Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Clo z USA

Od: joyseg12 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestliže koupím z USA čtečku amazon za 79$ na kolik mě výjde po dovozu do čr (se clem,dopravou atd.)Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

darkradar*
hodnocení

0x

nevim jak to je u malích věcí ale u auto se clem a dopravou zdvojnásobila pořizovací cena

hodnocení

0x

Od jara 2011 je nové nařízení ohledně cla - takže pokud je cena nad 25 Euro musí být procleno na celnici. V praxi to je asi tak že dostanene výzvu z pošty že máte balík podléhající proclení. Věc můžete vyřídit sám nebo pověřit poštu- samozřejmě na zadarrmo. Jelikož pošta na to neměla kapacity ( nevím jaká je situace nyní ale ne podzim nic moc) je to zdlouhavý proces. Kolik je clo s elektroniky nevím...myslím že kolem 10 procent Samozřejmě že, obchod ze USA může napsat nějakou nižší cenu, ale pokud bude v viditelném rozporu s obsahem zásilkoy, dají jí k proclení, údajně každý balík kontrolují rentgenem.O dopravném rozhoduje každý obchodník sám, někdo posílá free někdo zase ne:(

Částku 25 EU neberte jajo dogma, já zkrátka hlídám abych nepřesáhl 500,-Kč, pokud se mi ta věc líbí ale je dražší kouknu se někde po EU ze které samozřejmě clo neplatím.

eulalie*
hodnocení

0x

NO - mám takový dojem, že podle TARIC, což je celní sazebník EU, se za čtečku karet neplatí žádné clo. Celní řízení by samozřejmě proběhlo, ale clo by tam být žádné nemělo.

hodnocení

0x
Zkuste to projít ke konci objednávky a uvidíte. Co je mi známo, tak proclívá jejich dopravce a příslušnou částku si berou už při prodeji.
doplněno 24.02.12 02:10: A není to náhodou ta verze s reklamami? Tu vám k nám nepošlou.
doplněno 24.02.12 02:19: Tak jsem to zkusil. Nejlevnější verze vyjde na $109 + $20.98 doprava + $24.70 záloha na celní řízení = $154.68.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]