Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UZP nesmí být na faktuře?

Od: tomasgulas odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jsem živnostník, ve věcech účetnictví naprostý laik, mám 60% paušál, nejsem plátce DPH (to mám i na faktuře) a teď jsem četl někde na měšci, že v takovém případě NESMÍ být UZP na faktuře. Já ho tam mám, každý měsíc již od února 2011. Může z toho být nějaký průser?

Díky za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může, jako neplátce DPH nesmíte tento údaj na dokladech uvádět.

uska*
hodnocení

2x

DUZP je den poskytnutí služby nebo den přijetí platby . Pokud nejste plátcem DPH, tak je to pro vás nepodstatné. Pro vás tahle vyplněná kolonka nic neznamená, žádný průšvih pro vás nehrozí.

doplněno 07.03.12 09:32:

Napsala jsem vyjádření našeho FÚ, samozřejmě, že v budoucnu již tento údaj nebudete vyplňovat. Na postih to není.

tomasgulas
hodnocení

Děkuji Vám oběma za odpověď. Samozřejmě již tento údaj nebudu na faktuře uvádět, nedělal jsem to schválně ;)

A budu věřit v NEpostih *smich*

uska*

V účetnictví máte kopii faktury, že jo. A co tak vyjet druhou kopii bez tohoto údaje a v klídku si jí založit?

tomasgulas
hodnocení

No mám no. Sice bez podpisu a razítka druhé strany (prý to není potřeba), ale mám. A mohu si je udělat všechny zpětně, samozřejmě, bez onoho UZP. Jenže co když budou chtít vidět faktury u druhé strany?

Omlouvám se, já do tohodle fakt nevidím... *hi*

robin1*

No já když jsem měl kontrolu z finančáku, tak pani řekla jaký rok chce kontrolovat, a já jí na daný rok vytisknul faktury, ani jsem je nepodepisoval. A vše v pohodě:)

doplněno 07.03.12 10:38:

Já bych to vůbec neřešil, něco jiného by bylo kdybyste inkasoval DPH

petr123*

Důležité je aby bylo z faktury jasné že nejste plátce DPH a to jak píšete tam bylo uvedené. Takže by z toho žádný problém být neměl ale na nové faktury bych to už rozhodně netisknul ;)

Jo a správně - razítko ani podpis tam být nemusí, podepisovat faktury by měl ten kdo je přijímá. Ale protože to většina lidí netuší tak doporučuju si vlastní podpis oskenovat a dát ho na fakturu jako obrázek. Lidi jsoupak spokojenější ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]