Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypovezeni konkurencni dolozky

Od: frederick odpovědí: 2 změna:

Dobry vecer vsem diskutujicim,

mel bych na srdci dotaz jak vypovedet konkurencni dolozku. V brzke dobe odchazim z prace a jsem vazan konkurencni dolozkou, ktera je ovsem neplatna jelikoz byla mnou podepsana jeste ve zkusebni dobe. Nyni pred skoncenim pracovniho pomeru bych ji rad vypovedel a odvolal se na tento duvod. Nicmene jsem nemel stesti s hledanim nejakeho vzoru jak toto vypovedet. Muzete mi prosim poradit na koho se obratit? Nebo alespon jak toto formlulovat?

Dekuji a s pozdravem Dominik

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nevím proč se zabývat výpovědí něčeho co neplatí,takže nejste ničím vázán.Kašlete na to.

Dobrý den. V podstatě jste si odpověděl sám. Jelikož platí, že:

Byla-li se zaměstnancem sjednána zkušební doba, je možné dohodu o konkurenční doložce uzavřít nejdříve po jejím uplynutí. Dojde-li k porušení tohoto pravidla, bude dohoda o konkurenční doložce (nikoliv celá pracovní smlouva) neplatná. Je-li proto součástí pracovní smlouvy dohoda o zkušební době, lze konkurenční doložku sjednat až dodatečně, např. formou dodatku k pracovní smlouvě, a to nejdříve po uplynutí celé zkušební doby. Dohoda o konkurenční doložce musí být pokaždé vzájemně vyvážená. Musí být písemná a může být součástí již pracovní smlouvy, na základě níž se pracovní poměr zaměstnance zakládá.

Z toho je tedy zřejmé, že nemůžete vypovědět něco, co je neplatné. Takže máte po starosti.

doplněno 29.02.12 08:46:

Opřít se můžete o Zákoník práce paragraf § 310, který Váš zaměstnavatel porušil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]