Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce z dopravních podniků

Od: laurencie* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Chtela jsem se zeptat kdyz ma matka exekuci na dopravnim podniku a zijeme ve spolecne domacnosti.Již dluh nekolik let neplati a tak jsem se chtela zeptat jak to je kdyz si budu brat pujcku na podnikani a otevru si obchod.Muze mi exekutor na to sahnout?*nevi* I kdyz v bance budu mit na uctu priznanou pujcku ,muze se stat ,že mi to taky sebere?Jak si mam chranit svuj majetek?A jak se popripade chranit - bránit? *nevi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejjednodušší řešení by pro Vás bylo, kdybyste nežila s matkou ve společné domácnosti. Ale pokud to jinak nejde, můžete se chránit jedině tím, že budete schopna prokázat, že jde výlučně o Váš majetek. Mít doklady od všeho, co je Vaše atd.

doplněno 07.03.12 19:08:

A také svědky.

doplněno 07.03.12 19:12:

Jen ještě dodám, že na Váš účet exekutor sáhnout nesmí. Pokud nemáte s matkou společný, pak na něk ex nemůže.

laurencie*
hodnocení

To jsem taky nad tim premyslela,ale ma matka je bez prijmu a tak se staram o ni ja .Premyslela jsem,ze bych podala zadost o zastaveni nemajetnosti a o splatkovy kalendar ,za bych to za ni pomalu splacela .Clovek uz tak si nemuze nic koupit do bytu ,prtz se bojim ,že prijdou a vse mi vezmou.*nevi*A matku nechat a ja se odstehovat ,coz by znamenalo pro matku ulici ,prtz by nezvladla zaplatit byt:(.Je to u nás dosti komplikovane,ale kdyz bych podala zadost o zastaveni nemajetnosti ,tak bych mela byt klidnejsi Ne?Jinak dekuji Vam za rady!:)

Laurencie, zastavit exekuci z důvodu nemajetnosti a podat takovýto návrh, může pouze exekutor. Ten také prověřuje, zda je dlužník skutečně nemajetný. Takže jedině toto vykomunikovat s exekutorem. Splátkový kalendář samozřejmě možný je, stačí se na tom domluvit. Ale to byste si zbytečně přidělala starost, protože to není Vaše povinost. Nehledě na to, že pokud je to starý dluh, naskákaly tam úroky atd. Neznám podrobnosti, tak nemohu více poradit. Vše by mělo být na Vaše jméno, abyste byla chráněna a mamka nemít nic. Pár kousků např. starého nábytku nikoho nevytrhne. Jde o to, jak je ten dluh starý, na vykonání exekuce má ex 10 let. Poté by to mělo být promlčeno, takže to je potřeba si zjistit.

doplněno 08.03.12 09:36:

Ale pokud se exekutor do dneška neozval a nic se neděje, pak je to divné.

doplněno 08.03.12 12:15:

Vaše podnikání bude Vaše záležitost, dáte do toho své prostředky a Vy nejste dlužník, takže tam na Vás exekutor k vůli dluhu maminky nemůže.

doplněno 08.03.12 12:26:

Není zač. Přeji v podnikání hodně úspěchů, ať se daří.*slunce*

laurencie*
hodnocení

Moc dekuji dekuji ,Co vim tak asi pred osmi lety uz tu byl exekutor a ten to pozastavil pro nemajetnost,pak se leta nic nedelo a az v roce asi 2008 chodili pokuty co probehli soudem bez me matky.Kde je nauctovano jdeme tomu 60 % odmen pro pravniky.Matka tam asi pred rokem byla ,stim že by si rada splatila svuj dluh ve forme splatkovyho kalendare.Jenze oni po me matce chteli aby zaplatila celou tu pohledavku a ona jich ma asi 6 pohledavek .Jenze v te dobre ani jeste dnes nemame na to aby zaplatila asi 15 tisic a vys najednou.Takze az mi vyjde pujcka a zacala podnikat niceho se obavat tedy nemusim? Jeste moc dekuji vsem ,jde mi taky o to ,aby se nedej boze neco stalo a ja vsechny dluhy mela na sebe ci ma dcera .To bych fakt nechtela .

laurencie*
hodnocení

dekuji jste me moc uklidnila.*uf*

Opravdu není zač a kdyby náhodou, tak se ozvěte. Podívám se na to a když tak pomohu.

nu*
hodnocení

0x

nebo si připravit předem s právníkem vylučovací žalobu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]