Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , včera jsem zkončil v zaměstnání mojí výpovědí.Od 19.března mám jinou práci musím na ÚP ,jde mi o to že to mám tak na půl dne cesty nebydlím na drese trvalého bydliště a ta cena je taky dost. Nelze to nějak zaplatit? KDe? Na těch pár dní to pojištění nebude stát tolik.Nebo co se tam vlastně platí.
Děkuji za info.
"vanejo", na UP nemusíte, ale tato doba se Vám počítá do odpracované doby do důchodu a každých 14 dní je dobrých. Pokud Vám jde o placení zdr, poj. tak pokud jste plný měcíc od 1 do posledního data nepojištěn zaměstnavatelem nebo na UP musíte si zdr. poj. platit sám Pokud jste ale od 6.3. - 19.3 nepojištěný, nevzniká Vám povinnost zdr. poj. platit. Přesto si zavolejte na svouji pojišťovnu, zda není od letoška změna.
nemusíš na úřad mám to úplně stejně zamestnavatel plati sociální a zdravotní za cely měsíc a pokud v tom měsíci nastoupíš do nového zaměstnaní není žádny problém já to mém vypověd 5dní před koncem měsíce a nastupuju do zaměstnání příští tyden slečna na úp říkala že se evidovat nemusím v tomhle případě
V každém měsíci musí být část, kdy to někdo zaplatí za měsíc celej. Teoreticky můžete prvního skončit, mít zaplacené od bývalého zaměstnavatele do konce měsíce, posledního dalšího měsíce nastoupit a v novém poměru mít zaplacený i celý začátek toho měsíce. No a když daný měsíc nezaplatí nikdo, tak jedině vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.