Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestíhám - co dělat?

Od: neregistrovany odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

já vůbec nic nestíhám. *bum*

Momentálně mám toho úplně hodně, dělám na třech projektech a do toho ještě závěrečné práce do školy a jiné věci do školy.

Jak to všechno stíhat. Už jsem z toho úplně unavený, nespím atd., ale stejně skoro nic za celý den neudělám a nic nestihnu.

Klient celkem spěchá a chtěl by mít věci hotové. Momentálně dělám věci zadarmo a dobrovolně, jelikož potřebuji se učit a získat reference. Kdybych se ale tím živil a měl za to mít zaplaceno, tak si toto nemůžu zásadně dovolit a je potřeba odevzdat věci v termínu (což bych měl i tak).

Jak mám všechno stíhat?

Děkuji,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemáte někoho, na koho byste mohl část svých povinností dočasně přesunout? Nebo kdo by Vám mohl pomoci třeba s nutnou administrativou, zatímco odborné věci byste dělal sám?

hodnocení

0x

Také zdravím,jednoduchá rada,nebrat si toho tolik,zkrátka a dobře,pokud si chcete uhnat závažné zdrav.potíže,tak směle pokračujte*hej*

hodnocení

0x

Také zdravím. Jediná rada, která mne napadá je, lépe si zorganizovat práci. Najít si lepší systém, nepřeceńovat své síly, nepřepínat se.

figurek*
hodnocení

0x

jesli vás práce budí ze spaní, pak je nejvyšší čas ubrat plyn, protože jste na nejlepší cestě k Chocholouškovi. O tom něco vím, i když zrovna u Chocholouška jsem neskončil.

frame*
hodnocení

0x

Moc dobře vím o čem mluvíš. Dlouhou dobu jsem žil přesně tímto způsobem. Né, že by to teď bylo nějak růžový, ale jelikož je po zkouškovém, tak je to takové klidnější.

Hele, např. celé tyto Vánoce jsem doma pracoval, skoro i celé noci. Bylo mi z toho zle. V době kdy jsem začal cítit bolest a píchání na hrudi jsem si řekl, že jde o h... a psychicky zvolnil. Dopadlo to tak, že jsem projekt (pracuji jako stav. projektant) odevzdal déle. Byl jsem natolik přepracovcaný a unavený, že jsem chtěl aby mě z té práce vyhodili. "Bohužel" jsem dostal jen méně peněz řekli mi, že příště si to časově představují trochu jinak. Nyní dělám na dalším projektu a ošetřili si to ve smlouvě tak, že veškeré penále způsobené časovými problémy budu hradit já. No a některé zkoušky jsem v lednu hold nedal. Tuto práci dělám jenom z důvodu nabrání zkušeností - né kvůli penězům. Hlavní zdroje mám jiné.

Rada je následující. Před spaním (pokud chodíš spát) vzít papír a sepsat (reálně) věci, které chceš následující den udělat. Poté si je rozdělit do třech úrovní priorit. V duchu si představit v jakém prostředí a jak dlouho bude člověk co dělat a druhý den se to snažit splnit. Pokud splníš alespoň 2/3 - tak jsi dobrej. Co nestihneš - přepiš na následující den.

Jinak jsem to taky dělal často, tak, že jsem svou práci předával kolegovi, kterému jsem samozřejmě zaplatil, to co jsem za to dostal já (možná trochu méně), protože i tak s tím člověk nějaký čas strávil. Zrovna teď dostanu již 5. akci - což nemohu stihnout ale už mám jednoho člověka, který to určitě chce, takže mu to dám už od začátku.

doplněno 26.02.12 20:48:

Nejhorší je pro mě období, kdy jde člověk totálně vyčerpaný spát, ale při usínání sebou mírně cuká z nervozity, čili nemůže vůbec usnout.

krkovicka*
hodnocení

0x
Také si někdy přeji, aby den měl aspon 30hodin místo 24hodin.Jsou dny, kdy nestíhám ani spát :) Důležité je vše si rozložit, rozplanovat.Chtěla bych být dítětem, žádné starosti a skoro vše za mě dělali jiní ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]