Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, poradí mi prosím někdo.
Domu mi pořád chodily letáky od Cetelemu, že mi poskytnou uver na 21 000Kč, že ho mám předschváleny, zrovna jsem řešil finance tak se mi to hodilo, zavolal jsem tam a domluvil se s nima, že mi pošlou doporučene šekovou poukázku kartu, že nemouhou kvuly nove občance,, Po měsici pořad nic, tak jsem si penize půjčil od jiné společnosti. Za další měsic mi přišla složenka na 1, splatku od Cetelemu volal jsem tam ohledně toho, že jsem si od nich nepujčoval a ani jdyž jsem chtěl žádný šek mi do schránky nepřišel a ani na poště jsem neměl žadny doporučeny dopis se šekem.. nechteli o tom slyšet a chtěli splatku zaplatit. další měsic přišly splatky dvě..několikrat jsem jim to vysvetloval volal a psal, vubec je nezajimalo to že mi od mich šek nepřišel tudiž jsem ty penize nemohl vybrat,..
další měsic už žádne splatky nechteli chteli zaplatit uroky a pojištění za 3.měsice.. tak sem jim volal že to platit nehodlam,že jsem nic nevyužil a ani jsem využit nemohk protože žadnou složenku a ani doporučeny dopis se složenkou nemel ve schrance,, nezajima je to chtej zaplatit uroky a pojisteni z penez který jsem si vlastne ve finale od nich nepujcil,,
ano po telefonu jsem souhlasil s pujckou , že pošlou složenku a penize si tak vyneru, ale složenku jsem nikdy nevidel a peize tak taky ne a platit podle mich mám protože prý podle nich jsem souhlasil s pujčkou po telefonu ikdyž jsem peize nevidel tak platit musim nevite kdo je v pravu
předem děkuji za odpoved
na ně bacha , jednou jsem bral v OK na splátky pračku a později jsem zjistil , že se automaticky aktivovala nějaká karta u cetelemu ( moje chyba , měl jsem pořádně číst ) .Ale kartu jsem nikdy nedostal a ani nepoužil . První rok pohoda , nikdo se neozval, druhej rok to samé a třetí rok mi přišla složenka na 650,- poplatek za vedení karty . Když jsem tam volal , tak jsem dokonce zjistil , že první roky ten poplatek měl někdo platit ( já to nebyl ) . Po telefonu mi bylo řečene , že částky někdo poslal na účet , když jsem chtěl znát číslo účtu , bylo mi řečeno , že to šlo vlastně složenkou a tak jsem chtěl doklad o platbě a paní vzápětí zjistila , že jsem peníze skládal u nich na pobočce ( problém je , že v tom městě kde mám trvalé bydliště se nezdržuju a jsem od jejich pobočky cca 40km ) .Tak jsem musel částku zaplatit a nyní ,když mi někdo nabízí jejich služby mam co dělat ,abych se udržel a nedal mu pár facek
bojim se ze v nasem mafiostanu a u vaseho pripadu je v pravu cetelem(opravdu bych se tomu nedivil, kdyz vidim okolo sebe podobne pripady)
pozor, bohuzel v nasem genialnim mafianskem state s opravdu genialnimi zakony staci jen souhlasit po telefonu, i ustni smlouva plati! samozrejme to musi byt nahrane na zaznamove zarizeni, jinak s tim u soudu moc nepochodi, ale vsadim se ze hovor si cetelem urcite nahraval (vetsinou davaji i upozorneni "upozornujeme ze tento hovor bude nahravan")...
radim vam, okamzite to zacnete resit s pravnikem nebo nejakou pravni poradnou nebo sdruzenim pro ochranu spotrebitelu kde vam zdarma doporuci dalsi postup, tri mesice nesplacenych splatek je uz celkem dost, je otazkou kdy je to prestane bavit a daji to do rozhodciho rizeni.. nakonec zaplatite v exekuci treba 70tisic...(samozrejme pokud ty penize nemate ihned po ruce k uhrazeni te exekuce, a treba i zrovna nemate praci kde by to mohli strhavat z platu, tak jsou exekutori schopni vam sebrat veskery majetek vcetne nemovitosti!)..take zalezi na konkretnim exekutorovi a dluzne castce - jakou pak zvoli metodu vymahani
cetelem nejsou zrovna jako jini uverovi zraloci, snazi se to sami vyresit s dluznikem, exekuce je u nich az ta opravdu naprosto posledni moznost, samozrejme pokud se nijak nemate ke splaceni nakonec to daji do rozhodciho rizeni a pak uz jen krucek k exekuci...
jste v tezke situaci protoze slozenka s pujcenou castkou vam neprisla a cetelem se chova jako by vam prisla(nechteji o tom slyset,atd.) proto tedy ihned kontaktujte nejakou pravni poradnu nebo sdruzeni pro ochranu spotrebitelu (obe moznosti je mozno vyridit zdarma pres internet nebo pripadne i telefonicky, nemusite tedy platit za pravnika)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.