Nejste přihlášen/a.
Ahoj, někde sem četl takový zajímavý názor, i sem ho slyšel už od víc lidí: Že v době dospívání se člověk mění (což je jasné), ale že prý se mu mění i názory a myšlení a životní hodnoty (nebo jak to přesně psali už nevím).
Myslíte si že to je pravda? Mě je 28, ale mám pocit že myšlení i názory mám zhruba stejné už od dětství. Samozřejmě že se člověku mění názory, ale vpodstatě jen tím, když se dozvím nějáké nové informace které jsem předtím nevěděl, ale to zásadní si myslím že zůstává stejné.
Co myslíte jak to bylo u vás? Změnili ste se něják v době dospívání (myslím v názorech, ve způsobu přemýšlení atd.)? A myslíte že k lepšímu nebo k horšímu?
Myslím, že ten hlavní rozdíl bude v tom, jaké množství názorů máte přejatých od rodičů, spolužáků, starších kamarádů nebo z televize a kolik názorů je vašich vlastních, vytvořených na základě informovaného úsudku. Přemýšlení taky závisí na rozhledu obecném i v daném tématu a na předešlých zkušenostech, které pak ovlivňují a urychlují opětovné řešení.
S těmi starostmi na tom něco bude, taky jich mám čím dál tím míň Nebo se možná jen postupně zjišťuje, na čem všem vlastně vůbec nezáleží.
Jo to máš pravdu. Já právě žádné názory od druhých nepřejímám ani sem nepřejímal (narozdíl od ostatních), já si vytvářím vlastní na základě znalostí a rozumu. Proto mám skoro ve všem jiné názory než ostatní. Ostatní mi říkají že sem divnej nebo duševně nemocnej, já mám zase pocit že ostatní lidi (cca 90 %) jsou tupé nemyslící stádo které nepoužívá vlastní rozum.
Já vím odjakživa že třeba na mém životě mi nezáleží, ale rodiče mi pořád vnucovali názor, že aby se mi něco nestalo je to nejdůležitější. To sem dodneška nepochopil jak nato přišli.
tohle sem tím zrovna nemyslel
Samozřejmě že mám víc a víc vědomostí a znalostí, hlavně z mého oboru.
Co je přesně myšlený tou odpovědností nevím... Mám samozřejmě odpovědnost třeba za byt. Než jdu spát tak se podívám jestli sem nenechal zapálený vařiče abych nevyhořel... Mám zodpovědnost za auto, tak než jdu na STK tak ho zpravím. atd.
Ale třeba rodiče mi vždycky říkali: Chovej se rozumně a zodpovědně, aby se ti nic nestalo. To sem třeba nikdy nepochopil, proč se mi kvůli zodpovědnosti nesmí nic stát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.