Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh za 1měsíc u ČPZP?

Od: jitka36 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nezaplatila jsem 1měsíc zdravotní pojištění v roce 2008.vypadlo mi to z hlavy.tedka mi to teprve vyjela pani z pojistovny ze mi chybi 1měsíc.Mám preplatek u pojistovny z lonského roku tak mi rekla ze mi to z toho preplatku ztrhnou.Avsak nevim kolik bude platiti penále.rikala ze to je 0,05% no jo ale je rok 2012.to uz je 4roky skoro tak to bude asi dost veliky penale.nevite?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Jitko, tak si to spočítejte. 0,05% denně z dlužné částky "od... do" a máte to. 1měsíc není moc. Moje bývalá kolegyně neplatila celý rok, protože chodila do školy. Jenže předtím už byla normálně zaměstnaná a pak si zaplatila rok soukromou školu. Jenže i v takovém případě měla platit zdravotní pojištění. Přišla jí pak faktura včetně penále asi na 27 tisíc. Zkoušela se odvolat proti penále, ale neprošlo jí to. Nakonec měla s pojišťovnou domluvený splátkový kalendář.

jitka36
hodnocení

Dluh mám 1080kč.jak se to počítá?1080 krát 0,05%

kuchtik0

vychází mi to na penále cca 800 kč - 1080 x 0,0005 x 365 x 4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]