Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, bráška vyrazil v sobotu na týdenní lyžovačku do Alp se svou třídou. Jak na potvoru, bůhví, co dělali, hned v neděli odpoledne spadl tak hloupě, že si vykloubil palec na ruce a zpřetrhal si některé vazy. Zřejmě se mu tam připletla hůlka. V nemocnici dostal dlahu a zůstal na horách.
Neví někdo, jak dlouho (přibližně) se mu budou ty vazy hojit?
Děkuji
Zdravím, ááá, lyžařský palec! :D Předpokládám (ohledně Vašich slov), že vazy jsou zpřetrhané také na ruce. Ruku bude mít v sádře nejméně na 5 týdnů a potom rehabilitace nejméně na 2 měsíce (to je minimum). Teda alespoň takhle to bylo u mě, i když trvalo to ještě déle. Ale musím říct, že ten palec není asi ani nikdy už nebude to co býval...
Děkuji Vazy jsou prý zpřetrhané pouze na palci (z hor volala rodičům učitelka, osobně jsem ji neslyšela), tak víme jen kusé informace a vše se teprve uvidí v sobotu po návratu domů. Říkáte, že palec nebude nikdy, co býval?
To zní hrůzostrašně, zvlášť pro budoucího ajťáka...).
Já myslím, že to nebude nic tak strašného, nebude sice jako dřív, ale neohrozí bráškovu šikovnost v povolání ajťáka. Toho se nebojte, myslela jsem nějakou hodně namáhavou fyzickou činnost, třeba pro takového zedníka by to bylo daleko horší. Držím palce!
Aspoň bude mít o důvod víc na sobě makat A zedník z něho určitě nebude:D Na to je moc liný:D
Moc děkuji za rady
Dobrý večer, Martino. Každému člověku se to může hojit různě dlouho, třeba i tři, čtyři měsíce. Pravda je, že v prstech pak již není takový cit, jako dříve. Bráška si holt na čas odpočine od práce.
Když bude ukázněný pacient, ostatní prsty to nepoznamená. Palec trochu ano, ale není to žádná tragedie. Žít se s tím dá, nebojte.
Wau, to je dlouho Ale když jsou přetržené nebo natržené vazy u palce, ostatní prsty to neovlivní, nebo ano? A odpočinou od práce:D, to se opravdu nebojím:D
Mně to třeba další neovlivnilo a můžu říct, že jsem rehabilitovala fakt poctivě, mazala si to mastičkami, chodila na lasery a nosila ortézu... nenamáhala tu ruku. A myslím, že to mělo úspěch! Ale jak už tady bylo řečeno, tak je to individuální, ale myslím, že když bráška bude dodržovat co má, tak to bude v pohodě!
Zdravím Taky jsem velmi šikovně spadla, ale na prkně... njedřív jsem si myslela, že je to jen naražený, takže mě trochu vyděsilo, že se s tím musí na operaci. Teď jsem asi 6 - 7 týdnů po operaci a musím říct, že v palci není taková síla, jako bývala. Myslím si ale, že se to zlepší, protože je to den ode dne lepší. Souhlasím s ostatními, hojení je hodně individuální.
Díky, Hanko Brácha už je z nemocnice doma, ruku v sádře, ale počítá se s dlouhou rehabilitací. Říkal, že když mu převazovali ruku, ze které trčely dráty, tak sebou málem seknul
Klasicky mu ruku potrhala hůlka a její úchyt, když na nic spadl..
Není zač Ještě bych ale chtěla doplnit info pro všechny s lyžařským palcem: Je možný, že zhruba tak 10 dní po sundání dlahy se vytvoří taková hrčka, jakoby kloub (není to otok), mě se to stalo a hledala jsem všude možně na netu co to může být, nakonec jsem šla k doktorovi, protože jsem měla obavu jestli se to nebude zvětšovat nebo tak, ale je to jenom hojící se vaz... tak se nebojte, kdyby se vám to stalo
sice to tam zůstane, ale není to nic, s čím by se nedalo žít. Jak bylo řečeno, palec sice už nebude stoprocentní, ale devadesáti pěti jo
Takže já si nemám na co stěžovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.