Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit s dárkem pro mou sestru, Bude mít 40.narozeniny a já nejsem ten typ, který dokáže vybírat a ankupovat dárky.
Poradíte mi co by se tak hodilo, nebo co by vám udělalo jako dárek radost?
Silně uvažuji o kytce, tak se hodí kdykoliv, ale mám na mysli nějakou drahžší. Ale co k tomu, nebo co místo toho.
Dovolenou určitě ne, peníze taky ne. Sice moc nepije, ale oblíbené pití má, ale nevím jestli se to hodí.
Kolik chcete investovat? Já poradím zeptat se sestry co by chtěla jelikož takových zbytečností jako je přátelská kávová souprava mám doma na chytání prachu několik. K 50ti nám jsem si řekla o nový telefon a i to byla chyba, dostala jsem dva. Já jsem zastánce malé kytky-je to drahé, dostanete jich plný kýbl a vydrží dva dny a peněz v obálce, oslavenec si pak koupí co chce. Nemám ráda překvapení, to co se líbí tomu co to kupuje neznamená, že to chci já, už vůbec nesnáším ty všemožné rádoby vtipné porcelánové sošky a jestli mi něco příjde jako super kýč tak je to sklenice s vyrytým rokem. Alkohol se hodí, třeba i kvalitní víno ovšem pokud dostane sice kvalitní víno ale v těch krásných a hlavně drahých dřevěných krabicích co prodávají ve vinotéce, je ta krabice opět k ničemu a pokud bude mít někdo nápad nechat udělat otevírací knihu a lahev vložit do ní a ještě na tu knihu nechá napsat je to zase jen kus zbytečnosti na zavazení no a poslední dárek co tu mám ležet je sice krásná encyklopedie sexu (jistě drahá) ovšem ti co mi jí dali do ní vepsali podle nich vtipné věnování a tak tu věc k ničemu ani nemohu někomu kdo by to rád četl dát.
Liduš:nemáte ráda kulturu,která od nás přišla již z dob starých číňanů,budiž,nikdo vám to nebere,je to váš názor,ostatně,mám takový neblahý dojem,že se prah chytá absolutně na vše,včetně nás lidí,a nejen "přátelských" porcelánů...
doplněno 04.03.12 11:42:pardon:"porcelánech."
Dobrý den. Můj taťka dostal ke čtyřicátinám velký koš se stojanem na víno( víno včetně! ), i když si víno dá jen občas. Ale bylo to takové chlapské, přesně pro muže, který tráví většinu dne v kanceláři a večer odpočívá u krbu a dobrou knížkou a někdy také tím vínkem. Proto bych také doporučila něco ženského - třeba ten lázeňský pobyt. Má ráda teplo? Potěší ji pobyt ve welness centru, s masáží a hlavně saunou. Je sportovní, výletní typ? Vemte ji jako dárek na výlet někam, kam se jestě nedostala, ale víte, že tam už dlouho chce jet. Nebo volte podle povolání - je to učitelka? Darujte jí vtipnou knížku, nebo jí uspořádejte večírek ve škole s tím, že v každé třídě na ni bude čekat někdo s květínou a blahopřáním a v ředitelně si rozkrájí dort. Myslím, že není potřeba řešit, zda je na to či ono už stará( ve vší zdvořilosti), v takovém případě člověka potěší hlavně to, že i na něj někdo vzpomněl. A pokud nemá žádné zájmy, dejte si knížku s vtipy o čtyřicátnících. U nás se celý týden po narozeninách ozývaly z ložnice výbochu smíchu.
A hlavně... Všechno nejlepší!
A Vám přešju, ať dobře vyberete!
D.
doplněno 03.03.12 22:36:Promiňte mi těch pár chybek, například to má být " že si na něj někdo..", nebo tu "vtipnou knížku" jsem myslela o učitelkách a učitelství obecně.
A Vám samozřejmě přeju dobrý nákup a vydařené narozeniny.
Zdravím,již jsem tady na to jednou odpovídala,jelikož jsou to kulatiny,tak je opravdu vhodný takový dar,na který by oslavenec měl vzpomínku i po letech.Tím pádem doporučuji,aby jste sestřičce koupil např.kávový či čajový servis,skleničky,či originální vázu spojenou se svícnem ve stejném dekoru,pochopitelně kytici k tomu,ta je nutnou součástí k takovému jubileu.Myslím,že zcela jistě bude mít radost,a dostanete velikou pusinku...Květina by mohla být eventuálně i hrnková,tzn.v květináči,např.Dracena,nebo Yucca,obě jsou dekorativní a nádherné a dlouholeté
Jestli se ráda zdobí, tak módní značkový šátek, na krk perly, polodrahokamy, jantar, korály (nikoli korálky!) - přírodní, krásné, věčné a stále v kurzu.
Pěknou peněženku, pouzdro na brýle...
Možná zlato - přívěsek, náušnice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.