Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Současná práce - pohovor

Od: ttr odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

jsem nyní zaměstnán v jedné firmě avšak rád bych se zúčastnil nabízeného výběrového řízení na pozici v jiné firmě. K tomuto potřebuji odeslat životopis apod. Moje otázka tedy zní:

a) je možné odeslat aktualizovaný životopis bez názvu současné firmy? Třeba se zminit až při pohovorou? Beru, že důležitý je popis práce než název firmy. (první kolo by bylo přes personální agenturu)

b) Nový pohovor beru hlavně za možnost, porovnat si jak na tom jsem. Zjistit na co mám a až pak případnou změnu. Co když se to dozví současný zaměstnavatel?

Předem všem moc děkuji za rady. Přeji hezký den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

1) do životopisu si defacto můžete napsat, co chcete. Zmínit sevšak o firmě, kde jste nyní zaměstnán, až na pohovoru mi nepřijde jako šťastný nápad. Pokud chcete, aby se s Vámi jednalo férově, je taky třeba jednat fér...

2) to už si musíte rozmyslet sám. Když se to dozví současný zaměstnavatel, může to brát tak, že se potajmu snažíte najít něco lepšího, nebo ho může trknout, že by o Vás mohl přijít a přidá Vám. Takový případ taky znám:) Je ale také možné, že mu potenciální nový zaměstnavatel zavolá a přeptá se, jak jsou s Vámi v práci spokojení - a to bude šéf možná hodně překvapený.

Ovšem platí, že kdo nic neriskuje, nic nezíská. Každopádně o tom přijímacím pohovoru nemusíte troubit do všech stran.

hodnocení

1x

Možná Vám někdo zkušenější poradí jinak, ale řeknu Vám svůj první dojem z Vašeho dotazu: vypadá to, jako byste případnému novému zaměstnavateli signalizoval, že nejste loajální a že pokud se Vám naskytne něco lepšího, klidně si za jeho zády zajdete na pohovor.

Já na svoji povahu bych současného zaměstnavatele přiznala. Zdůraznila bych, že si svého současného zaměstnání vážím, ale ráda bych se posunula dál, což mi moje současná práce neumožňuje - něco v tom smyslu.

Když se o tom dozví současný zam-tel, bývá to nepříjemné. Rozumný zam-tel by se zeptal, co Vám u něho chybí, a pokud možno by Vám to dal (větší zodpovědnost, náročnější úkoly a s tím spojené vyšší ocenění atd.). Ale obvykle zaměstnavatelé nebývají rozumní, bývají sebestřední, urážliví a vztahovační, takže Vaši iniciativu nedokážou využít a pomstí se.

doplněno 05.03.12 18:12:

Než jsem to nadatlovala, stejný názor projevila martinaa...

coop*

Souhlasím. Jsou obory, kde většina zaměstnavatelů v dané lokalitě se dobře zná a má nepsané pravidlo, že si zaměstnance nepřetahují. To pak po takové utajené snaze o přestup ke konkurenci uslyší zaměstnanec jediné "Máte padáka". Nejde ani o sebestřednost, urážlivost a vztahovačnost zaměstnavatelů, ale o takto neloajálního zaměstnance není zájem.

martinaa*

Tak máme apoň stejný:) Bodík pro Vás:)

hm*
hodnocení

0x

Jak už napsaly holky ;) přede mnou, napsat si do životopisu můžete, co chcete, a potenciální zaměstnavatel to podle toho může i hodnotit. Měnit dneska místo není zas tak nic výjimečného, či snad zakázaného, tak proč tajit důležité. Ona je důležitá i firma, nejen pracovní pozice. Dělat správce PC, hlavního účetního, nebo co já vím, ve firmě "Já a můj syn" nebo ve velké společnosti, to je sakra rozdíl. Personalista v nové firmě asi hned nikoho nebude obtelefonovávat, takže při případném pohovoru, když opravdu chcete, mu můžete sdělit, že byste byl radši, aby se o něm současný zaměstnavatel nedozvěděl. A když se dozví, tak co, hlavně nelhat. Dobrý zaměstnavatel Vás kvůli tomu nevyhodí a blb by Vás klíďo vyhodil kvůli nečemu jinému třeba zanedlouho.

hodnocení

0x

Určitě bych do CV svého současného zaměstnavatele uvedla. Proč uhýbat? Stydíte se za něho? Nebo máte strach, aby o Vás nevyprávěl případnému novému šéfovi? Chovat se tak, jak byste chtěl, aby se k Vám chovali ostatní. To jest férově.

Proč by Vám mělo vadit, že se to dozví Váš současný zaměstnavatel? Dnes už není trend nastoupit v 18 do Tesly a v 60 odtamtud odejít do důchodu. Změna je život. A pokud se Vám zadaří a přijmou vás do nové práce, tak se to Váš současný chlebodárce stejně musí dozvědět. Tak z čeho máte strach, že hodláte konspirovat? ;)Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]