Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevim si rady s přítelem - je jiný

Od: levandule* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,potrebovala bych radu...S pritelem budeme uz 3 roky(v srpnu)mame spolu dite(10:mesicu)a od te doby to jde z kopce nevim co mam delat hadky jsou na denim poradku hada se o vsechno!Nedavno ho propustili z prace kvuli nemocenkse,ale od te doby jako by se zblaznil doma ho pomalu neni uz kolikrat byl pres celou noc pryc a kdyz prijde dela jako ze se nic nestalo.Nevim co mam delat.Pritel pred 4 roky bral drogy(pervitin)kvuli mne prestal ale ted mam takove tuseni ze by mohl znvou.Uz mne i nekolikrat uhodil pak prijde omluvi se a dela ze se nic nestalo ze je hotovy ze to nechtel udelat ale kdyby to nebylo jednou tak bych mu to odpustila...Jeho maminka mi radila abych mu ukazala ze muzu fungovat sama vzala se se synem a odesla odnej aby pochopil ze nejsem domaci putka.Nemuzu nikde chodit bez maleho ale on muze vse.Já bych od nej odesla i se synem ale bojim se aby si nenasel nekoho jineho a abych mohla sama zit(z materske7600)toho moc neudelam.Moc ho miluju a nevim jestly bez neho dokazu byt,ale nechci zit v takovem vztahu moji radice tak zili(bili se, a hadali se porad) ale ja takovy zivot nechci.nevim co mam delat!Prosim poradte dekuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

4x

Levandule, to je hodně těžká situace... Ale vážně bych zkusila se nějak vzepřít, už jen z toho důvodu, že tě uhodil. Dá se odpustit všechno, ale domácí násilí se může ještě víc rozrůst, zkus mu dát pomyslné ultimátum, miluješ ho, ale Vaše dítě taky a určitě nechceš aby později trpělo Vašemi hádkami. Chápu, že se bojíš, aby si někoho nenašel a že je i těžké žít z mateřské... Ale souhlasím s tím, že i kdyby to měl být azylový domov, tak musíš udělat změnu, dokud to ještě jde. Držím ti palce! ;)

hodnocení

2x

Nezlobte se, že si to k Vám dovolím, ale jste neskutečně naivní až pitomá. Promiňte, jinak to nejde napsat. To nemáte na víc, než na fe´táka a násilníka? On Vám rozdává rány a Vy ho milujete, bojíte se, aby si nenašel jinou /Vaše slova/. To je opravdu neskutečné! Ten člověk nestojí za nic a Vy na něm lpíte, jako by to byl ten nejlepší manžel na světě.

Ale no tak, už se vzpamatujte, zvláště kvůli synkovi. Není to pro něj dobré ovzduší a může být klidně časem i hůř. Matka vašeho druha má pravdu, dokažte si, že se od něj umíte oprostit. Jistě máte rodiče, sourozence, málokdo je úplně sám. Nebo jak radí Kapka - azylový dům. Přijmou ženu na rok, po tu dobu si hledá jiné řešení, ale pokud se jí to nepodaří, na ulici ji stejně nikdo nevyhodí. Tak se nebojte.

Dalším vaším nesmysleným argumentem je to, že máte jen 7600 mateřskou a bez něj tudíž nevyžijete. To si jen namlouváte, když je bez práce, jaké má prostředky na Vaši finanční podporu? Co Vám dává? Dávky nejsou nijak velké, pokud je bere a ještě stačí asi dost peněz spotřebovat sám pro sebe, pokud jede v drogách. Tak z toho nemějte strach, lepší je žít sama skromně, ale v klidu a pohodě, než s takovým rabijákem, který Vás propleskne, kdykoliv dostane chuť. Co z něj máte? Jen bolest a smutek. Rozsekněte to včas, odejděte, než se dočkáte ještě horších věcí. Ta budoucnost s ním vážně nevypadá dobře. Přestaňte ho za to všechno "milovat" a tu případnou jinou mu klidně přejte. Není jí opravdu co závidět.

A pokud se bojíte nedostatku peněz, nebojte si zažádat pro syna o výživné od "tatínka". Na to máte nárok. Ať se, chlapec, ukáže, jakým je dobrým otcem.*bzum*Jaga.

doplněno 02.03.12 07:46:

Nezlobte se, že jsem se zpočátku tak rozzlobila. Ale ženy si po mnoho let bojovaly za svou nezávislost. Proto mě pokaždé *cert* bere, když čtu o někom, kdo je svému tyranovi psovsky oddaný, přijímá jeho rány a ještě ho za to miluje. *cert*

sargo*
hodnocení

1x

Bral drogy, teď najednou mizí kdo ví kam, chová se jako rapl, jeho vlastní matka vám říká, ať se vzepřete, a vy se ptáte, jestli do toho znovu spadl po delším období plném stresu...? Jste zvyklá z domova, že se rodiče tloukli, ale věřte mi, NENÍ to normální. Není to normální tak hrozně moc, že zcela jednoznačně radím, jestli máte jakoukoli příležitost někam jít, běžte. Nezatáhněte dalšího človíčka do toho, aby mu tohle připadalo normální.

hodnocení

0x

Ahoj. Tak především pro dítě to není moc dobré zázemí a ovzduší. Na to byste měla myslet v první řadě. Na čas bych se zbalila a a oravdu s děckem odešla. Možná byste poznala, že bez hádek a bití, můžete žít docela dobře a že by Vám život s dítětem vyhovoval lépe. Můj názor.

levandule*
hodnocení

Prave proto nevim co mam delat nechi aby mali vyrustal v takove rodine.Bohuzel nemam z moji strany v Rodine nikoho ke komu bych mohla jit a jit k tchyni neni reseni :( nevim co mam delak kam bych mela jit...

Levandule, jsou azylové domy pro samotné matky s dětmi apod. Poohlédněte se ve svém okolí po něčem takovém a budete mít klid.

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud Vás uhodil, a ne jednou, byla byste dost hloupá, kdybyste s ním zůstala. Z jedné facky se po čase vyvine to, že Vás bude mlátit jako žito, zakazovat všechno a všechno kritizovat. To chcete? A co až třeba začne mlátit i Vaše dítě?

Znám pár matek samoživitelek, takže zvládnout se to dá - když přičtete ještě výživné od přítele. A že si najde jinou? A co? Budete jí snad závidět, že je bitá, nikam nemůže atd atd?

Odejděte, dokud je čas a dokud máte vlastní klíče od bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]