Nejste přihlášen/a.
Zapeklitá otázka: Když budu teoreticky rozvedená se 2 dětmi,které mi soud dal do péče, dostávám na děti alimenty od ex -vždy včas, výchova dětí je určena sice systém prac.týden u matky,víkend jednou za 14 dní u otce,v podstatě mám na mysli "idylický rozvod " Tak teď problém: Mohla bych si dovolit mít já trvalé bydliště jiné než děti,může muj syn kterému bylo sice 18 ale ještě rok bude chodit na SŚ bydlet kde chce a já se o něj nemusim starat co se týce praní, strava...no že na něj sice budu brát peníze,ale nechám ho bydlet u ex,protože mám malý byt a než děti mě více zajímá jak si užívat s milenci a kámoškami,hadříky atd. Je tohle nějak napadnutelné,protizákonné(třeba že pobírám různé dávky od soc.a uvádím tak nepravdivé údaje,atd) Prostě že bych teoreticky byla taková ta jen vysávat druhé,nepřející,závistivá a mou jedinou zbraní byly slzy,lež,plačtivost a očkování dětiček jaké jsou chudinky atd,. Může si tohle taková ženská dovolit je to nějak napadnutelné? Existují nějaké pracovnice,které na echo kontrolují prostředí dětí atd. Já to nejsem,ale jedna taková ničí život mému příteli(její ex),mně. Nejsem ta kvůli které se rozvedl,a myslím si že chlapi neutíkaj ze vztahu kde to funguje,kde je teplo domova...nedivím se že se rozvedl,ale o děti se stará tak nějak víc. A já je mám ráda,ale vadí že nenám ani jeden den už 5 měsíců ani o víkendu byt pro mně a přítele. Please...aspon at udelám BUBUBU...Děkuji Vám všem za jakoukoli radu,zkušenost atd..
Pokud byste tedy byla v roli "jedné té takové": Trvalé bydliště nic neznamená, můžete je mít rozdílné, ale může to být někomu podezřelé a zajímat se o to. O plnoletého syna se samozřejmě starat nemusíte, výživné od otce na něj ovšem náleží jemu (stejně jako po otci by mohl žádat výživné po Vás, není v tom rozdíl), ne Vám, pokud ale se situací souhlasí on, není žádný problém, nikomu není nic do toho, jak si vy dva vypořádáte jeho alimenty. (Možná by tedy bylo lepší, kdyby tatínek posílal výživné přímo na účet syna). Prostředí nezletilých dětí může kontrolovat sociálka, do zletilého jí taky nic není. Sociální dávky - pokud nežijete se zletilým synem ve společné domácnosti, nesmíte to ani tvrdit v žádosti o dávky. To je samozřejmě napadnutelné, ale úřad se o tom musí nějak dozvědět.
Tak pevné nervy! Hlavně bych přestala posílat alimenty na zletilého syna matce a posílala je rovnou jemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.