Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musi mi udelat dan.priznani?

Od: lavka odpovědí: 4 změna:

ucetni v praci, kdyz jsem 14 nastoupila na PN v ktere jsem do ted a k 15 konci muj pracovni pomer na dohodu o rozv.pr.pomeru?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží na tom, jestli je to stejný zaměstnavatel jako byl 31.12.2011 a jestli jste na daň prohlášení požádala o provedení roč.zúčtovámí, doložila všechny potřebné dokumenty a neměla jiné příjmy, které by znamenaly, že si musíte podat přiznání sama. Pak Vám mzdová roční zúčtování udělá.

lavka
hodnocení

neni, podklady ma, a jak ma vypadat ta zadost?

Není to žádost. Jedná se o tzv. daňové prohlášení. Je to ten růžový dvojlist, který zaměstnanec podepisuje, když nastoupí do zaměstnání, a potom po skončení každého roku v termínu do 15.2. tento tiskopis zase mzdovka rozdává k tomu, aby se v něm zaměstnanec vyjádřil, jestli žádá nebo nežádá o roční zúčtování mzdy za uplynulý rok.

doplněno 04.03.12 15:31:

Současnému zaměstnavateli musíte doložit potvrzení o svých příjmech za rok 2011 od zaměstnavatele, u něhož jste pracovala do konce roku 2011.

doplněno 04.03.12 15:37:

Neříkám to správně. V případě, že poslední Váš zaměstnavatel není týž, který byl k 31.12.2011, nezbude Vám než si podat přiznání na FÚ sama. Nemusíte to udělat - Vaše daňová povinnost byla splněna sraženými zálohami na daň, ale připravíte se o možnost vrácení daňového přeplatku.

hodnocení

0x

Daňové přiznání si můžete zpracovat sama. Není to nic těžkého, jsou k tomu vysvětlivky, podrobně ke každé kolonce a je to psáno pěkně po lopatě, pochopíte to snadno. Pak ho dát jen na FÚ ke kontrole, aby Vám jej úřednice zkoukla, zda tam máte vyplněné všechno, co má být.

Manžel měl zaměstnavatele takového kuliferdu, že požadoval za zpracování 200 Kč na osobu. Tak jsem mu to zpracovala sama a na FÚ mi to zkontrolovali. A šéfík utřel. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]