Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karneval - živnosťák

Od: pw odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

momentálně jsem bez práce ale chtěl bych přes léto podniknout nějaké karnevaly. Jenže jak na to když nemám živnosťák? Mám si ho udělat ale má to cenu když ho budu potřebovat jen např. 2 měsíce? Děkuji za rady a pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Ono to nebude tak snadné, potřebujete prostory, zaplacení poplatků za hudbu OSE, wc pro muže a ženy, živnosťák podle mě nepotřebujete ale o každou akci musíte zažádat na obci zda to schválí. Pokud to má být někde u lesa na louce tak potřebujete i zdravotní dohled. Pozor, pokud tam bude tombola opět se odvádí poplatky a to i u dětských akcí (mluví se o úpravě či zrušení). Jestli se domníváte, že moc vyděláte tak NE a ještě budete čelit nějakým věčně nespokojeným co si budou stěžovat na obci na kde co.

pw
hodnocení

No mělo by to být tady v jednom areálu, kde je wc a kapela si poplatek ose platí sama (teda tak nějak sme se o tom bavili, musím ještě zjistit). Je mi jasný že nespokojení budou spíše starší, ale pokud budu mít vše v pořádku a dodržím to na čem se s obcí dohodnu tak mě to až tak trápit nebude. Hlavně mi de o ten živnosťák, co když tam bude nějaká kontrola? A taky ještě nějaký jídlo tam bude (spíš maso na grilu nebo klobásy).

Chtěl sem se zeptat někoho kdo to pořádá, jenže nikoho neznám a na internetu sem taky moc info nenašel.

lidus*

Jídlo-tak to vám na to skočí ještě potravinářská inspekce a hygiena a nedej bože aby někdo zvracel nebo dostal průjem. Na chalupě se přestalo tyto akce pořádat, dělá se jedna v sokolovně a v létě den dětí venku, na vstupném nevyděláte ani na kapelu, pronájem plochy nebo místnosti a všechny ostatní poplatky a nakonec daně. Já bych do toho nešla.

pw
hodnocení

Ještě mě napadlo zeptat se na úřadě, oni totiž vlastní ten prostor kde to chci pořádat jestli mají kontakt na někoho kdo tam už nějaké akce měl. Ale tam asi moc nepochodím.

buss
hodnocení

0x

Je třeba si přečíst ten živnostenský zákon a jeho přílohy, nejspíše něco podobného bude v příloze živnosti volné. Lze si k tomu přibrat další činnosti související s tou akcí.
První akce asi bude propadák, než se to dostane do povědomí lidí, pořádná reklama, akce co přitáhnou. Ochutnávky, přitáhnout firmy..., jít se podívat na podobnou akci co tam všechno je a vylepšit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]