Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci jít darovat plasmu a chci se zeptat zda vadí když ji daruju 3 týdny po darování krve...co se mi může stát? Díky
Mezi odběrem plazmy a následným odběrem krve stačí počkat dva dny, ale opačně (nejdříve krev, pak plazma), je nutno čekat jeden měsíc.
abys nebyl/a vyšťavená. Musí se počkat, než se ti obnoví krvinky atd. (alespoň tak nám to bylo kdysi řečeno).
Protože cca měsíc trvá, než se obnoví všechny složky krve, které byly při odběru odebrány.
Já třeba chodím už jen dávat plazmu (občas destičky). A mezi odběry plazmy mám pauzu dva týdny.
A jestli mohu doporučit, chcete-li dávat plazmu, nebo to střídat s odběry krve, choďte jen na TO. Protože pokud budete dávat krev na TO a plazmu v nějaké pochybné firmě... může se Vám stát, že se s Vámi na TO rychle rozloučí jako s rizikovým dárcem.
Pamatuji si na jednu kauzu na TO Olomouc (tuším v roce 2010), kdy se studentky cca týden po odběru plazmy dostavily na TO na odběr krve... nedopadlo to dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.