Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojišťovny si dělají co chtějí?

Od: lounacek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den všem. Mám takovýto problém. Dne 23.1. 2012 jsem uzavřel s českou podnikatelskou pojišťovnou povinné ručení na automobil. Během týdne jsem se rozhodl smlouvu bez udání důvodu vypovědět/podle zákona mám nárok do 2 měsíců bez udání důvodu smlouvu vypovědět/. Napsal jsem tedy do centrály pojišťovny dopis s výpovědí k 31. 1 2012. A pak jsem nechápal oni mi smlouvu zrušili k 8. 2. 2012 a ještě si započítali celý měsíc ůnor do pojistného obdpobí,že prý se ůčtuje celý kalendářní měsíc ve kterém je pojištění zrušeno. Takže mě obrali o pěkné peníze. já už jsem měl k 31. 1. pojistku u jiné pojišťovny takže jsem měl auto pojištěno z vůle ČPP dvakrát. Mám nárok nějak se s nimi dohadovat? Děkuji všem za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Asi záleží na pojistných podmínkách konkrétní pojišťovny. Běžné je, že po datu výpovědi ještě pojistka cca týden běží, to že se účtuje po kalendářních měsících běžné rozhodně není.

lidka*
hodnocení

0x

Ještě si pořádně prostudujte podmínky ukončení smlouvy. Hlavně termíny zrušení smlouvy, zda to odpovídá výpovědi. Ale určitě zkuste se odvolat k započtení celého měsíce února. Pošlete to e-mailem - to by mělo stačit. *klik* Žádejte na nich, ať vám písemně doloží, na základě jakého ujednání tak učinili. Že podle jejich informací jste předpokládal ukončení k 31/1 2012 včetně platby a uzavřel jste povinné ručení u jiné pojišťovny. Upozorněte je, že platbu pošlete až po jejich zdůvodnění. No a počkejte si na odpověď a uvidíte. Za napsání jednoho mejlíku to stojí zato. *tuc*

dsfhj

Na pojistné do konce měsíce mají nárok podle zákona. Tj. pokud jim byla výpověď doručena až v únoru, tak i za celý únor. Pravděpodobně to bylosice odeslané v lednu, ale pojišťovna to od pošty převzala až v únoru. Měl jste si zjistit podmínky ukončení smlouvy a až pak řešit od kdy udělat novou pojistku...

paaja*

Nevím jestli je na to nárok podle zákona, nicméně některé pojišťovny (Generali, Wustenrot, ... ) nezapočítávají měsíce ale celé dny

jareek*
hodnocení

0x

Pro pojšťovnu ČPP platí určitě obecné podmínky pro ukončení smlouvy. Zcela přesně je všechno popsáno zde:

srovnavac.cz/...

klikněte asi na 4. řádek shora, je tam: Výpověď povinneho ručení / změna pojišťovny

Je to přímo pro pojišťovnu ČPP, takže to musí být správně

*bum*

laybor*
hodnocení

0x

Kdybys te zašel osobně na kteroukoliv pobočku pojištovny ( co nejblíže domovu ) tak by smlouvu zrušili okamžitě k datu podání.

Píšete ,že jste napsal - než jim to přišlo , pravděpodobně až v únoru ( 8 února) tak se nedivím že chtějí za celý měsíc.Do té doby o zrušení nic nevěděli , tak si účtují cely měsíc.

hodnocení

0x

Při výpověďi do 2 měsíců od uzavření smlouvy bez udání důvodu se počítá doba od doručení výpovědi na pojišťovnu a pak následuje doba výpovědní doba 8 dnů. Poté se pojistka zruší. Takže datum zrušení k 8.2. je pravděpodobné. Chybu jste udělal, že jste do výpovědi napsal datum 31.1. Pak vychází 31..1 plus 8 dnů výpovědní doby.

coop*

buss
hodnocení

0x

Víte, někdy je lepší napsat - nečetl jsem řádně smlouvu. podmínky, co mám teď dělat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]