Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jestliže koupím z USA čtečku amazon za 79$ na kolik mě výjde po dovozu do čr (se clem,dopravou atd.)Děkuji
Od jara 2011 je nové nařízení ohledně cla - takže pokud je cena nad 25 Euro musí být procleno na celnici. V praxi to je asi tak že dostanene výzvu z pošty že máte balík podléhající proclení. Věc můžete vyřídit sám nebo pověřit poštu- samozřejmě na zadarrmo. Jelikož pošta na to neměla kapacity ( nevím jaká je situace nyní ale ne podzim nic moc) je to zdlouhavý proces. Kolik je clo s elektroniky nevím...myslím že kolem 10 procent Samozřejmě že, obchod ze USA může napsat nějakou nižší cenu, ale pokud bude v viditelném rozporu s obsahem zásilkoy, dají jí k proclení, údajně každý balík kontrolují rentgenem.O dopravném rozhoduje každý obchodník sám, někdo posílá free někdo zase ne
Částku 25 EU neberte jajo dogma, já zkrátka hlídám abych nepřesáhl 500,-Kč, pokud se mi ta věc líbí ale je dražší kouknu se někde po EU ze které samozřejmě clo neplatím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.