Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence - zapomenutá pohledávka

Od: le* odpovědí: 30 změna:

Dobrý den potřebovala bych poradit jsem v insolvenci soud povolil oddlužení ale zapoměla jsem tam dát ještě jednu pohledávku mohu ji tam ještě vložit když už se jiní věřitelé o své pohledávky hlásí?Děkuji za rychlou odpověd Lena

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já myslím že pokud už je ODDLUŽENÍ POVOLENO tak ne. Někde v Insolvenčním zákoně je psaný že pokud se věřitel o tu pohledávku nepřihlásí tak už nikdy nemá šanci.

le*
hodnocení

No tak to je v čudu já jí tam prostě omylem nedala,a není to průšvih?Nejde o velké peníze..za 14dní mám ještě navštívit insol.správkyni tak se dyžtak poradím s ní..jde také o to,že mi volaj a já řekla že jsem v insolvenci a oni říkaj at to tam dám,aby se mohli přihlásit..

O tu pohledávku se stejně musí věřitel přihlásit. Pokud se věřitel nepřihlásí tak je to jeho problém.

le*
hodnocení

A to jako i když v návrhu není?Jsem z toho docela hotová..jinak děkuji že mi dá se tomu říct radíte..Lena

Já sem si vzpomněl na jednu nesplacenou pohledávku až několik týdnů po tom co na isir.justice.cz/... bylo u mýho jména napsaný Povoleno oddlužení. Advokát kterej mi pomáhal to zařizovat mi řekl že věřitel si to musí hlídat. Tak nevím.doplněno 04.03.12 16:51: Jinak, Insolvenčního správce sem viděl jenom jednou a to až v jednací síni u soudu.*nevi*
le*
hodnocení

Hm..;)to by bylo fajn..kdyby tomu tak bylo já se bála třeba nákého průšvihu bo tak no v poho..jinak já mám schůzku s ins.správkyní a až v dubnu jdem k soudu..slyšela jsem také,že věřitelé by tam měli být,ale co znám ty lidi tak mi říkali,že tam věřitelé nebyli..jinak opět díky

Z věřitelů sem taky nikoho neviděl ale se soudkyní se asi sešli protože na tom insol. webu mám PROTOKOL O SCHŮZI VĚŘITELŮ kde se ustanovuje PROZATIMNÍ VĚŘITELSKÝ VÝBOR.

doplněno 04.03.12 17:02:

Aha, tak teď sem se tam dočetl že z věřitelů se nikdo nedostavil.

le*
hodnocení

Tak děkuji zatím tedy budu v poho a uvidíme co mi řekne správkyně až tam pojedu..mějte pěkný den Lena

Vám taky a ať vám to dobře dopadne.*placni**pivo*

skye*
hodnocení

0x

Dobrý den, já naopak radím dodatečně to soudu zaslat s omluvou, že jste zapomněla. Protože pak se třeba věřitel přihlásí a soud by to mohl brát tak, že jste tu pohledávku z nějakého důvodu úmyslně zamlčela. Na to, jestli se pak věřitel přihlásí nebo ne to nemá vliv, ale Vy budete mít "krytá záda", protože jste pohledávku ohlásila. Věřte mi, bude lepší to co nejdříve oznámit. Jestli jsem to pochopila dobře, máte povoleno oddlužení, ale ještě neproběla schůze, čili nemáte ještě schváleno oddlužení plněním splátkového kalendáře. Takže pokud je nyní doba, kdy se věřitelé hlásí, nejrozumnější bude co nejrychleji oznámení o pohledávce soudu odeslat. Za to Vám nic neudělají, ale za neohlášení by mohli.

le*
hodnocení

Děkuji Vám za vaši odpověd a mohu se Vás zeptat jestli by bylo možné to dát přímo ins.správkyni když s ní mám schůzku koncem března a soud pak je začátkem dubna?..Děkuji Lena

skye*

Mělo by to být předně odevzdáno soudu, protože je to doplnění návrhu - s tím správkyně zatím nemá moc co společného. A navíc konec března je dlouhá doba. Radím na nic nečekat, napsat nějaký úvodní dopis nazvaný doplnění insolvenčního návrhu, kde napište, že jste omylem neuvedla tuto pohledávku a proto tak činíte dodatečně. Věřte mi, bude to lepší udělat hned, pak už by mohlo být pozdě - vezměte si to tak, že se třeba už zítra věřitel přihlásí. Takže soud bude o pohledávce vědět, ale nebude ji mít od Vás uvedenou. To by mohl být průšvih, pak budete těžko dokazovat, že jste to neudělala úmyslně.

le*
hodnocení

Tak Vám moc děkuji učiním tak co nejdříve..Lena

le*
hodnocení

JINAK VÁM MOC DĚKUJI SNAD VŠE DOBŘE DOPADNE DNES JSEM ODESLALA K SOUDU TO CO JSEM OPOMĚLA..DĚKUJI LENA

hodnocení

0x

Když bylo 1. jednání u soudu tak sem se soudkyně ptal: "co když sem na nějakou svou pohledávku zapomněl?.?.?". Řekla mi že to je věc věřitelů si to pohlídat jestli si dlužník nežádá o oddlužení.*nevi**nevi**nevi*

skye*

Dobrý den Lujsi, ještě jsem Vám chtěla něco říci - vím, že dost často odpovídáte na dotazy týkající se oddlužení a je to samozřejmě záslužné. Jen jsem Vám chtěla říci, abyste si dával pozor, když radíte, co je pouze Vaše zkušenost z řízení a co je stanoveno v insolvenčním zákoně.

Dám příklad - v ins. zákoně je přesně stanoveno, co musí být v návrhu. To je jasné, tady raďte bez problémů. Ale pokud se to týká něčeho, co není jasné dané - např. tady problém, co se řešil s nahlášením pohledávky, co není v návrhu, tak samozřejmě poraďte také, ale napište, že je to pouze Vaše zkušenost, ale soud může rozhodovat jinak. Některé věci jsou totiž opravdu jen na libovůli soudce a proto neznamená, že když to tak bylo u Vás, bude to tak stejně i u někoho jiného. Nechápejte mě prosím špatně, rozhodně Vás nekritizuji nebo něco podobného, ale mohl byste takto (i když dobře míněnou radou) někomu uškodit. Zrovna třeba by soudkyně této paní mohla rozhodnout, že když nepřiznala v návrhu věřitele, úmyslně ho chtěla zamlčet a oddlužení jí nepovolí (takhle to bylo u mojí známé, ta to nakonec "ukecala", ale měla namále) a to pouze proto, že se tady poradila a Vy jste jí řekl, že to říkat nemusí, protože to tak řekla soudkyně Vám. Ale jak vidno, být to tak nemusí.

Opakuji, nemyslím to zle, jen by bylo pak špatné, kdyby na to někdo doplatil...

Skye, já se snažím svoje odpovědi formulovat tak aby z nich bylo poznat že to je moje zkušenost a že to taky může být jinak.

Popravdě, pokud by se někdo po jedné odpovědi na neprofesionální poradně(tím se nechci poradny nijak dotknout) řídil tou konkrétní odpovědí tak je buď negramot nebo hlupák.

skye*

Tak to bych neřekla, ale jak jste viděl u tohoto dotazu - odpověděl jste paní jak to bylo u Vás a ona napsala: "Tak děkuji zatím tedy budu v poho a uvidíme co mi řekne správkyně až tam pojedu..mějte pěkný den Lena".
Čili evidentně pokud by jí nikdo jiný nic nenapsal, tak počká do konce března, kdy se sejde se správkyní. A to už by se jí mezitím ten věřitel mohl přihlásit a už by mohl vzniknout problém.
Věřte mi, že spousta lidí zde jsou hodně přesvědčiví o své pravdě i když to pravda není (ten nemluvím o Vás) a lidé, kteří se zde na něco ptají, tomu často bezmezně věří a na další názor nečekají. A za hlupáky je nepovažuji, protože jsou třeba kolikrát zoufalí a pokud názor hovoří pro ně, tak to prostě vezmou jako fakt.
Opravdu jsem to nemyslela špatně, vím, že radíte dobře.

Skye, já sem v té insolvenci taky docela zoufalej protože se dozvídám pořád nový věci. Kdybych se ale nepokoušel psát na nějaký jiný stránky nebo instituce kde mi poradí nebo aspoň řeknou dálší názor tak bych byl blbec.

le*
hodnocení

NENE NENÍ TO PRAVDA CO PÍŠETE,JSEM JEN VLÍDNÁ K LIDEM..A JINAK JSEM ČEKALA I NA DALŠÍ ODPOVĚDI A NA NIC NEČEKALA DNES JSEM DODATEK O KTERÉM JSEM TEDY PSALA ODESLALA K SOUDU..LENA

skye*

No vidíte. A jedné mojí známé kvůli tomu oddlužení málem schváleno nebylo. Toto je jedna z věcí, která nikde není přesně uvedena a každý soudce rozhoduje dle své vůle. Jednomu to bude jedno, pro druhého je to podvod. Myslím, že paní udělá nejlépe, když nebude riskovat.

hodnocení

0x

myslim ze by se nemelo nic dit,hlavne jde o to,kdo se prihlasi,to je pak smerodatne pro splatky.ja zas resim jiny problem v insolvenci je pritel a nyni dodatecne chceme nahlasit 4500kc alimantacni povinnosti.Mam strach aby jim to nezacalo vadit,ze s tim pritel souhlasil,co jsem navrhla.mohl se prece branit,dali by mu nekde prez 2000kc alimentu.tak jsem zvedava jak to dopadne.Soudu ktery urcuje alimenty je to jedno,napise ivic,kdyz to odsouhlasi,ale coten insolvencni na to?nevite nekdo ase toto?DEkuji

skye*

Dobrý den a vyjde mu to? Chce to dobře si to spočítat, protože alimenty jsou nepostižitelné a příteli musí po jejich odečtení zůstat životní minimum. Tak aby mu to vůbec vyšlo, že bude předpoklad splacení alespoň 30%.

No to ja doufam ze mu to nebudou odpocitavt z minima,ale o to mene posilat na dluhy.Vyzivne ma mit pred ostatnima pohledavkama prednost,proto se snazime o vetsi castku.Az to bude soudne urcene,tak to da do prace na uctarnu a meli by nejdriv ztrhnout vyzivne,ne?Doufam ze to tak je.No a samozrejme insolvencnisoud informovat.snad nebudou mit nejake namitky,to nevim.

skye*

No vždyť to píši, že mu to nebudou odpočítávat z minima. Já jsem se ptala, zda máte spočteno, jestli příteli to oddlužení vyjde, když mu bude zůstávat minimum+vysoké alimenty. Tak jestli se z toho zbytku, co mu zbyde z výplaty, zaplatí alespoň těch 30% dluhů. O to jde.

Aha ,to jsme si nerozumeli.ja se nevyznam v tech vyrazech insolvence.on uz je oddluzeny ,prez rok mu uz nechavaji jen minimum.tohle urceni alimentu ma byt dodatecne,tak nevim zda se jim to bude libit.Myslite,ze by mu mohli zamitnout vse?Netusim,jestli mu muzou o 4500 posilat mene na dluhy.Jak se to pocita?

skye*

Dobrý den, no to zamítnutí právě záleží na tom, zda mu i přes snížení srážek vyjde minimálně těch 30%. Výpočet je poměrně jednoduchý.

Dosavadní úhrada + předpokládaná úhrada po snížení srážek do konce pěti let vydělit celkovou výší dluhů x 100 = procento úhrady dluhů

Nezapoměňte ze srážky odečíst ještě 1080 Kč měsíčně na správce, to na dluhy nejde.

Pokud Vám vyjde více jak 30%, zrušit oddlužení by neměli.

Dekuji,ja mu to jeste reknu,at se na to radej mrkne.

Skve,tak pritel rikal,ze tech 30procent bude mit zaplacenych ,kdyby splacel jako doposud,v cervenci a ma jeste platit do roku 2015 listopad.Za 2 roky bude moci splacet vice,pokud bude zdrav,tak bude pracovat + duchod.Pritel jde v 55 do duchodu-uranovy prumysl.ale nic se neda planovat dopredu.hlavne aby uz to mel z krku a trochu klidu bylo.

skye*

Dobrý den, takže pokud je tedy skutečně pravděpodobné, že těch 30% splatí, tak by soud neměl mít nějaké námitky a přítel by měl splácet dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]