problém, že dlouhodobě teď brala Diazepam na spaní a není možno ji od toho odtrhnout a je prostě taková malátná, slabší, doktorka mi dala jiný lék a že to má brát místo toho, už jsem se ale nezeptala, jestli je možno takové náhlé vysazení, že může mít absťák. U jiných léků (analgetik)jsem slyšela, že se to musí postupně vysazovat, nechci jí tou změnou léků nějak ještě ublížit.

martinaa*

Bohužel máte pravdu, pro mnoho starých lidí je úraz krčku bohužel konečná:(. Dlouhodobě brát léky tlumící bolest a léky na spaní není řešení, ale nic jiného Vám nejspíš nezbyde.

Nešlo by, že by ji někdo na rehabilitace vozil? Vím, že jsou určitě děti a příbuzní v práci, ale tak bych chápala oplátku péče z dětství:)

doplněno 07.03.12 21:30:

A určitě by se sehnal někdo, kdo by byl ochotný za ní na rehabilitace docházet i domů, otázka je, kolik by to stálo.

pontee*
hodnocení

V tomto stavu teď nesejde schody, to je pro ni nejhorší- jít ze schodů, nahoru jí to nějak nevadí, ale dolů..:(

martinaa*

A co pořídit takový ten jezdící sedák na schody (předpokládám schody v bytě nebo soukromém domě)? Pokud se jedná o schody v normálním domě, bez výtahu bohužel:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]