Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím na úřad práce na 14 dnů?

Od: vanejo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , včera jsem zkončil v zaměstnání mojí výpovědí.Od 19.března mám jinou práci musím na ÚP ,jde mi o to že to mám tak na půl dne cesty nebydlím na drese trvalého bydliště a ta cena je taky dost. Nelze to nějak zaplatit? KDe? Na těch pár dní to pojištění nebude stát tolik.Nebo co se tam vlastně platí.:)

Děkuji za info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

"vanejo", na UP nemusíte, ale tato doba se Vám počítá do odpracované doby do důchodu a každých 14 dní je dobrých. Pokud Vám jde o placení zdr, poj. tak pokud jste plný měcíc od 1 do posledního data nepojištěn zaměstnavatelem nebo na UP musíte si zdr. poj. platit sám Pokud jste ale od 6.3. - 19.3 nepojištěný, nevzniká Vám povinnost zdr. poj. platit. Přesto si zavolejte na svouji pojišťovnu, zda není od letoška změna.

pepino82*

nemusíš na úřad mám to úplně stejně zamestnavatel plati sociální a zdravotní za cely měsíc a pokud v tom měsíci nastoupíš do nového zaměstnaní není žádny problém já to mém vypověd 5dní před koncem měsíce a nastupuju do zaměstnání příští tyden slečna na úp říkala že se evidovat nemusím v tomhle případě

hodnocení

0x

Dobrý den. Platí se zdravotní pojištění, to je povinné. Nahlaste to zdravotní pojišťovně a oni Vám pošlou složenku k zaplacení za tu dobu, co nebudete v žádném zaměstnání, ani na úřadu práce.

doplněno 07.03.12 11:07:

Na úřad práce nemusíte, nahlásit to pojišťovně a zaplatit si pojištění, stačí.

dzordz*
hodnocení

0x

V každém měsíci musí být část, kdy to někdo zaplatí za měsíc celej. Teoreticky můžete prvního skončit, mít zaplacené od bývalého zaměstnavatele do konce měsíce, posledního dalšího měsíce nastoupit a v novém poměru mít zaplacený i celý začátek toho měsíce. No a když daný měsíc nezaplatí nikdo, tak jedině vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]