Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsahuje domácí kravské mléko bifidokulturu?

Od: ht* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,včera jsem se hádala s otcem,bereme domácí čerstvé mléko od krávy a já tvrdím,že nemusím kupovat jogurty, protože toto bio mléko ( krávy jsou chovány přirozeně,krmeny trávou) tuto kulturu obsahuje ,takže kupuji 2 v 1.On tvrdí ,že bifido kulturu neobsahuje,že se teprve vypěstuje přidáním umělých kultur,kdo má pravdu?díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

otec.mleko zadnou kulturu neobstáhuje,pokud se tam neprida.

michalov*
hodnocení

1x

Žádné mléko savců a to ani to lidské,žádné biokultury neobsahuje. Toto je až následná umělá úprava krav.mléka společně s dalšími,jako např. odstředění. To domácí čerstvé mléko ve vašem případě je ovšem nesrovnatelně kvalitnější a hlavně vydatnější než krabicové z marketu.Lze z něho vyrábět i jiné domácí pochutiny,jako třeba tvaroh.

jabraka*
hodnocení

0x

Neustálé přesvědčování lidí,že biomléko je kvalitnější,než mléko obyčejné.Nikdo nemůže zajistit,aby kravička na pastvě nesežrala něco nepatřičného.Nevidím v zimě jinou možnost,že se jak krávy soukromé,tak družstevní krmí stejným senem.

Mléko v krabici je pasterizované.Samo od sebe se nestane mlékem s bifidokulturou.Dokonce se nedá zkysnout ani přirozeně.To znamená,že čerstvě nadojené od krávy nějaké zárodky bifido kultur obsahuje.Když ho necháme v nádobě v teple,zkysne do dvou dnů.

Abych získal "kyšku" - kyselé mléko -z krabicového,dám do kelímku dvě lžíce kyselého mléka a doplním z krabice plnotučným a za dv a dny získám kvalitní"Kyšku".Totéž lze udělat i s jogurtem..

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

bifido jsou malá zvířátka, která se živí mlékem. Postupně to mléko snědí a zůstanou jenom ta zvířátka a jejich výkaly. Tomu se říká jogurt, na kterém si pochutnáte. V nadojeném mléce daná zvířátka nejsou.

Ale jdi Ty jeden. To sis te nemohl raději nechat pro sebe? *blee* Co teď? Vidíte, jak je někdy lepší raději nic nevědět?! Já už jsem si zvykla, že v mouce se občas vyskytnou mouční červi, mouku hystericky prosívám, ale co teď s jogurtovýma hovínkama a zvířátkama? Fuj a fujtajxl, héršoft. A já měla jogurt ráda...*plac*

lui*
hodnocení

0x

Acidus lactobacilus je součástí mléka. Je to kultura která má "na svědomí" kysnutí mléka.

Bifidobacterium lactis je mikroorganizmus, který žije ve střevech a je obsažen v mléce. Jeho množením v mléce vzniká jogurt. Je tedy pochopitelné, že v jogurtu jich je větší množství než v čerstvém mléce. Takže v kravském mléce sice je, ale v malém možství. Teplem se ničí, a proto převařením, mléko o tyto mikroorganizmy přijde.

neta
hodnocení

0x

Kravské mléko přímo od kravičky...neobsahuje bifidokulturu, ta se musí teprve přidat. Mléko samo od sebe zkyše,ale bifido kultura v tom není.

Mléko kyše...je z něho výborná syrovátka, tvaroh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]