Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď dohodou a podmínky zaměstnavatele

Od: rik odpovědí: 2 změna:

Může mi někdo,prosím,poradit?Chtěla jsem ze zaměstnání odejít dohodou.Zaměstnavatel řekl:\něco za něco\ a to něco je,že do výpovědi napíšu svůj souhlas s tím,že se dobrovolně vzdávám nároku na proplacení i vybrání řádné dovolené-což je celkem 13 dnů(9dní staré a 4 dny nové).Částka je kolem 15 tis.Kč na proplacení. Nevěřila jsem vlastním uším a zatím jsem to nepodepsala, jenže už mám nové prac.místo a pokud nenastoupím,přijdu o něj.Myslím si, že na něco podobného nemá zaměstnavatel vůbec právo a že je to protizákonné.Jak se mám zachovat? Finanční ztráta je dost podstatná. Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alena85
hodnocení

0x

dobry den mela jsem skoro stejny problem,ja to vyresila tak ,ze jsem nafingovala prac.uraz marodila jsem pul roku za plny plat a pak jsem si tu dovolenou vybrala stejne uz me tam nechteli!jine reseni nebylo jednali se mnou uplne stejne jako s vama!co si dnes dovoli k obycejnym zamestnancum to je teda des!vim ze to zrovna legalni reseni neni ale problem se mi tim vyresil a ja mela klid!na hrubej pytel hruba zaplata.jen vy mate bohuzel uz jinou praci domluvenou.zajdete si na pracovni urad a tam byva pravnik zdarma a ten vam urcite poradi.)

hm*
hodnocení

0x

To, co jste chtěla, není "výpověď dohodou", ale "ukončení pracovního vztahu dohodou". A jak název praví, jedná se o vzájemnou dohodu. Tzn. Vy chcete odejít a zároveň chcete, aby zaměstnavatel neuplatnil svůj zákonný nárok (na řádnou výpovědní dobu). A on samozřejmě může a nemusí souhlasit a taky může říct své podmínky. Pokud se OBA shodnete, nic nebrání podepsání dohody. Když se neshodnete, můžete podat normální výpověď se vším všudy, s povinnostmi i nároky. Tečka.

Je otázka, jestli může požadovat vzdání se dovolené. To nevím. Ale když ho napadnete, on to popře a samozřejmě Vás na dohodu nepustí. Je jeho právo Vás (kohokoliv) na dohodu nepustit.

Ohledně dovolené bývalo možné, že se převedla na nového zaměstnavatele (asi byl nutný jeho souhlas). Zkuste se tímto směrem popídit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]