Nejste přihlášen/a.
Celý život nám naši dali první poslední. Ano, to se jim musí nechat, ale poslední dobou jim dělám taxikáře, aby mohli pít. Každý víkend někam jdou a chtějí odvézt a přivézt. Já víkendy nemám, přes týden mám školu, práci a tréninky. Soboty pracovní (za poslední 3 roky jsem vynechala jen dvě soboty) a neděle buď pracovní nebo doháněcí, co jsem přes týden nestihla.
Teď je takové hektické období, tři týdny jsem nevstala později jak v 6:00 a nespala déle jak 6 hodin. No a teď k jádru pudla. Když ode mě naši chtějí odvézt a přivézt, není problém, ale čekat do tří do rána až si zařádí je vyčerpávající. A dnes taky, že má táta v práci večírek, tak by chtěl pít, tudíž nemůže do práce autem. Dnes byl ten jediný den, kdy nemusím nikam -škola odpadla, práci nemám, tak jen odpoledne trénink. Už jsem se potřebovala vyspat, jenže nakonec jsem vstávala v šest, abych tátu hodila do práce. Nejvíc mi na tom štve, že mu jel autobus, celou cestu (bydlíme hned u města, takže asi 12 minut) od nás z vesnice jsme jeli za autobusem, který mu navíc staví 400 metrů od kanclu. Zdůvodnění proč nejel autobusem: kdyby mi ujel, tak jiný nejede.
Jsem naštvaná, oči už jak králík po mixomatóze, lehnout si jít už nemohu,mám spoustu práce a zítra vstávám v 5:00. Když se snažím to našim vysvětlit, řeknou, že oni mi vozili celý život a já mám problém, když potřebují jednou za čas někam hodit.
Zdravím. Normální to není. Rodiče by měli brát více ohledů na Vás. Donutit Vás nemohou, takže se prostě naučte říci-ne. Nebudete proto špatná, nebojte se. Ale dokud to neuděláte, budete taxikařit tímto způsobem pořád. Takže jednodušše říct- nezlobte se, ale dnes mám něco jiného v plánu, zařiďte si to jinak. Anebo já vás ráda občas někam odvezu i přivezu, ale nebudu to dělat pravidelně a když se mi to nehodí. Respektujte mne, já vás respektuji také! Možná jim to potrvá a budou mít námitky, ale když nepovolíte, přizpůsobí se, nic jiného jim ani nezbyde. Takže ne, dneska nemám čas a nehodí se mi to. Najděte si jiné řešení. A hotovo.
S klidem odpovězte, že své děti budete jistě také vozit, dokud nebudou mít řidičák - tak jaký celý život? Oni Vás snad do 50 let budou vozit autem? Dohodněte jasná pravidla - myslím, že jednou, dvakrát v měsíci je můžete někam hodit i je přivézt, pokud se jedná o rozumnou dobu (řekněme do té jedné do rána).
Pokud to ovšem vyžadují každý víkend a navrací se koem 3 ráno, je to od nich dost sobecké. A s tím autobusem je to pouze lenost a blbá výmluva.
Pokud chtějí pít, jsou dospělí a mají dost možností, jak se rozhodnout. A jasně bych dala najevo svůj postoj i za cenu dvoudenního mlčení či hádky.
Vyjít vstříc ano, ale nenechte se využívat a dělat ze sebe otroka (viz lenost jet autobusem). Pokud máte čas tak proč ne, ale vstávat ve tři ráno když se potřebujete vyspat normální není - to jim řekněte třeba do půlnoci ano, ale ve tři vstávat nebudu, tečka. A v šest ráno tátovi říct jede ti autobus, já se potřebuju vyspat, když půjdeš o 5 minut dřív tak ti neujede.
Na zabavu bych je odvezla, pokud musi chodit ze zabavy rano, tak at si vezmou taxika. Jinak mi prijde normalni, ze pokud v paru ridi oba, tak se domluvi, kdo pro tentokrat nebude pit a bude ridit. A nebo se udelejte nespolehlivou a ono je to prejde. Az budou chtit privezt nad ranem ze zabavy, mejte vypnuty mobil. Nemuzete za to, usnula jste a vybila se vam baterka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.