Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychický problém - kam se obrátit?

Od: ina* odpovědí: 7 změna:
Asi před půl rokem jsem zjistila manželovu nevěru(déletrvající). Vše hned ukončil a jsme stále spolu. Od toho zjištění se s tím pořád nemohu vyrovnat a stále na to musím myslet i když se snažím zaměstnat jinak. Vše mě hned rozhodí a to i tak , že potom uvažuji jestli by nebylo lepší vůbec nebýt. Pak si to uvědomím a uznám , že je to pěkná blbost. No , ale za čas se mi to stane zase. Neznáte někdo nějakého poradce nebo psychologa s kterými bych to mohla probrat? Máte s nimi zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itecka*
hodnocení

3x

Milá Ino,

nevěra je svinská věc a málokdo jí samozřejmě přejde..Pokud jsi se do toho dala a chceš to zkusit znova, je to jen plus bod pro tebe..Samozřejmě je jasné,že to v tobě bude hodně dlouho a v sebemenším zpoždění budeš hledat zase nevěru...Myslím,že pokud to chceš nějak řešit, tak určitě ne nějakým "nebytím"!Nejsou přece jen dvě možnosti ..Být s ním a nebo nebýt vůbec...Myslím si, že by ti pomohlo,kdybys vyrazila s kamarádkama kamkoliv a dodala si trochu sebevědomí..Někdy moc pomůže jen vědomí, že o tebe zájem je, což tobě podle mě chybí..Jdi do společnosti, abys viděla, že tvůj chlap není ten poslední, takže pokud bys tu nevěru prostě neskousla ani časem, tak jsou tady i jiní, kteří čekají..;)Fakt to zkus..Zkus se jen tak seznámit a popovídat si s jiným mužem a trochu se ti i uleví, věř mi..Nechci, aby to vyznělo,že tě navádím k nevěře..To proboha vůbec,ale stačí jen si dokázat, že ten tvůj chlap není jediný...Držím ti palce a hlavně ...Chladnou hlavu ženská;)!

lm®

Souhlasím s inetkou.Jen dodám,že vyspat se s někým jen proto,abych se pomstila,to určitě ne ,to by byla cesta do pekla.Ale zase na druhou stranu,nikdy není možné vyloučit,že případný nezávazný povyraz ukáže,že Váš muž za to trápení vůbec nestojí a na světě jsou lepší jedinci.Zakažte si se užírat,žádný člověk na světě Vám za to nesmí stát.Z hlediska logiky by se měl trápit on.

martina30*

Také souhlasím s itečkou a jen dodávám doktor nepomůže.Člověk se s tím musí srovnat sám a pokod ho to popadne tak honem do společnosti a třeba to i probrat a nebo si uvědomit,že jiní lidé mají horší problém a já jsem na tom lépe tak proč se trápit.

hodnocení

3x

No, já myslím, že spějeme k poznání, že nějaký flirt je jistě pochopitelný... Záleží však na vzajemné toleranci. Pokud neohrozí existenci rodiny jako takové, je vše v pořádku. Ideální by bylo, kdyby se partner, či naopak partnerka, nic nedozvěděl(a) a tím pádem odpadlo množství následující vzájemné nedůvěry. Tedy, buďme tolerantnější, nežárleme... A život bude hned příjemnější. Vždyť, kdo z nás si nějaké to tajemství nenechá rád jen pro sebe! Nepátrejme proto po tajemstvích druhých!

gruliska*
hodnocení

2x

Zjistit nevěru je určitě pro druhého partnera zlé, ale otázkou také zůstává, jakým způsobem jsi to zjistila? Mám spoustu známých, kteří říkají na toto téma, že pokud to někdo zjistí způsobem sms, telefonem, či podobným způsobem, je to je nna jejich riziko. A musím souhlasit. Jsem taky vdaná a upřímně, pokud by mi byl manžel nevěrný, tak bych hledala důvod, proč? Ve vztahu jsou vždy dva. Nevěru bych dokázala odpustit, ale nikdy bych spíš nedokázala odpustit, kdyby mě začal srovnávat s nějakou jinou ženou, to bych zřejmě neunesla. Užil si s ní a pokud to skončil, je to známka, že chce pokračovat s tebou. Chápu, že máš stín pochybnosti, zda se to nebude opakovat, ale musíš si uvědomit, že je potřeba si užívat také a né, že budeš neustále psychicky na dně. Spíte nadále spolu? Máte se rádi? Pokud ano, tak proč nad tím váháš? To je pak jen strašák, který Vám může znepříjemnit život

hodnocení

0x

Zkuste hledat na netu BEZPLATNÁ PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ON-LINE:)

ina*
hodnocení

Moc děkuji za názory a rady. Budu se snažit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]