Nejste přihlášen/a.
Jsem ve výpovědi, končím na konci března, zaměstnavatel mi teď snížil plat a i ostatním zaměstnancům, co nejsou ve výpovědi, důvod, že nejsou v podniku peníze. Lze to snížit, když mám už výpověď? děkuji
Zaměstnavatel může dělat cokoliv ohledně platu, jen nesmí porušovat práva zaměstnance..., no obecně stejně Vám musí být dán nový platový výměr a Vy ho musíte podepsat, ale když ho nepodepíšete, plat se Vám nezmění , no a výpověď už máte, tak Vás nemůže ničím postihnout. a plat Vám tudíž do konce zůstane stejný...Jeho důvody Vás nemusí zajímat..
Máte pravdu v tom, že zaměstnanec nemusí podepsat nový mzdový výměr, ale nemáte pravdu v tom, že se tím mzda nezmění. Zaměstnancův podpis na mzdovém výměru není o tom, jestli s něčím souhlasí nebo ne - to v souladu se zákoníkem práce nikoho nezajímá (kromě případu, kdy nová mzda je nižší než minimální, či pracovní na shodné pozici má mu vyšší)), ale výhradně o tom, že nový mzdový výměr převzal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.