Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si najít přátele?

Od: simona12 odpovědí: 4 změna:

Ahoj chtěla bych se zeptat,nevíte jak se mám seznámit..

Mám strašný strach z toho že mě budou mít za vtěrku,trapku,blbku a tak..Já totiž zrovna moc vtipnými hláškami neoplývám :D..

Od malička se vychovávám k tomu být dokonalá (což samozřejmě nejde) ale to ani zdaleka nejsem..

Moje mamka říká,že na lidi působím namyšleným dojmem ,protože se s nimi moc nebavím,ale to je protože se stydím,že bych mohla být za nudnou a trapnou.

Poraďte prosím co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám známou a ta se snaží za každou cenu být dokonalá. Nikdy neřekla, neudělala něco proti etice. Je dokonalá, až to bolí. Ale přátele nemá, jen známé. Jednou si mi postěžovala, že je pořád sama, lidem prý připadá nepřístupná, namyšlená, bojí se ji oslovit. Co jsem jí na to měla říct? Měla vlastně pravdu a to dokonalé chování ostatní odpuzuje. Daleko normálnější jsou podle mě lidé, kteří občas vylijí dršťkovou na ubrus, brknou na schodech, nebo ztratí mimoděk neslušné slovo. Prostě takoví normální do nepohody.

Nevím, zda studujete, pracujete a co vlastně děláte. Ve škole se přítelkyně najde nejsnáz - společně se učí, bojí se písemek, probírají první kluky... Ve svých 57 letech mám dodnes jednu nejlepší kamarádku ze základky, jednu z gymnásia, jednu z pedáku. Moje mamka měla několik dobrých přítelkyň z práce.

Prostě se přestaňte stydět a přestaňte být ledově dokonalá. Pak Vás začnou brát jako normální děvče, s kterým je legrace a kterému se také občas něco nepovede. A uvidíte, že kamarádky se najdou. Jen jim ukázat vstřícnou tvář.*placni*Jaga.

sargo*
hodnocení

0x

Nepíšeš, kolik ti je, ale ono je to vcelku pro všechny stejné - začni chodit někam, kde se něco děje, co tě zbaví nutnosti konverzovat za každou cenu. Ehm, nemyslím diskotéku, ale sportovní oddíl, pro mě za mě ruční práce, angličtinu... vlastně cokoli. A místo řešení sebe řeš je. Lidi to ocení, protože každý řeší především sebe :-D Možná se s tebou nebaví tolik, protože z tebe mají respekt. Hezká možnost, že? Všechno možné. Ale o vtipných hláškách to vážně není, ty snad vyhledáváš jenom společnost, která jimi srší? Určitá izolovanost a odtrženost od světa k věku patří, ale stejně, je to prostá matematika. Čím větším množstvím lidí se obklopíš, tím větší pravděpodobnost, že padneš na spřízněné duše, to bude. A tím méně budeš mít možnost se dodatečně mořit údajně nezvládnutými situacemi ;)

hodnocení

0x

vykasli se na dokonalost,uvolni se pri styku s lidmi a pokud narazis na normalni tak trapna nebudes.kazdemu se nekdy stane ze se ztrapni,ale to hod za hlavu.p.s.dokonale zeny maji v zivote mraky problemu.

hodnocení

0x

Ahoj Simono. Mamka má pravdu. Když se lidé neustále snaží kontrolovat každé své slovo, gesto, pohyb, působí mnohdy arogantním a chladným dojmem na své okolí. Takže se uvolněte, přestaňte se bát a kontrolovat a chovejte se naprosto přirozeně. Ono jde o to, co z člověka vyzařuje. Zda upjatost, nebo naprostá pohoda a pozitivum. Člověk nemusí být vtipný přece za každou cenu. Stačí, když budete srdečná, přátelská a slušná k druhým. A když přidáte úsměv, přátelé si Vás jistě najdou a budou Vás mít rádi. Je velmi důležité, jak s lidmi jednáte a jak dovedete být toleratní ke svému okolí. Ale věřte tomu, že nikdo není dokonalý a bez přátel. A někdy stačí mít jen jednoho, ale zato opravdového a spolehlivého. ten nahradí v životě tucet jiných.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]