Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, žadám o povolení užívání stavby(kolaudace) a dozvěděl jsem se od známých ,že starosta obce bude proti,jelikož se mu nelíbí co jsem provedl s obecním pozemkem(příjezd.cesta) ,který je v katastru uveden jako obecní komunice.Jelikož mám stavbu až na konci kde i tato cesta končí a jezdím po ni pouze já ,tak jsem na tuto cestu vysypal asi tři TATRY šterku, abych se pohodlně dostal ke svěmu pozemku a domu,protože tato cesta byla travnatý porost spíše močál ze kterého nešlo vyjet. Potřeboval bych poradit jak to mám řešit na co mám právo. dále co znamená pojem ostatní komunikace,už při stavebním povolení jsem potřeboval povolení z odboru dopravy na výjezd na komunikaci. Zda mohou takovou cestu nazývat vůbec obecní komunikací? tráva 3/4roku(močál)
Děkuji za rady
Je důležité, zda obecní komunikace končí na hranici vašeho pozemku. Obecní komunikace nemusí být asfaltová a přesto je to obecní komunikace. Toto vše asi mělo být řešeno ještě před stavbou a nebo alespoň před tím, než jste na obecní pozemek nechal vysypat štěrk. To skutečně mělo být po dohodě s úřadem. Takže ještě před kolaudací se domluvte se starostou, jak řešit sjízdnost na komunikaci, aby se zbytečně neprotahovala kolaudace. Nepátrejte u známých, ale řešte to s ním a nebo s pracovníkem, který má dopravu a komunikace v resortu. Pokud obecní komunikace končí ještě před vaším pozemkem a užíváte část pozemku obce, bylo by dobré vyřešit vklad věcného břemene ve váš prospěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.