Nejste přihlášen/a.
Našel jsem si nové zaměstnání,kde mě chtějí ihned!
Zaměstnavatel mě ale dříve jak po 2 měsících odmítá pustit.
Dá se s tím něco dělat? Nerad bych o to místo přišel.
Poradíte prosím?
V mezích zákoníku práce se nedá dělat nic. Cokoli uděláte mimo tyto meze, bude mít nedobré důsledky (obvykle jsou takové nápady jako hodit se v původním zaměstnání marod, než uteče výpovědní lhůta, a zatím začít pracovat u nového zam-tele, ale jednak porušíte léčebný režim a jednak zákoník práce zakazuje uzavřít pracovní poměr se zaměstnancem na neschopence), v zásadě pokud se nedohodnete s původním zam-telem, bude potřeba zkusit se dohodnout se zam-telem novým, jestli počká.
doplněno 26.02.12 19:08:Musíte chápat, že zaměstnavatel musí být nějak chráněn proti tomu, aby mu zaměstnanci ze dne na den odešli do jiného zaměstnání. To, že se s Vámi odmítá dohodnout (ukončit PP dohodou) znamená buď že jste pro něj nepostradatelný a on potřebuje ty dva měsíce na to, aby Vás nahradil, nebo že Vám dělá naschvál jako malý kluk.
Dej DOHODU O UKONČENÍ PRACOV. POMĚRU z důvodu přestupu do jiného zaměstnání (stahni ze stránek netu).Každý rozumný šéf tě pustí hned, páč je mu jasný že pujdeš marodit a budeš kašlat ty 2 měsíce na práci.! POZOR! výpovědní dvouměsíční lhůta běží až od KONCE MĚSÍCE + 2 MĚSÍCE K TOMU! To znamená že výpověď dáš třeba ..2.ledna 2012 a pustí tě až 31.března 2012! To jsou neuvěřitelné tři měsíce! Když to šéf nepodepíše, hoď se marod se zádama (bloklé nebo prochladlé to je fuk, doktor to nepozná, leda by byl psychotronik, zkrátka zahraj maroda a nenech si dát jen rehabilitaci, ale ať tě nechá doma!) a hned nastup do nového zaměstnání i v době marodění. Jde o to abys měl zaplacený sociální a zdravotní pojištění, jinak o nic nejde. Zaměstnavatel by po tobě mohl chtít zaplatit ušlý zisk za dobu tvý nepřítomnosti, proto se chodí na marodění a po nějakém dni mu stejně dojde, že když nenemarodíš doma, že už to prohrál, maximálně ti hodí paragraf 54 za hrubé porušení pracovní kázně nebo za maření léčebného režimu, ale to už ti bude jedno. Do třech týdnů marodění to platí zaměstnavatel nad 3 týdny marodění správa sociálního zabezpečení. Zaměstnavatel ti může srazit polovinu z platu, sociální správa 25% z hrubé mzdy ze zaměstnání + -. Současná NESCHOPNÁ VLÁDA pamatuje jen na zaměstnavatele avšak zcela kašle na obyčejného zaměstnance a to ve všech ohledech! Krásný příklad v nevyplácení a nedoplácení výplat -MENCL GUSS S.R.O. ROUDNICE NAD LABEM
Jak už tady zaznělo: buď jste pro zaměstnavatele nepostradatelný, nebo Vám chce dělat naschvály. Většinou to bývá to druhé. Zaměstnavatel když vidí, že chudák sehnal něco lepšího, tak mu to hodlá pěkně opepřit.
Byla jsem v podobné situaci. Dělnice na lince, od rána do večera jsme dělali stejnou operaci jako cvičené opice. Pak jsem si sehnala slušné místo v kanceláři. Nástup chtěli od 1. 12. V říjnu jsem podala výpověď, volná bych byla od 1. 1. Nový zaměstnavatel nemohl čekat, původní se nechtěl dohodnout. Přitom místo mě na linku se člověk snadno sehnal. Radili se Japonci, Němci i Češi a nepustili mě. Podle ZP ale byli v právu.
Nakonec to rozsekla firemní lékařka. Ve svém věku jsem už byla dosti opotřebovaná, ekzém, diabetes, hypertenze...Tak mi lékařka napsala okamžité rozvázání prac. poměru ze zdrav. důvodů. A šlo to hned. Přitom nelhala, ten zdravotní stav jsem neměla opravdu dobrý, navíc různé výpary, chemikálie, klimatizace. A byla jsem volná. Jaga.
Většina zaměstnavatelů nedodržuje řadu povinností. Stačí to vyžadovat do puntíku přesně a rádi se vás rychle zbavý. Špatné nebo žádné proplácení přesčasů, často chtějí abyste byl na telefonu bez příplatku, špatně proplácené příplatky atd. Je toho hodně na co má zaměstnanec nárok a co se nedodržuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.