Nejste přihlášen/a.
Mám veliký problem ve škole mi dvě holky řekly že smrdím a jestly se nemyju v popelnici
No a smrdis nebo ne? Telesny pach dokaze okoli dost potrapit, ten kdo smrdi, si toho vetsinou ani neni vedom. Dost lidi netusi, ze kazdodenni sprcha, ciste pradlo a antiperspirant jsou zaklad. Takze pokud je zde moznost, ze sve okoli obtezujes telesnym pachem, je na case s tim neco udelat. Pokud je vse v poradku, pak bych si slecen bud nevsimala, nebo se jim take pro neco v jejich vzhledu vysmala.
Já vím proč to dělají protoze mi ucitelka nadržuje me se to taky nelibi ze mi nadržuje ale co s tim
Ahoj Terko, pokud Ti učitelka viditelně nadržuje, je to špatné, možná si ani neuvědomuje, jak Ti tím ubližuje a škodí, třeba zrovna v kamarádských vztazích. Nepíšeš kolik Ti je let, jestli bys sama zvládla dojít za učitelkou, vysvětlit jí problém a poprosit ji, aby na Tebe měla stejná měčítka jako na ostatní - sama si možná neuvědomuje, že se k Tobě chová trošku jinak než k jiným. Pokud si nevěříš, že bys to sama zvládla, svěř se rodičům a určitě situaci vyřešíte společnými silami. Spolužačkám se moc nediv, zkus pochopit, že proti nespravedlnosti "nějak" bojují, bohužel to odnášíš Ty.
Odhadl jsem podle přezdívky, že se jmenuješ Tereza, pokud se mýlím a uráží Tě to, tak se omlouvám. Ovšem jestli Tě mám oslovit "Tero" podle nicku nebo zdrobněle "Terko" podle nicku, na tom nevidím nic až tak špatného!
Jsou 2 možnosti:
1/ jestli Ti to řekly obě spolužačky spolu, najednou, měly asi chuť Tě nějak zesměšnit, urazit. Proč, to nevím. Třeba že jsi dostala z písemky lepší známku než ony. Prostě ti chtěly ublížit.
2/jestli Ti to řekly nezávisle na sobě, zamysli se nad tím. Někdo se víc potí, jeho pot má třeba takový ostřejší, štiplavější pach a zvláště po tělocviku je to cítit. Měla by ses často sprchovat, používat dobré a přiměřeně vonící přípravky. Ale ne se zase naplácat, že pan ředitel padne do mdlob! Prostě dodržuj každodenně správnou hygienu, zvýšit se musí obzvlášť při menstruaci. Také důkladná ústní hygiena s použitím ústní vody, někteří lidé mají problémy se zápachem z úst.
Někteří lidé, zvláště ale staré babičky, bývají často cítit takovou, já říkám "ztuchlinou". Je to proto, že si nevětrají skříně a oblečení tam uložené začne být cítit jakoby plísní. Je třeba si skříň často vytírat, oblečení větrat.
Tak si z toho něco vyber, dodržuj a uvidíš, že to o Tobě už nikdo neřekne. Leda, že by Ti chtěl ublížit, ale na lidskou zlobu je každá hygiena krátká. Kdo je zlý a bude chtít ublížit, udělá to. Ale ostatní i Ty budete vědět, že to není pravda. Jaga.
Tero, i kdyby Vám učitelka nadržovala sebevíce, není to jistě důvod k tomu, aby Vás někdo ponižoval tímto způsobem. Jsou to jen pubertální řeči, kterými nemá smysl se zabývat. Holt úspěch druhých někteří nedokáží skousnout a se závistí nic neuděláte. Takže buďte nad věcí a nevšímejte si toho. Děvčata z toho snad vyrostou. Že by měly pravdu nepředpokládám, protože to byste jistě nevoněla pouze dvěma spolužačkám, ale celému kolektivu a musela byste to slyšet z vícero stran. Teprve pak by to byl problém, kterým by nutno se zabývat.
Pardon, vypadlo mi slovo -bylo.
Napřed se zamysli, zda nemají pravdu, vlastní pach nemusí člověk cítit. Pak koupat, měnit prádlo, nebo jde o nějakou nemoc. Znal jsem člověka, co byl cítit octem. Šichni si k prádlu. Nemusí jít ani o živočišný pach, ale třeba co na sebe patleš.
Jistě jsi již šla za ženou, za kterou se táhl odér z přípravků. Takou jsem znal, ona ta vůně fakt už smrděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.