Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědičnost - alergie

Od: daisy* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni*smich*

Mám takovou otázku: jsem alergička (téměř na vše - pyl, srst, peří, prach ... + současně mám i zkříženou alergii tj. alergie na ovoce, zeleninu). Přítel není alergický na nic. Nevíte někdo, jaká je pravděpodobnost, že naše dítě bude také alergické, nebo zda existuje něco, jak tomu předejít, či alespoň zmírnit. Děkuju :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj"daisy"v odborné literatůře píší,že na děti alergie dospělích působí i jako dědičně i když je jeden z rodičů alergický.
hannah*

Četla jsem si v odborné literatuře, jak to je - takže: pokud je jeden z rodičů alergik, je pravděpodobnost, že dítě bude alergik 30%. Pokud jsou alergici oba, je to 75%. Záleží totiž i na dispozicích prarodičů apod. Takže i když jsou alergici oba, není nikde psáno, že i dítě nutně být alergik musí.

zwiki*
Ti toho napíšou:)Alergii má každý na něco a záleží na různých okolnostech,kdy propukne.A rodiče alergici být nemusí!Hezký den.*tuc*

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Je to jako s každou dědičností. Když se podíváte na své rodiče, z každého máte něco. To samý je s alergií. Je to jako 50 na 50. Alegie se může objevit ihned po porodu nebo okolo tří let nebo okolo devíti let nebo až v patnácti nebo až dýl nebo vůbec. Ale vše může být úplně obráceně a v různých obdobích života se může alergie ztratit nebo objevit. U každého je to různý. Hlavně nic nezanedbat a při pochybnostech jít k odbornému lékaři alergologovi a nechat své dítě otestovat a jak už víte nasadit vhodnou léčbu. Moc jsem Vás a si nepotěšil, ale mám to doma.

Přeji hodně štěstí*tuc*.

hanny*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj... s tou pravděpodobností...já nevím... moji rodiče nejsou ani jeden alergik a já jsem. Takže to je opravdu individuální. Samozřejmě, když jste alergička, je větší pravděpodobnost, že Vaše dítě bude také. Ale neviděla bych to tak černě. S alergii se v dnešní době dá docela dobře žít, musí se ale včas podchytit, aby nevzniklo astma.*stop**Hanny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]