Nejste přihlášen/a.
Dobry dne,
nevite prosim nekdo jaky je plat nekvalifikovane ucitelky v materske skole? Vzdelani mam VOS humanitniho oboru, ale ne skolstvi - praxe 8 let (v kancelari) + 6 let materska.
Dekuji
Tofi
Tento problém dosti sleduji. Podle inzerátů nabízejí učitelkám MŠ /s kvalifikací/ platy od 12 do 19 tisíc hrubého. Důležitá je délka praxe. Jak vidíte, rozdíly jsou opravdu velké. Dneska už do toho nemluví odbory školství, učitelky si vybírá ředitelka a navrhuje i platy. Znám takovou, aby zbylo hodně pro ni, nabírá ráda buď čerstvé absolventky bez praxe nebo dokonce i nekvalifikované. Pak se začíná třeba i s minimální mzdou /8 tisíc/. Takže opravdu záleží nejspíš na ředitelce, jaká je, jak si Vás cení, zda o Vás bude mít zájem nastálo, nebo jenom takový záskok třeba na rok.
Dneska se čím dál více mluví o tom, že i učitelky MŠ budou muset mít vysokoškolské vzdělání, tak mi nástup jako nekvalifikované síly připadá dost riskantní. Učit v MŠ není opravdu legrace, není to jenom "hraní si s dětičkami", jak si mnoho lidí myslí. Vím, o čem mluvím, dělala jsem to 20 let. Jaga.
Ten konec jsem nenapsala dobře. Vy VŠ máte, což je fajn, musela byste si ovšem zřejmě doplnit pedagogické vzdělání.
S tou prací je to problém. Nedávno jsem viděla inzerát na kastelána známého hradu - podmínky: VŠ se zaměřením na historii či filosofii, znalost 2 světových jazyků, ŘP, kreativita, asertivita, vysoké pracovní nasazení, schopnost rozhodovat a vést tým lidí, schopnost plánování a rozhodování o financích...blablabla...
A za to všechno nabízeli uzaměstnanci 13.200 Kč hrubého! Vzhledem k těm požadavkům, které na něj kladli, mi to připadá jako výsměch.
Ty jo s tim kastelanem to je fakt vysmech. Nedovedu si predstavit, ze by jim to nekdo, kdo splnuje ty pozadavky sel za tyto penize delat. Mazec.
Minule jsem tu viděl inzerát, povolání si už nepamatuju, ale podmínkou nutnou byly čínština a švédština (snad, možná to byl jinej exotickej evropskej jazyk). Nabízený plat čtyřciferný. Člověk by si myslel, že budou skákat radostí, když vůbec někdy někoho najdou s touhle kombinací v jedné osobě místo ve dvou. Takže fakt humor.
Dekuji mnohokrat za odpoved.
Ja vim, ze to neni jen hrani si s detickami a kor v dnesni dobe si mylsim, ze to je hodne narocne - mam starsiho syna ve skolce takze si to dovedu zive predstavit. Priznam se, ze ani tato prace mi neni jinak blizka a nikdy by me nenapadlo to delat, ale mam male ditko - o praci jsem prisla, do skolky mi ho nevezmou a soukrome jsou hodne drahe ... takze me spis k tomu nuti okolnosti, ale prave hodne vaham nejsem si jista, ze bych to zvladala - je to opravdu hodne narocne byt dobrou ucitelkou a i na nervy. Takze jsem si nejdrvie chtela zjistit i dalsi podrobnosti, abych se mohla rozhodnout - kdyby mi dali treba 12000 hrubeho, tak kdyz odectu dane, spocitam si naklady na dopravu, skolkovne pro dve deti apod tak se mi opravdu spis vyplati byt doma.
Takze moc dekuji za odpoved - spis si myslim, ze to pro me nebude...
Ja jsem jeste na rodicovske, ale vim, ze me misto zrusili tkaze se nemam kam vratit. A jelikoz mam hodne kamaradek co prave konci rodicovskou a hledai praci - vim, jak to je narocne - pokud zjisti, ze mate deti jste temer bez sance A kdyz ctu inzeraty tak mam takeo bcas pocit, ze i kdybych chtela delat uklizecku musim mit min. VS, dva jazyky a kdo co jeste...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.