Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXEKUCE, rady atd

Od: lenisekfa odpovědí: 4 změna:

Ahoj, jelikož u mně možná dojde k exekuci, tak se s Vámi chci poradit ohledně práva.

Bylo mnoho rad, kdy když pracujete a dostáváte výplatu, tak je rada aby peníze byli ze zaměstnání posílané složenkou.

Dnes jsem i přesto že ještě nemám exekuci byl ve mzdovém úseku ve firmě a učetní mi řekla že to u nás nejde.lze ale peníze poslat na jakýkoliv jiný účet u bank, ovšem s tím že může být vinou exekuce mně i někomu jinému zablovkoán účet.

Může to tak opravdu být že kamarádovi ke kterému si pošlu peníze zablokují účet?

nebo je nějaká rada ohledně této exekucea platu?přece peníze vybraat jdou ale za dobu pry jen exekuce jednou a to minimum 6250,-kc.

Děkuji za odpoved a právní radu, víte exekuce je kvůli pár korunám a už platím soudní výlohy, cca 12000,-Kč navíc.

Z dluhu 4000,-Kč je cca 17000,-Kč, mám na zaplacení 3.dny.

Je to z nebankovní půjčky, která byaůl znesplatněna, s věřitelem kontakuji, ale nechce se dohodnout na smíru ani oddálení, šlo to přes rozhodnčí doložku a nabylo to právní moci.

V případě neuhrazení, zbývají mi 2 dny si myslíte jak rychle dojde k exekuci?Nebo i když urhadím část pomůže to?

Děkuji za odpověd.

Nedivím se lidem kterí z toho mají hrůzu, celý den včera jsem si chtěl něco udělat, nestojí mi to žít v tomto světe za podobné problémy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechci to zlehčovat ale kvůli 17 tisícům.*bzum*

Když ještě exekuci nemáte a máte práci, zkuste si někde pučit , zaplatit dluh a splácet půjčku po menších částkách než když by vám dali exekuci. Až vám dají oficiálně exekuci tak to budou teprve problémy.*stop**zed*

doplněno 06.03.12 20:56:

Popište trochu víc vaši situaci.

hodnocení

0x

Zdravím. Pokud ten účet nebude Váš a budou Vám na něj chodit peníze, pak by exekučně obstaven být neměl. Protože majitelem účtu není povinný. je to prostě cizí účet. Z účtu, pokud je na něj nařízená exekuce, si smíte vybrat jednorázově dvojnásobek živ. minima. Můžete to udělat však jen jednou po dobu trvání exekuce. Určitě pomůže, pokud uhradíte část dluhu v termínu a část po splatnosti. Když uvidí, že platíte, nebudou mít důvod, dávat vydělávat exekutorovi ani by to udělat neměli.

hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud si necháte peníze posílat cizí účet,tento exekutor zablokovat nesmí.To smí jen v případě,že by to byl účet např. manželky.

buss
hodnocení

0x

No ono jedna věc je nadělat dluh a druhá exekuxce, kde podmínky schválili naši námi placeí služebníci. Exekutoři si ty nevymysleli, snad vydupali. Proč by měl blokovat cizí účet, i když zřejmě to půjde, když přímo zaměstnavatel bude strhávat z platu. Vezme i stavební spoření...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]