Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
máte někdo nějaký účinný způsob léčby tohoto syndromu?
Na internetu je spousta odkazů, ale pořád dokola to samé a neúčinné. Jsem těhotná, takže vitamíny a medikamenty nepřicházejí v úvahu - ale možná do budoucna. Masáže a obklady mě taky nenadchly, navíc když chci spát tak si nemůžu masírovat nohy :D
Mám to už od dětství a začíná to být nesnesitelné. Když si chci teď v těhotenství odpočinout, tak na mě nastoupí tohle, dokonce se mi to rozšířilo i do rukou a zad
Nemáte nějaké zázračné řešení, které se vám osvědčilo? Uvažuji o homeopatii, ale taky jsem nenašla, že by to řešili.
Díky
Zdravím. Masáže a obklady jsem zase naopak, uznávala já, ze všeho nejvíce. A také pevné punčochy. Ale pokud máte chuť, mrkněte se sem, je zde více info. : cs.minartikkel.com/...
Aha, no ještě to tedy s masáží a obklady zkusím - jak jste to konkrétně prováděla? Před spaním? A jaký postup?
Mám křečové žíly a nosím tlakové punčochy, dnes jsem je zrovna měla od rána a naopak když si v nich omylem jdu lehnout, tak mně za chvíli nohy začnou hrozně bolet, protože krev do nich nemůže.
Jinak ten článek mám chvílemi problém pochopit :D
Cukr, tuk a podobná svinstva prakticky nekonzumuji (o kofeinu a nikotinu nemluvě).
Možná ten nedostatek vitamínů, jenže jak to má člověk poznat - nějaké doplňky beru a víc se toho brát nemá
Zkusím je tedy brát poctivě, ale v minulém těhotenství mi je zakázali úplně, že mám po nich moc velké dítě - tak se v tom vyznejte
Tlakové punčochy, pokud se nosí přes den, tak na noc nikdy ne! Před spaním masáž a pokud není klidná noc, obklad během ní. Vitaminy jsou důležité, ale já brala hlavně železo, vápník, hořčík. Jinak jsem si občas kousla do ovoce a zelenimy, co mi chutnala. To bych opravdu nepodceňovala. Pokud to obrátíte a masáž uděláte ráno když vstanete, pak v poledne nohám dopřát obkla..večer před spaním opět masáž. A pevné punčochy si vzít na noc. Já jsem to střídala, musela jsem, třeba se Vám to osvědčí také...
Aha, no já je musím nosit přes den, kvůli těm křečákům a otokům.
Jím z 80% ovoce a zeleninu.
A obklad dáváte studený nebo teplý? Prokrvit by měly oba, ale teplý asi bude příjemnější
A vás už to netrápí? Já to mám léta, ale teď je to síla.
Jím z 80% ovoce a zeleninu
20% na ostatní potraviny je málo, chce to vyváženou stravu.
Homeopatie tohle řeší, pokud byste měla blízko k Brnu, napište mi do vnitřní pošty a dám vám kontakt na bezva doktorku.
Ahoj,v kolikatem mesici jste?Byla jste u lekare,neurologa?vite ono v tehotenstvi,je vse horsi,zas se to potom zmirni.Muzete vubec spat?Kdyby ne,museli by prikrocit k medikaci.Pokud jste uz hodne vycerpana,zajdete na poradu k neurologovi.Nejhorsi je ,na lecbu se davaji parkinsonika.doktor musi zvazit.Jinak pomaha pohyb,strikani studene vody na nohy.Co se tyce stravy jséste bohatoustravu na vyzivu mozku -Becka,Horcik atdzkuste mineralky a z 80 proc ovoce a zelenina je hloupost.Potrebujete bilkoviny a nebrante se zivocisnym,ale take predevsim celozrnne pecivo,.Jahly jsou idealni,obśahuji tolik zivimń a doporucuji se hlavne nemocnym.znate Jahly?Ja z toho delam vyborny jahelnik s merunkama.klidne jednou tydne si je davat.Chcete recept?Nic nezkazite ,kdyz si udelate nejakou ocistnou kuru.Treba chlorella pyrenodoisa.taky to poozdravi.Hlavne aby jste spala,je to dulezite.
Jíme zásadotvornou stravu, proto ta zelenina. Živočišné jen minimálně. K této stravě jsem přistoupila kvůli nesčetným zdravotním problémům a zdá se, že působí velmi dobře.
Že by měla moje původní strava nějaký prospěšný vliv na tento syndrom, to se mi nezdálo.
Hořčík mám v koňské dávce předepsaný kvůli tvrdnutí dělohy.
Ale díky. Zdá se, že docela pomáhají punčochy na spaní, mám jedny lehčí, které tolik netlačí.
doplněno 05.03.12 08:39:Jj, jáhly papáme, kromě ovoce, zeleniny, syrové i vařené jíme obilniny a luštěniny. Nedodržujeme to striktně. Také jsem na spoustu věcí alergická, např. nemohu celozrnné pečivo, některé druhy masa atd atd., takže to je taky problém. Ale je fakt, že většina mých problémů se po ppřechodu k této stravě výrazně zlepšila, může to být i těhotenstvím, uvidím potom.
Jenomze v tehotenstvi jsou potreba i bilkoviny a celozrnne pecivo,hodne seminek,kvuli vitaminum.Budou chybet pak i ty Becka.tad fakt by to mela byt pestra strava.syndrom se tinezlepsi z pestrejsi stravy,jen predejdes nedostatku co zpotrebuje dite.telo by si melo samo rici,jes na co je chut a pestre.
Dobrý den. Syndrom neklidných nohou, to není jen v těhotenství, to je nemoc na celý život. Nevím, zda jste byla na vyšetření ve spánkové laboratoři, Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Každopádně tam nejen zjistí, jaký stupeň nemoci máte, ale také poradí co dál dělat. Po letech, mohu říct, co mi pomáhá. ( každý to má jiné) Když si sednete, ( kdykoliv) nohy na stoličku, ať je máte na úroveň, kde sedíte. Kdekoliv jste. Nikdy si nesedejte na betonové lavičky a různé schůdky, které jsou nízké, musíte mít nohy pokrčené. Když je nejhůře, lehnout si do postele, nohy dát nahoru na stěnu. Ležím a nohy cestují po stěně. Důležitý je pohyb. Někdy se házení nohou v noci vrátí, nohy natřu alpou, hned začnu pít Magnesium. Zjistila jsem, když každý den, vypiji půlku láhve Magnesium, někdy celou, tak je to lepší. V noci spím. Alpu nosím všude sebou, když nohy bolí, natřu alpou. Pomáhá to léta. Jen můj názor.
doplněno 28.05.12 10:20:Když musíte někde stát, přecházejte, nestůjte na jednom místě, v autobuse přešlapujte z nohy na nohu. Bolesti se vrací, když nohy jsou stále stejně, zatížené.
doplněno 28.05.12 10:25:Nohy by v noci měly být volné, žádné stažení punčochy. Vyzkoušejte v noci si mazat nohy alpou, když máte problém a nemůžete spát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.