Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení exekucí?

Od: koblizek007* odpovědí: 11 změna:

Advokátům ministr snížil o polovinu zisky z malých dluhů. Já se ptám. Myslíte si ,že je to dostatečné? Nebo jde zase jen o kulišárnu typu: "Vlk se nažere ,koza zůstane celá"? :( Dluhy se musí platit, ale to co se děje už dlouho v ČR je neúnosné a nemorální. Máte někdo vizi jak by se dal problém s exekucemi a odměnami řešit? Přeji všem hezký den a díky za odpovědi. :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

A co je dostatečné? Zadarmo to dělat nikdo nebude, tím ovšem neříkám, že se to mělo zvrhnout na sprostý kšeft.
Jinak se na to dívá dlužník a jinak věřitel. Jiným to může být fuk. Chybí vězení pro dlužníky a robota.
A ty máš vizi co s tím a jak?

koblizek007*
hodnocení

Kdybych ji měla tak se neptám... ;) . Problém je,že věřitel většinou nic nedostane..., a pakuje se právě jen exekutor a advokát. O zákonech,které daávají exekutorům větší pravomoce než Policii snad ani nemá cenu diskutovat.

doplněno 02.03.12 12:48:

Ještě. Vězení pro dlužníky existuje, ale jelikož jsou věznice přeplněné tak se nevyužívá. A robota? Ta přeci byla v r.1990 zavedena...

buss

Takže bez názoru. Ale jinak jsi VOLIČ. Zákony tvoří služebníci námi zvolení a placeni.

koblizek007*
hodnocení

Pleteš si pojmy a dojmy. Názor mám, ale "vize" chybí. Volič jsem ,ale nevěř tomu,že zákony zvolení dělají pro nás. Ostatně kdoví jak je to vůbec i s těmi volbami... Ale zpět k věci. Současný stav je špatný jak pro věřitele,tak pro dlužníky. To je neodiskutovatelný holý fakt.

Nevím, jak jste dospěla k názoru, že věřitel většinou nic nedostane a pakuje se jen exekutor a advokát.*bzum* Respektuji Váš názor, ale tak to opravdu nefunguje. Uspokojit pohledávku věřitele je prioritou pro advokáta i exekutora.

doplněno 02.03.12 13:31:

"koblizek"- Vaše věta: pracovala jsem rok na ex úřadu, takže se mě nesnažte přesvědčovat o opaku, je pro mne naprosto dostačující, abych si udělala svůj úsudek...Mějte pěkný den.

koblizek007*
hodnocení

To co píšete, tak takhle by to mělo být. Ale vězte ,že v praxi to takhle nefunguje. Pokud dlužník má nějaký majetek ať movitý,či nemovitý a pokud nezaplatí dobrovolně svou pohledávku je vyhlášena dražba. Z té se poté nejprve uspokojují náklady a nároky exekutora, poté advokátů a soudů. Z částky ,která při rozvrhovém jednání zbyde se na posledním místě uspokojí věřitel, popřípadě věřitelé. Tak to je. Pracovala jsem rok na Ex. úřadě, takže se mě nesnažte přesvědčit o opaku. Další věcí je, že smyslem exekucí je přinutit neplatiče zaplatit dluh a ne jej zničit. Proto se přimlouvám, aby odborníci znovu zvážili možnosti a nástroje, které svěřili do rukou několika desítkám lidí, z nichž mnozí tyto možnosti zneužívají! Stejně tak ovšem je spravedlivé připomenout, že lidé by měli dodržovat zákony!

buss

té se poté nejprve uspokojují náklady a nároky exekutora, poté advokátů a soudů. Z částky ,která při rozvrhovém jednání zbyde se na posledním místě uspokojí věřitel
OK když jste tam pracovala, tak jistě umíte uvést zákon o tom co tvrdíte. Tak prosím. Trochu logického myšlení, řízení se přece nevede k uspokojení exekutora aby co zbylo dostal věřitel. Napovím, je to v ...
A je vytržena jen jedna část. Platby ex přeposílá věřitelům.
Proto se přimlouvám...
Ale to je třeba napsat těm služebníkům, co tvoří zákony, tak do toho!

koblizek007*
hodnocení

Odměňování exekutora a úhrada nákladů exekuce jsou upraveny především vyhláškou č. 330/2001 Sb. Náklady exekuce hradí povinný. Oprávněný zaplatí úřadu nějakou formou zálohu, která slouží ke krytí nákladů e xekutora v průběhu řízení. Úřad může s klientem domluvit i smluvní odměnu. Úhrada nákladů exekuce se hradí v prvním pořadí.

Vám, bussi, také radím (jako kapcenadeje), otevřte oči! Vy si skutečně myslíte, že v první řadě jde o uspokojení "věřitele" ...?! Zdravím.

koblizek007*
hodnocení

Argumenty k věci samotné nemáte a tak hodnotíte mě, nebo mou práci. No budiž. Ovšem, Vaše jakoby "přezíravost" je sice působivá, ale jako obvykle v případě lidí jako jste Vy, nic neřeší. Je moc pěkné jak jste si udělala z jedné věty naprosto dostačující úsudek... Takovéhle kousky hodně, často a ráda děláte, že...?! To zase stačí mně, abych si udělala svůj úsudek... I když já narozdíl od Vás, mám na paměti staré moudré " Decipit frons prima malto" (První dojem často klame). Nicméně, přeji Vám, abyste otevřela oči, a viděla diskutovanou problematiku takovou jaká skutečně je, protože nikdy není pozdě ;) . Závěrem Vám musím napsat,že i já respektuji Váš názor. Koneckonců, jde jen o Váš názor nikoliv o fakta. Jinak Vám také přeji moc hezký den. Zdravím.

doplněno 02.03.12 14:16:

Pro: Kapkanaděje

lui*
hodnocení

0x

Tady jsou takové dvě drobnosti

novinky.cz/...

novinky.cz/...

Že by to něco změnilo asi ne, ale každý drtek je k něčemu.

hodnocení

0x

Už jsou známy informace jak to "ochcat" takže kdo ví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]