Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení průkazu vzv

Od: karlos123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,kamarád odchází z jedné firmy a účetní po něm chce vrátit průkaz řidiče vzv. Má na to právo?Nebo je to jeho vlastnictví když je na jeho jméno.Školení platila firma. Díky Karel.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Můj názor je, že nemá, pokud není v průkazu výslovně uvedeno, že se jedná o její majetek nebo že platí pouze v areálu této firmy. Firma by mohla pouze chtít např. úhradu nákladů na školení. Pokud po něm účetní průkaz požaduje, tak by měl uvést, na základě čeho.

hodnocení

0x

tak todle sem ještě neslyšel dle mě není důvod ho vracet to je jako když mi fy. nechá udělat ŘP na nákladáky taky si ho nemůže vzít zpět -rada je jednoduchá at řekne že ho stratil nebo že mu byl zcizen *cert*

hodnocení

0x

Většinou, když firma na své náklady nechala zvýšit kvalifikaci, po jejím ukončení (někdy i před začátkem) sepsala se zaměstnancem dohodu o tom, že v podniku setrvá určitý čas nebo uhradí poměrné náklady vynaložené na kurz či školení...

pokud nemá dohodu, že setrvá nebo zaplatí, těžko od něho chtít průkaz... je psaný na konkrétní osobu... dokud je platný, opravňuje tu osobu k určitému výkonu...

hodnocení

0x

pokud vim tak platilo vzdy,ze průkaz VZV si berete sebou kdyz opouštíte zamestnani i ktery vam jeje zamestnavatel platil...nenechte se *cteni*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pokud má mezinárodní, tzv. europrůkaz, tak s ním může s klidem odejít. Pokud jen vnitropodnikový, tak je firma oprávněna ho požadovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]