Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat zda-li budu platit pokutu v této situaci.
Zapomněla jsem si cvaknout lístek. Revizor chtěl ukázat lístek. Ukázala jsem mu ten co jsem měla nachystaný na cvaknutí. Řekla jsem že se moc omlouvám ,ale že jsem zapomněla. Společně jsme vystoupili. a chtěl žákovskou a chtěl vědět kolik mi je. Řekla jsem 14. Podíval se do žákovské. A pak na kousek papíru si napsal čas a ještě neco ...ale to jsem nepřečetla bylo to nečitelné. Vrátil mi necvaklou jízdenku. A jedné paní co s ním cestovala jsem se ptala jestli budu něco plati a ona říkala že ne že můžu klidně odejít. Jsem z toho uplně vynervovaná a vyděšená. A ještě neco. nedostala jsem žádnou složenku prostě nic. Myslíte že mi dají pokutu?
Moc děkuji za odpovědi.
To by byla dobra vymluva, zapomnel jsem cvaknout. Prominte, nashledanou...
Takto to bohuzel nefunguje. Pokud vam neni 14. V tom pripade je realna sance ze z toho nic nebude. Prece jenom, bez podpisu, pouze nejake smyslene udaje ze zakovske knizky, ktera nemusela byt prava, a nebo mohla patrit nekomu jinemu. Takze i tak by se to dalo resit az neco prijde.
Je to od Tebe dost nezodpovědné. Zapomenout můžeš ve škole čepici, v obchodě peněženku, ale zapomenout si cvaknout lístek? Nehraj to na nás, to je to první, co udělám při vstupu do MHD. Čert nikdy nespí.
Jinak sankce určitě bude. Nejsi první. Znala jsem paní, hrála si na naivku jako Ty. Žmoulala necvaknutý lístek a pak kničela: Nezlobte se, já jsem zapomněla". Chytli ji celkem asi 3 x, nějak nechtěla uznat pokutu a nakonec se to celé vyšplhalo na 20 tisíc. Exekuce a nyní ostuda a velké splácení. Tak to vidíš, za blbost, ale i prohnanost se vždycky platí. Ušetříš sice třeba 15 korun, ale vydáš tisícovku.To by ty lístky ani nemuseli tisknout a prodávat, kdyby každý cestující "zapomněl".
A jinak, takovéhle "zapomínání" není zrovna dobrým startem do života. Jaga.
A věz, že dneska dluhy a neplacení a jízdy načerno a a a... jsou pro některé lidi, co na to mají žaludek, tím nejlepším byznysem. Každý ví, že z dlužníka vymačká nakonec několikset krát větší částku, než byla ta původní. a z ní má pak pěkný podíl. A nikoho si proto ve svém zájmu nenechá jen tak uniknout. Tak počítej s tím, že i Ty dostaneš jednou nemilý pozdrav. Tihle lidé nezapomínají.
Pokud si napsal tvoji adresu tak platit budeš.Pokud tam adresu nenapsal tak se neboj,ale já takhle jednou jela bez lístku napsal si mojí adresu z občanky a pak jsem si myslela že když mi nic nepřišlo do půl roku tak už nic nepřijde a za 3 roky mi to přišlo rovnou od soudu a zaplatila jsem 4850 kč.Pokud nemáš v žákovský adresu a ani se ti na ni neptal tak se neboj,pokud ji tam máš tak radči řekni rodičům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.