Nejste přihlášen/a.
Od včera mě pobolívá v pravo, pod pupíkem. Dnes v noci mě probudilo píchání, a při pohybu se to malinko zhoršilo, po 5-ti sekundách přešlo. Ale jestli si dobře vzpomínám, měla jsem to i před týdnem , ale nebylo to takovéhle. Bolesti nemám v jednom kuse a bolest doprovází pocit na zvracení. Prosím poraďte!
Že by zánět slepého střeva? Píši to stále dokola, že s problémy okolo zdraví si nemá nikdo zahrávat ale je to marný je to marný je to marný! Nejlépe na takové potíže odpoví vyšetření takto nelze. Škoda jen, že to lidé pochopí často, když dojde k nějakému vážnějšímu probému! Jděte na pohotovost.
doplněno 04.03.12 19:12:Jestliže to bude akutní zánět či chronická podoba a dojde k perforaci tak se smíchy neudržíte.
Coby Váš laický internetový lékař to typuji na slepák Proboha seberte se a mazejte na nejbližší chirurgii, radši zbytečně než pozdě
To si teda půjdu stěžovat bo já taky neměl jiný příznaky a slepák mi vyndali. A mojí manželce před třema rokama vynadal primář chirurgie proč tam tahá 15letou dceru se zaraženejma prdama, nakonec to byl tejden prasklej naštěstí zapouzdřenej slepák. No nevím jaké příznaky ještě čekáte je to Vaše zdraví
To je pěkný, jak všichni radí pohotovost... a VY byste opravdu běželi na pohotovost s tím, že vás píchá pod pupíkem? Bez horečky, bez zvracení?
Ale samozřejmě - jestli z toho máte hodně špatný pocit, tak běžte. Nebo počkejte do rána a skočte se nechat prohmátnout ke svému doktorovi. Jestli je to opravdu slepák, pomůže vám studený obklad - šup tam s ním. Možná si to tak rozeženete a řezání si necháte na později
Já jela do nemocnice hned, jak mě tam začalo bolet. Druhý den tam přišla dívka, která říkala, že ji předevčírem trošku bolelo v podbřišku a včera večer trochu taky, tak raději jela do nemocnice. Mně dělali laparo a byla jsem hned na nohách, ona měla laparo+klasiku, rozřezané celé břicho, protože jí apendix celý uhnil.
Nemusí vás hned operovat, pravděpodobně to jen rozeženou léky. Udělají vám rentgen a ultrazvuk a hned budete vědět víc. Pokud si pro vás přijede sanitka, tak ani nic nebudete platit. A i kdyby - lepší než jet o dva dny později s prasklým slepákem. Domácí léčbu rozhodně nedoporučuju, ještě si víc ublížíte. Mohl by to být i žlučník, ale to by vás asi bolelo víc.
No nevím. Nebolí slepák v kuse, a není to náhodou náhlý? Náhodou, kolik dní se může zánět vyvíjet? Kolik dní to může bolet?
Kamarádka měla bolesti dva dny, pak šla k doktorovi, který napsal prášky. Pak to bolelo zase tři dny, jela na pohotovost. Byl to slepák, ale rozehnali to. Za měsíc později jela na pohotovost znovu, nechali si ji tam přes noc a opět se to snažili rozehnat. Pak dostala termín operace (asi za 14 dní po té druhé pohotovosti), do té doby se nesměla moc hýbat, nosit těžké věci atd, aby slepák neprasknul. Nakonec na operaci byla, ale ještě ji odkládali, prý to není tak akutní, a na úplný závěr jí nedali ani sanitku (uvedla, že pro ni nemá kdo přijet), ani taxíka, ale prostě ji poslali domů samotnou.
Slepák rozhodně nemusí být náhlý a už vůbec nebolí v kuse.
Nás nepřemlouvejte, nás nic nebolí, a mně slepák prasknout nemůže bo ho nemám. Může bolet v kuse - nemusí. Může pobolívat měsíc - může prasknout druhý den po tom co se zanítil. Slepák je taková malá nevyzpytatelná potvora z mnoha typickými a netypickými příznaky. Vy máte ty typické příznaky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.