Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z příjmu - drobný rozprodej

Od: bimbam® odpovědí: 5 změna:

Jsem v předčasném důchodu, pečuji o nemocnou maminku. Snažím se přiměřeně vyklízet její byt, rozdávám a prodávám věci, které už v rodině nikdo nebude potřebovat. Budu (já nebo maminka) platit daň z příjmu? Např. za knihy prodané antikvariátu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
§ 4 Osvobození od daněpříjmy z prodeje movitých věcí. Osvobození se nevztahuje na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí, nepřesahuje-li doba mezi nabytím a prodejem dobu jednoho roku. Osvobození se nevztahuje rovněž na příjmy z prodeje movitých věcí, včetně příjmů z prodeje movitých věcí uvedených v odstavci 1 písm. g), pokud jsou nebo byly zahrnuty do obchodního majetku pro výkon podnikatelské a jiné samostatné výdělečné činnosti poplatníka, a to do pěti let od jejich vyřazení z obchodního majetku,doplněno 07.03.12 13:15: Nemusite si s tim delat hlavu. Maminka ma veci urcite dele, nez 1 rok

I kdyby neměla,já bych rozhodně nic neplatil,nevím,co by mi kdo dokazoval.

Souhlas, ale takto je to v zakonech

hodnocení

Děkuji za potěšující odpověď. Známý mě polekal, když mě upozornil, že antikvariát si uvede svůj výdaj někam. Nevím kam, ale že to úředníci najdou.

petr123*
hodnocení

0x

Prodej majetku není dlouhodobá činnost za účelem výdělku ale jednorázová záležitost, takže se není o co bát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]