Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bradavice na penisu

Od: nonewim odpovědí: 17 změna:

Ahoj.

Mám takový problém s penisem.

Na horní vrstvě (u předkožky) mám miniaturní bradavičky

a dole u varlat na pravé i levé straně penisu mám zase bradavice o maximálním průměru 1 milimetr.

Těch bradavic tam mám ale z každý strany asi 40-50 a nemám ponětí oč jde.

Jestli jde o nějakou infekční kožní nemoc, tak nevím kde bych ji chytil.

Na veřejné záchody chodím párkrát do roka a na záchody v hospodě už vůbec ne.

Při pohlavním styku to být nemohlo, protože jsem žádný ještě neměl, možná to bude i tím že mi teprve bude 15.

Trápí mně to už asi 9 měsíců a nevím, jestli to zmizí samo nebo jestli si na to budu muset koupit nějakou

mast nebo jestli to bude mít nějaké následky. Barva těch bradavic je stejná jako okolní kůže a netvoří žádné barevné fleky. Dále mě ani nebolí, nesvědí, citlivostí je nevnímám, pouze vizuálně :-D

No nevím poraďte...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud tam dříve nebyly, tak ihned k doktorovi, může se jednat o genitální bradavice, které jsou silně nakažlivé! A sexuální styk k tomu není potřeba.

Vyjádření lékaře z internetové poradny:

Condylomata jsou vyvolána virem (lidským papilomavirem nejčastěji typy 6 a 11), které se mohou přenášet i kožním kontaktem, nikoli jen přímo sexuálním stykem. Není vyloučen přenos čerstvě kontaminovanými předměty.

doplněno 05.03.12 11:42:

Nicméně si pamatuji, že brácha, když měl dva roky, měl podobný problém - varlata měl obsypané malými bradavičkami. Nepamatuji si, co to bylo, ale máma mu je musela vymačkávat a natírat jakousi mastí.

Každopádně to může být virového původu, s lékařem opravdu neotálej.

nonewim
hodnocení

No já jdu zanedlouho na preventivní prohlídku, tak tam se chci na to zeptat.

Na internetu jsem se už díval na různé masti, ale já tomu vážně rozumím...

Koneckonců je to dost trapná situace a zatím o tom vím jenom já (a vy).

martinaa*

Nepoužívej žádné masti, když nevíš, o co se jedná. To ti řekne jedině lékař. A klidně můžeš jít dříve, než na tu preventivní (rozuměj, kdyby to bylo nakažlivé, můžeš nakazit třeba někoho v rodině).

Věřím, že je to dost trapná situace, nicmnéně tě ujistím, že když budeš mít nějaký zdravotní problém, lékaře navštívíš rád. Já kupříkladu bojovala přes rok se záněty děložního čípku i různými infekcemi tam dole, a k lékaři mě to prostě dohnalo, stud nestud.

Zdraví máš jenom jedno:)

nonewim
hodnocení

no jasně :)

já jen že mě se ty bradavice začali tvořit asi před rokem

a zatím jsem s tím neměl žádný problém. Na tu prohlídku jdu

za 10 dní, tak přesto počkám. Někde jsem se na to díval na netu,

na hodně web. stránkách to bylo a docela často říkali,

že to bývá běžné, že to může i zmizet.

Chápu že to je individuální, ale prý to postihuje až 90% lidí

jednou za život. No nevím u lékaře je jistota a tak to beru ale pořád nevím jako

to říct tomu lékaři a hlavně rodičům...

martinaa*

Ony ty bradavičky nesvědí, nebolí, o to je to zákeřnější. Pokud jsou to ony, že:) Nechci tě strašit, může to být zcela něco jiného. Ony i mizí, ale vir je pořád v těle a za čas může zúůsobit větší potíže. Třeba nákaza HPV virem (u žen způsobuje právě záněty čípku) taky postihují více jak 90% lidí aspoň jednou za život, ale může končit neplodností či rakovinou.

Lékaři normálně řekni, že máš bradavičky, ukaž je a dodej, že jsi ještě neměl pohlavní styk. Je to důležitá informace. Pokud to bude něco banálního, dostaneš třeba mastičku nebo tabletky a rodičům nemusíš ani nic říkat. Pokud to bude něco vážnějšího, tak to třeba prvně řekneš tátovi, jestli se před mámou stydíš (nebo opačně).

Nezapomeň ale, že tyhle problémy neřeší obyčejný obvodní doktor, ale kožní lékař. Za tím musíš.:)

nonewim
hodnocení

Aha a ten kožní lékař, za tím můžu jít bez objednání? A musím mít tu lékařskou kartičkou?

Omluv mně, nepamatuji si jak se jmenuje ta kartička, je tam rodné číslo, zdravotní pojišťovna atp.

martinaa*

No, většinou na objednávku, ale když řekneš do telefonu setřičce,že máš problém (nemusíš říkat, jaký), objedná tě brzo. U nás to třeba funguje i tak, že kdo není objednaný, může přjiít, ale jen od 7h od rána do 8, pak už je doktor nevezme.

A jistě, stačí ti kartička pojištěnce:)

nonewim
hodnocení

Tak tedy za všechno vám děkuji.

A jestli mi dovolíte se ještě zeptat - kde ordinujete?

martinaa*

Já neordinuji, nejsem lékař:) Jen mě hodně zajímá biologie. To vyjádření lékaře výše nebylo moje, ale našla jsem ho na netu.

Když se mrkneš na net a zadáš "kožní lékař Brno"(Ostrava, Praha atd atd), určitě ti to něco u vás najde. Pak už stačí jen zavolat:)

Pokud jsi u kožaře nikdy nebyl, tak pokud bude mít místo, vezme tě vybraný lékař do evidence (to znamená, že pokud budeš mít jiný kožní problém, půjdeš vždy za ním). Hledej pečlivě a pokud bude okolo lékaře nějaká recenze nebo diskuze, přečti si to. Ne každý lékař je kvalitní a má dobrý přístup.

doplněno 05.03.12 12:22:

Konkrétně jsem myslela tohle:)

znamylekar.cz/... Pod jménem lékaře je vždycky město, ve kterém ordinuje.

nonewim
hodnocení

Aha, tak ještě jednou za vše děkuji.

Myslím že se radši zeptám na té prohlídce, za

kým mám zajít. Ta nemocnice kam chodím je opravdu kvalitní,

odmalička tam chodím já má matka

a již nějaký ten čas i má pramatka :)

Nashle a přeju vám hodně štěstí..

martinaa*

Ať to není nic vážnějšího:)

A pokud si vzpomeneš, tak mi potom napiš, jak jsi dopadl:)

lidus*

*palec*Bez bodu tak aspoň smajlík.

martinaa*

Jéé děkuji:)

dzordz*
hodnocení

0x

Těžko nějak pochopit pojem miniaturní bradavice. To by mě v první řadě napadlo HPV nebo nějakej takovej hnus.

Pokud by bylo vhodnějším přirovnáním akné, co do tvaru, barvy (někdy lehce světlejší než kůže, někdy ne) i velikosti, no možná spíš trochu menší a bez žádného zarudnutí, tak to může být.. něco, čehož název si už nepamatuju. Je to neškodné, relativně časté, trvalé a dědičné, jestli na to máte nervy, můžete se zeptat otce *smich* Ale doktorka by to stejně měla vidět.

polinek*
hodnocení

0x

roztok hypermanganu...upadnou.

doplněno 05.03.12 20:33:

dá se říct,že jsem si jista ,,slabší roztok nafialkovatělý...

martinaa*

To sice ano, ale pokud je to vir, tak pořád bude v těle (myšleno ten HPV virus)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]