Nejste přihlášen/a.
Ahoj,včera jsem se hádala s otcem,bereme domácí čerstvé mléko od krávy a já tvrdím,že nemusím kupovat jogurty, protože toto bio mléko ( krávy jsou chovány přirozeně,krmeny trávou) tuto kulturu obsahuje ,takže kupuji 2 v 1.On tvrdí ,že bifido kulturu neobsahuje,že se teprve vypěstuje přidáním umělých kultur,kdo má pravdu?díky za odpověď
Žádné mléko savců a to ani to lidské,žádné biokultury neobsahuje. Toto je až následná umělá úprava krav.mléka společně s dalšími,jako např. odstředění. To domácí čerstvé mléko ve vašem případě je ovšem nesrovnatelně kvalitnější a hlavně vydatnější než krabicové z marketu.Lze z něho vyrábět i jiné domácí pochutiny,jako třeba tvaroh.
Neustálé přesvědčování lidí,že biomléko je kvalitnější,než mléko obyčejné.Nikdo nemůže zajistit,aby kravička na pastvě nesežrala něco nepatřičného.Nevidím v zimě jinou možnost,že se jak krávy soukromé,tak družstevní krmí stejným senem.
Mléko v krabici je pasterizované.Samo od sebe se nestane mlékem s bifidokulturou.Dokonce se nedá zkysnout ani přirozeně.To znamená,že čerstvě nadojené od krávy nějaké zárodky bifido kultur obsahuje.Když ho necháme v nádobě v teple,zkysne do dvou dnů.
Abych získal "kyšku" - kyselé mléko -z krabicového,dám do kelímku dvě lžíce kyselého mléka a doplním z krabice plnotučným a za dv a dny získám kvalitní"Kyšku".Totéž lze udělat i s jogurtem..
JABRAKA
bifido jsou malá zvířátka, která se živí mlékem. Postupně to mléko snědí a zůstanou jenom ta zvířátka a jejich výkaly. Tomu se říká jogurt, na kterém si pochutnáte. V nadojeném mléce daná zvířátka nejsou.
Ale jdi Ty jeden. To sis te nemohl raději nechat pro sebe? Co teď? Vidíte, jak je někdy lepší raději nic nevědět?! Já už jsem si zvykla, že v mouce se občas vyskytnou mouční červi, mouku hystericky prosívám, ale co teď s jogurtovýma hovínkama a zvířátkama? Fuj a fujtajxl, héršoft. A já měla jogurt ráda...
Acidus lactobacilus je součástí mléka. Je to kultura která má "na svědomí" kysnutí mléka.
Bifidobacterium lactis je mikroorganizmus, který žije ve střevech a je obsažen v mléce. Jeho množením v mléce vzniká jogurt. Je tedy pochopitelné, že v jogurtu jich je větší množství než v čerstvém mléce. Takže v kravském mléce sice je, ale v malém možství. Teplem se ničí, a proto převařením, mléko o tyto mikroorganizmy přijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.