Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zpracoval jsem jednomu subjektu daňové přiznání a jelikož mě požádal, abych mu s tím zajel i na úřad s tím, že mi bez problému podepíše plnou moc (prý nemá moc času), chci se Vás zeptat na rady, jak tuto plnou moc formulovat, aby se případné nesrovnalosti nesvezly po mě, ale za zákazníkem.
Byl by problém i v tom, že nemám koncesovanou živnost na účetnictví, takže prakticky nemůžu zpracovávat svým jménem DP.
Děkuji za rady.
Postup: přijdu na Fú do baráku do podatelny k okénku, podám co chci odevzdat, pěknou paní pozdravím, prohodím pár slov, ona orazítkuje originál, ten si nechají, nechám si orazit kopii, poděkuji a odcházím. Jim je fuk, kdo to přinese. Pokud nejdu přímo k pracovnici a chci si s ní něco vysvětlit. Ale to je dobré si tel domluvit.
Dobrý den. Jen krátce-pokud je to tak, jak jste napsal, že jste pro někoho něco udělal prakticky na černo (pokud to dobře chápu) pak žádnou plnou moc nebrat! Ať si zákazník ten čas udělá a postará se nadále sám. Nikdy nevíte na koho kde narazíte. Jen můj názor a rada.
Dobrý den, plná moc může být generální, nebo částečná - vztahující se pouze na jeden úkon, podpis musí být ověřen, takže dotyčný má na výběr, jestli si půjde odevzdat daňové přiznání sám, nebo ověřit podpis.. Formulovala bych to, že Vás zmocní pouze na odevzání daňového přiznání. podle mě si za správnost ručí sám.
Rozumím Vašim odpovědím.
Jak se tedy ověří podpis?
Samozřejmě že bych chtěl pouze částečnou moc, o tom jsem si už přečetl, že se vztahu pouze na určitý úkon, ale nenapadlo mě, že bude potřeba ověřený podpis a jelikož jsem si nikdy nenechával ověřit podpis, nevím, jak to probíhá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.