Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam jiz stary typ mixeru,ktery mi slouzi 25 let a stale uspokojive na bezne veci.Uvazuji do budoucna o nejakem opravdu vykonnem,aby bez problemu rozmixoval cokoliv,ale take nemel astonomickou cenu.Treba na takovy Ronic bych hned tak neusetrila.Koupi robotu je pro me velmi dulezite ze zdravotnich duvodu.Mam problem s polykanim a posouvani stravy.Nekdy i namlete maso mi dela potize spolknout,nebo vlastne cokoliv nemuzu jist jen ze to neni uplne na kasi.Treba u meho robotu ,huste veci nerozmixuji,nebo ,abych dala jen kousek masa.Jaky mixer toto splni a neni zas tak drahy.Dekuji moc
Dobrý den. Mám dceru, která má žaludeční sondu, proto jí musím každé jídlo dokonale rozmixovat, aby se sonda neucpala. Už 10 let mám robot BOSCH : kuchynske-roboty.heureka./... který to dokáže. Myslím že se určitě dá koupit i bez příslušenství a třeba dokoupit jenom tu mixovací nádobu. Měla jsem už i hodně ponorných mixerů, ale ty nedokážou maso tak dokonale rozmixovat, pořád zůstávají tenké vlákna masa, které sondu vždycky ucpaly. Ponorný bych volila pouze třeba na polévky nebo ovoce. Myslím ale, že jenom samotné maso nerozmixujete, vždycky bude potřeba něčím naředit.
Dobry den,tohle me zajima.Jak to tedy resite s jidlem,nemuze vsechno,jenom treba omacky?Do te sondy to musi byt tekute?Pokud to ma primo do zaludku tak ale nevnima chute jidla?Vite ja prijimam potravu normalne usty,takze se se snazima o aspon trochu dobre jidlo,jelikoz druhu na vyber moc nemam,jen co je tekute a nebo znacne zapijim.nevim co varit.Z omacek tu svickovou s mletym masem,pak i rajskou jsem tuhle zvladla.houbovou nedelam,jelikoz ji doma nikdo neji.a tim moje fantazie omacek konci,protoze nemuzu moc korenene a holt co do me leze pomalu.Ovoce,docela problem.Dva roky jsem nevidela zadne a tuhle se radovala ze jsem dokazala sporadat jablko,jemne nastrouhane a jeste zapijet.Resim ,nebo nahrazuji stavou z cervene repy za syrova,jo a banan jakztakz.Je to porad stejne dokola,ale dekuju za to ze muzu vubec jist,byla doba ze to neslo vubec.Na ten Bosch kouknu,ale rikate,ze samotne maso nenaseka asi zadny,ze?No tedy vim ze Ronik ano,ale.
Jídlo do sondy musí být řidší. Jde namixovat i řízek, brambory a zředím to třeba slepičí polévkou. Dcera chutě cítí, ona nemá žádný problém s polykáním, ona prostě nechce. Ale v poslední době se to hodně zlepšilo a určité jídla pusou sní, problém je že pít nechce vůbec. Ono namixovat jde opravdu skoro všechno, vím že kmín dělá problémy, proto volím mletý. Mixujem zelí, guláš...prostě všechno . A ovoce mixuju třeba s piškotem a čajem, aby to bylo řídké. Chuť to má stejnou, jenom to divně vypadá. Maso, když budete mixovat samotné, tak to podle mě půjde špatně polykat, asi by se to muselo pořádně zapít, ale myslím že to dohladka ani nepůjde. Zkuste ho zrovna při mixování zředit.
To vas opravdunlituji,ale verte ,ze se to musi zlepsit.Jestli se muzu zeptat blize kolik ji je let,ze nechce a neni treba neco jeste skryteho,ze by se nezjistil problem?neumim si to predstavit,muze byt i psychicky problem.Docela mi pomahala akupunktura,bylo pak lepsi.Ja prave posledni dobou maso mlela a pak jeste varila s vodou,takove hase.No nebavi me to.Byla jsem na sraze spoluzaku,nic cśi dat nemohla a za chvili hlad a musela domu.vsichni na me ze jsem si mela vzit sebou jidlo.Jenomze umite si predstavit v restauraci rozbali ten svuj mix a jako dokazat v klidu jist.Pro me to bylo hrozne pomysleni.Vam preji aby dcera jedla sama,kdyz muze.Je,jak ja bych jedla.Tak urcite to take nema jednoduche a jiste duvod je,
Dceři bude letos v květnu 10, ale není to jenom o tom jídle, je postižená mentálně i fyzicky. Nemluví, takže se s ní ani nedomluvím. Ale přímo ohledně polykacího reflexu problémy nemá. Já si taky myslím že je to spíš psychický problém.Než měla tu sondu tak i 15x za den zvracela, ale jak dostala tu gastrosondu tak se všechno hrozně moc zlepšilo . Věřím že je to pro Vás těžké, hlavně když se cestuje, třeba po doktorech, a nebo taková dovolená,tak to nejde vůbec. Já mám velký problém i se školou, protože ji kvůli tomu nikde nechcou přijmout. Zkoušeli jsme i akupunktury, léčitele...ale myslím že to chce v našem případě spíš čas.
Diky za odkaz,docela uvazuji o zn.BoschMam totiz vydarenou pracku uz spoustu let teto znacky.tak taka trnu hruzou po tolika letech kdy dojede,ale zatim je to hodna holka.
Vaše přání vám splní jakýkoliv ponorný mixer a nebo sekáček potravin např. - Sekáček potravin Sencor SHB 4320 _
Robot je zbytečně drahý, pokud pro něj nemáte ještě jiné využití.
jde mi o to,aby dokazal hlavne mixovat uplne na hladky krem vadi mi i ten nejjemnejsi kousek pri polykani.Vy SENCOR mate?
Sekáček potravin doma nemám, má jej kamarádka, já jsem z něho unešená a mám ho objednaný k narozkám. Nikdy jsem pokrm z něj nechutnala, rozmělnění potravin si regulujete sama - počtem stisků. Na cibuli pod guláš stačí moment, na dětskou přesnídávku déle.
Nevěřím robotům, ponorným mixérům ani sekáčkům, že by dokázali vytvořit 100% hladký krém, kde by nezbyl a ni koušíček. Ve vašem případě bych po rozmixování potravu pasírovala.
Takovy robot Ronik to dokaze za par vterin,ale stoji 30 000kc.Vyrabi francouzka firma,maji ho patentovany.slysela jsem ze v Nemecku ho prodavaji za 8000.Sla bych do toho,ale nmuzu najit na netu zatim prodejce.Jinak pasirovat si jidlo kazdy den a porad,umite si to predstavit?Uz me to takhle nebavi.
juglans, podívejte se sem:
doplněno 25.02.12 17:30:Moje maminka má Ronic asi 16 let a nemůže si ho vynachválit. Tenkrát stál kolem 5-6000 Kč, bylo to strašných peněz, ale nikdy nelitovala.
Jee dekuji,tesi me ze tu nekdo vi o cem mluvim.Mrknu se na to.
doplněno 25.02.12 17:56:Koukala jsem na to,ale muj tady brbla,ze tohle nema cenu,ze je to maly.Nechapu,ptam se dal ze nevadi ze maly,muze se dat navickrat ,pak se nechal slyset ze to neni tak kvalitni.Jak je napravo ronik obrazek odkaz,tak tam jsou ty drazsi.Koukal na to rika,no ten za 22 je ten obycejny,ale tamty ,to je ono.Ja jsem taky pro nasetrit na ten supr,ale to bych hodne dlouho kale nejedla.A zas koupittenhle uplne levny Ronik na chvili,pritom dost penez.Ja opravdu nevim co mam delat.potrebovala bych se presvedcit u nekoho,co levny umi,aby to zatim bylo k ziti.Jak je to smixery,kdyz do neho hodite jednu tuhou vec?Ten stary,co mam sesotva hne a kdyz mixuji treba svickovou,tak musimdolevat vic tekutinu,samotnu zeleninu by moc nebral.vite nemam prehled jak makaj jine,novodobejsi a o to mi jde.ale Ronic stejne na nej setrit budu.
Jejda, to se omlouvám. Chtěla jste něco co nemá astronomickou částku a z toho jsme vycházela. Pokud částka 8 - 30 tis je u vás normální, tak pardon, to jsem netušila a neuváděla bych vás v omyl.
Muj pritel v 1. manzelstvi Ronic meli a to co umi se nevyrovna nicemu a vyplati se na cely zivot koupit,nez 10 mixeru k nicemu.Ale pro nekoho momentalne je to velka suma.Tady maji nasazene ceny na ledascem,ale podle me 8000,na to co umi,je levna zalezitost proti jinym vyrobkum.Myslela jsem si,aby se mu neco aspon malinko priblizilo.umite si predstavit,ze se pousti jen na par vterin a je to a cokoliv.Pak se nedivte,ze stoji tolik.
Nemám SENKOR, mám Moulinex, je to stejně velké.
Můj mixér, zvládne úplně vše, včetně masa.
To důležité je, už má 7 let, stále funkční, cena tehdy byla 690,- Kč.
Nedám na něj dopustit.
Nemá cenu kupovat stroje za tisíce, jen na mixování.
doplněno 25.02.12 17:34:Důležité je, okamžité použití, po mixování, opláchnete pod tekoucí vodou.
Žádné sestavování, rozebírání.
Pro bezne vareni,nebo mene vareni treba ne.Ale my mame v rodine 2 diety,Takze varim 3 druhy jidla,jenom proto ze to nespolknu.ja si take nemuzu narikat na stary Eta mixer,zrejme me prezije,ale neudela narocnejsi mixovani,je pro bezne pouziti v bezne rodine,kde nejsou takove potize.Donedavna ,nez nastaly problemy,jsem rikala ze uz jiny ridit nepotrebuji.
doplněno 25.02.12 17:40:Tenhle Moulinex,umi umichovat treba samotne maso do peny,uplne najemno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.