Nejste přihlášen/a.
Dobry den...jen by me zajimalo, jestli mam nejake velke riziko na rakovinu, když moji rodinní příslušníci většinou kouřili a neměli ji...a mě je skoro už 16 let a dávám si jen na nervy, čas od času třeba 3 za týden, někdy vůbec...sportuji, jim většinou zdravě...+ mám přestat?Co jinýho si můžu "dát" na nervy?(kromě čokolády)
Tak chlapče,promiň,že tě takto oslovuji,ale vzhledem k mému věku myslím ,že můžu.Okamžitě to zahoď.Né kvůli rakovině,kterou můžeš dostat i když kouřit nebudeš.Ostatně na to je dost článků na netu aby jsi si je mohl přečíst a posoudit.Ale kvůli sobě samému.Neumíš si představit jaké to přináší potíže.Kouřím 30 let.Má vůle je tak slaboučká ,že po X a X pokusech stále kouřím.Špatně se míi chodí do schodů,jezdí na kole,běhá atd.Žloutnou mi zuby,prsty ošacení je jak z hospody.Lidi na tebe nadávají,spoustu peněz utartíš.Nic mi nepomáhá a hrozně mě to štve.Těžko hodně těžko se toho člověk zbavuje.Jsi ve stádiu kdy to v pohodě zvládneš.
Co si vzít na nervy?Jejda ty v 16 už potřebuješ něco na nervy?Tak si dej ovoce zeleninu,ale nejlépe nějakou práci.Při té se uklidníš a ani nebudeš mít čas na cigaretu.
Cigareta na nervy?Pak si ji budete dávat i na cokoli jiného.Okamžitě přestat!S rakovinou je to jako s jinou nemocí.Buď příjde,nebo ne.Ale s cigaretama bych ji nepokoušel...A čokoládu si dávejte klidně dál,je to výborný prostředek na uklidnění.Ale i na tu se dá vypěstovat závislost...
A v šestnácti se vrhněte na nějakého koníčka či vzdělání.To je na nervy přímo léčebné...
rakovinu kvůli kouření dostane prý jen jeden z tisíce kuřáků. Ale já bych vám poradil lepší důvod proč nekouřit. Nekuřte, protože kuřákům a hlavně kuřačkám rychleji stárne kůže. Nedávno jsme měli pomaturitní straz a můžu vám potvrdit, že je to vidět zvlášť na holkách. Kuřáci a kuřačky vypadají starší i bez té cigarety přilepené na pantu.
Filipe, dej si pozor na takovéhle berličky. Člověk sáhne po nesmyslu jen díky přesvědčení, že mu to jeho problém pomůže vyřešit, že se o to žváro "opře".Ale to žváro je taková mrcha, že ti začne být k dispozici častěji. A ty se změníš na otroka jeho veličenstvu cigaretám. Když je ti ouvej a špatně nějakou situaci zvládáš, nauč se bleskově si sehnat např.sklenici mlíka, bonbon nebo jinou ptákovinu. Je to vlastně jen zkratové jednání. Jako když se někdo drbe ve vlasech když přemýšlí nebo je v rozpacích. A pes se škrábe za uchem, ikdyž blechy nemá.A rakoviny se raději fakt boj!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.