Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer vsem diskutujicim,
mel bych na srdci dotaz jak vypovedet konkurencni dolozku. V brzke dobe odchazim z prace a jsem vazan konkurencni dolozkou, ktera je ovsem neplatna jelikoz byla mnou podepsana jeste ve zkusebni dobe. Nyni pred skoncenim pracovniho pomeru bych ji rad vypovedel a odvolal se na tento duvod. Nicmene jsem nemel stesti s hledanim nejakeho vzoru jak toto vypovedet. Muzete mi prosim poradit na koho se obratit? Nebo alespon jak toto formlulovat?
Dekuji a s pozdravem Dominik
Dobrý den. V podstatě jste si odpověděl sám. Jelikož platí, že:
Byla-li se zaměstnancem sjednána zkušební doba, je možné dohodu o konkurenční doložce uzavřít nejdříve po jejím uplynutí. Dojde-li k porušení tohoto pravidla, bude dohoda o konkurenční doložce (nikoliv celá pracovní smlouva) neplatná. Je-li proto součástí pracovní smlouvy dohoda o zkušební době, lze konkurenční doložku sjednat až dodatečně, např. formou dodatku k pracovní smlouvě, a to nejdříve po uplynutí celé zkušební doby. Dohoda o konkurenční doložce musí být pokaždé vzájemně vyvážená. Musí být písemná a může být součástí již pracovní smlouvy, na základě níž se pracovní poměr zaměstnance zakládá.Z toho je tedy zřejmé, že nemůžete vypovědět něco, co je neplatné. Takže máte po starosti.
doplněno 29.02.12 08:46:Opřít se můžete o Zákoník práce paragraf § 310, který Váš zaměstnavatel porušil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.