Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zařídit zplnoletnění, nejsem těhotná

Od: janulka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli je možné zplnoletnění,když nejsem těhotná?Mám problém doma a s přítelem přemýšlýme,jak to udělat abychom mohli žít spoulu.Mému přítely je 37 a mě je 16.Prosím poraďte mi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

6x

Pokud spolu chcete žít, tak klidně můžete. Můžete se k němu přestěhovat hned teď. Nemáte povinnost bydlet doma. A svatba by snad počkala ty dva roky, ne? Otázka je, zda společné bydlení zvládnete. Co Vaše škola? Kdo bude vařit, uklízet atd?

Jen ještě zvaž, zda přítel není poblázněný "lolitkou". Jak dlouho se znáte a jak dlouho spolu chodíte? Kolem čtyřicítky mívají chlapi pocit, že čím mladší přítelkyně, tím víc jsou samci a tím víc jim okolní chlapi závidí. Měsíc po přestěhování můžeš zjistit, že ti to nevyhovuje, a co pak?

doplněno 04.03.12 19:17:

Chvilku tykám, chvilku vykám, omlouvám se:)

janulka*
hodnocení

Děkuji za pomoc,Ještě bych se chtěla zeptat jestli to odstěhování musí schválit moje rodiče?

martinaa*

Nemusí. Ale pokud si s nimi nerozumíte a odejdete, mohou se Vás úředně zřeknout...

Janulko, pokud chcete odejít v 16. letech z domova, pak by s tím rodiče rozhodně souhlasit měli. Mají k Vám vyživovací povinost a rodičovskou zodpovědnost vůči Vám. To se nedá podceńovat. Rozmyslete si své počínání, protože pokud z domova utečete, mohou se rodiče obrátit na sociálku a jelikož nejste plnoletá, můžete skončit i v dětském domově. Pak byste se se svým vyvoleným viděla pouze o vycházkách. Nemyslím to vůbec zle, ani Vás nechci strašit, jen upozorńuji na to, že ukvapené rozhodnutí pro Vás může mít vážné důsledky. Buďte proto opatrná a raději se snažte s rodiči si promluvit a domluvit se na nějakém řešení pro Vás přijatelném. Nejde mi sem dát odkaz na článek, při kterém jsem si na Vás a tuto diskuzi vzpoměla, ale zkuste si zadat toto:

Zamilovaná Nikola (16) : Radši v děcáku jak s rodiči blesk.cz a třeba seznam Vám to vyhledá. Za přečtení to určitě stojí, za zamyšlení též a třeba Vám to i pomůže neudělat chybu. Hezký večer.:)

figurek*
hodnocení

2x

Jestli chcete utéct z domu tímto způsobem, pak vás ani nic nezastaví. Ale ze zákona existuje jedna věc, říká se jí vyživovací povinnost. Takže já být vámi, pak nejdříve položím otázku vašemu přítely, jestli vás uživí.

hodnocení

2x

Zletilosti nabydeš v 18 letech. Asi proto visí občas v hospodách tabulky, že mladistvým do 18 let nenalévají či neprodávají cigarety. Vzpomínám si, jak za mého raného mládí nás vzrušovaly programy kin, kde byly některé filmy označeny: přístupno od 18 let. Co tam asi bude?

1/ Určitě se něčím učíš či studuješ. Jak se hodláš živit? Přítel je natolik solventní, že Tvé potřeby zvládne? Buď ráda, že jsi s rodiči doma, co by za to mnozí dali.

2/ Přítel je vzhledem k Tobě "starý paprika". Nechci se ho dotknout, vzhledem ke mně je to mladík, ale co se tebe týče, mohl vy Ti dělat otce. Zdá se mi, že si myslí něco o ujíždějícím vlaku a své sebevědomí se snaží vylepšit mladinkou partnerkou. Jediné, co by Ti zbývalo, by bylo těhotenství a následně sňatek. Ale: chce on se ženit? Navíc v 16 jsou těhotenství a sňatek velice předčasné. Jak bys zvládla chod rodiny? Vaření, úklid, nákupy, praní, žehlení? A třeba i péči o to malé? Nespěchej do starostí, času máš dost a dost a ony jednou přijdou samy. Nemá cenu jim chodit naproti.

Užívej si mládí se sobě rovnými, bav se, tancuj, zajímej se o hudbu, o módu. Nemohu Ti do toho mluvit, ale k Tobě by se hodil spíš 19 letý chlapec a k tomu Tvému příteli naopak zase 35 letá zralá žena. Přehodnoť to všechno znovu a uvidíš. Jaga.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Co umíš a kolik vyděláváš, abys mu byla rovnocennou partnerkou? Pokud je hodně bohatý, tak mu jedna holka určitě nebude stačit na dlouho. A 40-ti letý chlap potřebuje nejen milenku, ale partnerku, schopnou se postarat o domácnost a vaření. Tohle je vztah na chvíli a co pak? Půjdeš odprosit rodiče, aby tě vzali zpátky?

dzordz*

A taky osobu, která dokáže nabídnout určitou duševní hloubku a s kterou si pokecá na jiné úrovni, než co měly spolužačky na sobě a která učitelka je blbá.

honzmalatny*
hodnocení

1x

Když né Vy,tak Váš přítel by měl mít už rozum.

eulalie*
hodnocení

1x

No to ten váš přítel asi nebude moc inteligentní, když na to nepřijde sám. Ani se nedivím, že máte doma problém. Chudáci vaši rodiče, až je přijdete odprosit, abyste se mohla vrátit domů, když vám to s přítelem nebudete klapat.

buss
hodnocení

0x

Kde jsi dala rozum je tvá věc, můžeš být jeho dcera. Vdej se, Přečti si zákon o rodině.

hodnocení

0x

Dobrý den. Občanský zákoník používá pojem zletilost. Zletilosti se nabývá dovršením osmnáctého roku. Před dosažením tohoto věku se zletilosti nabývá jen uzavřením manželství. A podle zákona o rodině nemůže manželství uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Nelze tedy žádat o "zplnoletnění", takovou žádost nebo návrh soud vrátí. Pokud se však jedná o nezletilého, lze požádat soud o povolení uzavřít manželství. A jakmile na základě takového povolení nezletilý manželství uzavře, stává se zletilým. Jiná cesta nevede, než uzavřít manželství. Otazka je, k čemu Vám to bude v šesnácti letech, ale to jistě víte jen Vy sama, že?

doplněno 04.03.12 14:03:

Diskuze na toto téma zde již byla, můžete si vyhledat...

artik*
hodnocení

0x

neblázni , dodělej školu ,najdi si práci . Co když to přítele přestane bavit vydělávat na oba? Co pak budeš dělat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]