Nejste přihlášen/a.
Prosím pomozte (omlouvám se za chyby), tento týden máme prázdniny a paní učitelka nám říkala že po prázninách oživíme gymnastiku - mosty, provazy, roštěpy, kozu apod... a ať si to malinko procvičíme a natáhneme šlachy apod... mno a ja jsem predevčírem skoušela most ze stoje, 5 se mi povedla ale po 6 jsem špatně položila ruku a silně mi tam ruplo. Po chvíly to přestalo bolet ale tak za 3 hodiny mi v tom začalo při jakémkoliv pohybu píchat (venkovní strana pravého zápěstí) přímo v kloubku. Nevíte o co by mohlo jít a jestli má cenu jít k doktorovi přes urazy (zatím to nenatýká ale mažu si to fastungelem a zavazuju do obinadla)
Ahoj. Bohužel nejsi první ani poslední, komu se to stalo. Můžeš s tím normálně hýbat na všechny strany?
Mno můžu ale silně to pícha že se snažím s tím moc nehýbat. Dokonce jsem našla moji starou ortézu tak si ji tedka na to nandavam. Ja mam dokonce hipermobilitu kloubů (Slovíčko hyper- znamená více a -mobilní znamená pohyb. Hypermobilita tedy znamená větší rozsah pohybů v jednotlivých kloubech ve srovnání s rozsahem kloubního pohybu u většiny populace.)
Vím A hypo je málo
Jestli s tím můžeš hýbat a jen Tě to bolí, tak si to přes den zavaž obimadlem nebo dej do ortezy a na noc to sundej. Tělo si to udělá tak, aby sis na to nelehla a rychleji se Ti to vyléčí. Když budeš mít přes den čas, přilož si na to třeba zmraženou zeleninu z mrazáku. Jestli se to do tří dnů nelepší, jdi k ortopedovi a ten Tě pošle na RTG. Ale na 90% to máš jen vymknuté. Tzn, že se Ti to vyhodilo v kloubu a zase vrátilo zpátky. Neboj bude to v pořádku. A příště neposlouchej učitelky. Ona sama teď leží a má nohy na stole a kouká s manželem na nějaký starý filmy a pochybuju dost o tom, že ráno vstane a bude dělat most a klikovat
Hodně štěstí a napiš pak sem, jak se to vyvíjí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.