Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Mám takovýto problém. Dne 23.1. 2012 jsem uzavřel s českou podnikatelskou pojišťovnou povinné ručení na automobil. Během týdne jsem se rozhodl smlouvu bez udání důvodu vypovědět/podle zákona mám nárok do 2 měsíců bez udání důvodu smlouvu vypovědět/. Napsal jsem tedy do centrály pojišťovny dopis s výpovědí k 31. 1 2012. A pak jsem nechápal oni mi smlouvu zrušili k 8. 2. 2012 a ještě si započítali celý měsíc ůnor do pojistného obdpobí,že prý se ůčtuje celý kalendářní měsíc ve kterém je pojištění zrušeno. Takže mě obrali o pěkné peníze. já už jsem měl k 31. 1. pojistku u jiné pojišťovny takže jsem měl auto pojištěno z vůle ČPP dvakrát. Mám nárok nějak se s nimi dohadovat? Děkuji všem za radu
Ještě si pořádně prostudujte podmínky ukončení smlouvy. Hlavně termíny zrušení smlouvy, zda to odpovídá výpovědi. Ale určitě zkuste se odvolat k započtení celého měsíce února. Pošlete to e-mailem - to by mělo stačit. Žádejte na nich, ať vám písemně doloží, na základě jakého ujednání tak učinili. Že podle jejich informací jste předpokládal ukončení k 31/1 2012 včetně platby a uzavřel jste povinné ručení u jiné pojišťovny. Upozorněte je, že platbu pošlete až po jejich zdůvodnění. No a počkejte si na odpověď a uvidíte. Za napsání jednoho mejlíku to stojí zato.
Na pojistné do konce měsíce mají nárok podle zákona. Tj. pokud jim byla výpověď doručena až v únoru, tak i za celý únor. Pravděpodobně to bylosice odeslané v lednu, ale pojišťovna to od pošty převzala až v únoru. Měl jste si zjistit podmínky ukončení smlouvy a až pak řešit od kdy udělat novou pojistku...
Kdybys te zašel osobně na kteroukoliv pobočku pojištovny ( co nejblíže domovu ) tak by smlouvu zrušili okamžitě k datu podání.
Píšete ,že jste napsal - než jim to přišlo , pravděpodobně až v únoru ( 8 února) tak se nedivím že chtějí za celý měsíc.Do té doby o zrušení nic nevěděli , tak si účtují cely měsíc.
Při výpověďi do 2 měsíců od uzavření smlouvy bez udání důvodu se počítá doba od doručení výpovědi na pojišťovnu a pak následuje doba výpovědní doba 8 dnů. Poté se pojistka zruší. Takže datum zrušení k 8.2. je pravděpodobné. Chybu jste udělal, že jste do výpovědi napsal datum 31.1. Pak vychází 31..1 plus 8 dnů výpovědní doby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.