Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na školu po dvacítce?

Od: druid odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny odpovídající a předem děkuji za jakékoliv rady. Je mi 23 let a začínám zjišťovat že nenávidím svou práci. Jak známo, kluk v době kdy se rozhoduje o jeho budoucnosti je v pubertě a na otázky typu: "Co chceš dělat po škole?" reaguje dost často s opovržením. Stejně tak to bylo u mě. Kašlal jsem na školu a moji rodiče mi dopřávali volnější výchovu. Takže pokud jsem prolezl, tak dobrý.

Pak se mi ale dostalo do rukou vysvědčení a já zjistil že opravdu nemám zrovna moc na výběr z učebních oborů. Tak to dopadlo nakoncec výběrem jediného oboru na který jsem měl možnost se v pohodě dostat pro nedostatek žáků. Takže spíš než dobrovolný výběr to byla znouzectnost. Neřekl bych o sobě že jsem hloupý, rád si něco přečtu a k umění všeobecně mám velice kladný vztah. Také docela rozumím počítačům a možná bych se domluvil i anglicky (a to jsem a.j. nikdy nestudoval) Jenže, jsem to prostě flákal a teď, s pětadvacítkou na krku mám pocit že mi to tak nějak všechno utíká a já bych si opravdu přál dělat nějakou práci ze které bych nebyl každodenně v depresi.

Rád bych se proto zeptal zda neznáte nějakou možnost jak by se člověk jako já mohl dostat na nějakou lepší školu zaobírající se uměním (malování, fotografie, cokoliv) nebo počítači. A nebo kombinací obojího (počítačová grafika)

Děkuji za odpověď a všem přeju hezký den a mnoho pozitivních odpovědí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

1x

Po maturitě byste mohl jít na VOŠ, ty jsou i počítačové, umělecké, pokud ji nemáte zkusila bych nějaký placený kurz (nejen z takových předmětů jako je umění apod...). Jinak je zde ještě možnost podnikání, na to nepotřebujete školu žádnou, stačí talent, průbojnost a ostré lokty.

uska*

Jinak je zde ještě možnost podnikání, na to nepotřebujete školu žádnou, stačí talent, průbojnost a ostré lokty.

Nesouhlasím, k podnikání potřebuješ živnosťák a jsou obory kde potřebuješ patřičné vzdělání anebo si najít v oboru garanta. Takže ŽL ti nevystaví na jaký obor chceš, jsou daná určitá pravidla.

K dotazu - začněte osobní návštěvou na odboru školství (internet není vždy přesný) s dotazem, co se ve vaší dojezdové vzdálenosti bude otvírat za dálkové studium. A pak teprve můžete vybírat.

ellin*

Jasně, že je k tomu potřeba živnosťák, ale to jsem nenapsala, protože by mě nenapadlo, že to někdo neví. To jsem k tomu mohla napsat i to, že k tomu potřebuješ i zboží, když chceš podnikat v prodeji (ale to snad také pochopil každý).

robin1*
hodnocení

0x

A copak děláš teď?

druid
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Určitě si všechny možnosti proklepnu.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ja se jen zeptam, kdo te po dobu co budes chodit do skoly bude zivit? Rikas ze pracujes, vydelavas, co pak se skolou? Jak to bude financne dal?

druid
hodnocení

To je další věc kterou řeším. Beru tenhle problém jako takovou daň za předchozí flákání. Nicméně. Když zvolím dálkové studium tak to řešit nemusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]