Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se hojí přetrhané vazy?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Pěkný večer, bráška vyrazil v sobotu na týdenní lyžovačku do Alp se svou třídou. Jak na potvoru, bůhví, co dělali, hned v neděli odpoledne spadl tak hloupě, že si vykloubil palec na ruce a zpřetrhal si některé vazy. Zřejmě se mu tam připletla hůlka. V nemocnici dostal dlahu a zůstal na horách.

Neví někdo, jak dlouho (přibližně) se mu budou ty vazy hojit?

Děkuji:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

2x

Zdravím, ááá, lyžařský palec! :D Předpokládám (ohledně Vašich slov), že vazy jsou zpřetrhané také na ruce. Ruku bude mít v sádře nejméně na 5 týdnů a potom rehabilitace nejméně na 2 měsíce (to je minimum). Teda alespoň takhle to bylo u mě, i když trvalo to ještě déle. Ale musím říct, že ten palec není asi ani nikdy už nebude to co býval...

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Vazy jsou prý zpřetrhané pouze na palci (z hor volala rodičům učitelka, osobně jsem ji neslyšela), tak víme jen kusé informace a vše se teprve uvidí v sobotu po návratu domů. Říkáte, že palec nebude nikdy, co býval?:( To zní hrůzostrašně, zvlášť pro budoucího ajťáka...).

ellin*

Já myslím, že to nebude nic tak strašného, nebude sice jako dřív, ale neohrozí bráškovu šikovnost v povolání ajťáka. Toho se nebojte, myslela jsem nějakou hodně namáhavou fyzickou činnost, třeba pro takového zedníka by to bylo daleko horší. ;) Držím palce!

martinaa*
hodnocení

Aspoň bude mít o důvod víc na sobě makat:) A zedník z něho určitě nebude:D Na to je moc liný:D

Moc děkuji za rady:)

ellin*

Není zač, ráda jsem pomohla... ;)

Dobrý večer, Martino. Každému člověku se to může hojit různě dlouho, třeba i tři, čtyři měsíce. Pravda je, že v prstech pak již není takový cit, jako dříve. Bráška si holt na čas odpočine od práce.:)

doplněno 06.03.12 19:24:

Když bude ukázněný pacient, ostatní prsty to nepoznamená. Palec trochu ano, ale není to žádná tragedie. Žít se s tím dá, nebojte.:)

martinaa*
hodnocení

Wau, to je dlouho*ee* Ale když jsou přetržené nebo natržené vazy u palce, ostatní prsty to neovlivní, nebo ano? A odpočinou od práce:D, to se opravdu nebojím:D

ellin*

Mně to třeba další neovlivnilo a můžu říct, že jsem rehabilitovala fakt poctivě, mazala si to mastičkami, chodila na lasery a nosila ortézu... nenamáhala tu ruku. A myslím, že to mělo úspěch! ;) Ale jak už tady bylo řečeno, tak je to individuální, ale myslím, že když bráška bude dodržovat co má, tak to bude v pohodě!

martinaa*
hodnocení

Ortézu má taky, a k rehabilitaci ho dokopou rodiče. Snad nebude takový pitoma, že by se na to vykašlal...:)

hanka77
hodnocení

0x

Zdravím :) Taky jsem velmi šikovně spadla, ale na prkně... njedřív jsem si myslela, že je to jen naražený, takže mě trochu vyděsilo, že se s tím musí na operaci. Teď jsem asi 6 - 7 týdnů po operaci a musím říct, že v palci není taková síla, jako bývala. Myslím si ale, že se to zlepší, protože je to den ode dne lepší. Souhlasím s ostatními, hojení je hodně individuální.

martinaa*
hodnocení

Díky, Hanko:) Brácha už je z nemocnice doma, ruku v sádře, ale počítá se s dlouhou rehabilitací. Říkal, že když mu převazovali ruku, ze které trčely dráty, tak sebou málem seknul:) Klasicky mu ruku potrhala hůlka a její úchyt, když na nic spadl..

hanka77

Není zač :) Ještě bych ale chtěla doplnit info pro všechny s lyžařským palcem: Je možný, že zhruba tak 10 dní po sundání dlahy se vytvoří taková hrčka, jakoby kloub (není to otok), mě se to stalo a hledala jsem všude možně na netu co to může být, nakonec jsem šla k doktorovi, protože jsem měla obavu jestli se to nebude zvětšovat nebo tak, ale je to jenom hojící se vaz... tak se nebojte, kdyby se vám to stalo :) sice to tam zůstane, ale není to nic, s čím by se nedalo žít. Jak bylo řečeno, palec sice už nebude stoprocentní, ale devadesáti pěti jo :) Takže já si nemám na co stěžovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]