Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhazov z práce?

Od: bagheera27* odpovědí: 13 změna:
Ahoj chtěla bych se vás zeptat jestli jste někdy dělali nebo děláte v rodinné firmě a jaké s tím máte zkušenosti. Já jsem asi 4 měsíce zaměstnaná v rodinné firmě mého táty a jeho kamarádů. Je nás asi 15. Do firmy jsem byla přijatá pro jazykovou vybavenost a pomoc v zahraničním obchodě. S tím že nevadí, že nejsem z oboru, v kterém firma podniká, že se všechno doučím. Za ty čtyři měsíce ale jen v práci sedím a nikdo o mě nemá zájem. Jakou práci si sama nevymyslím tu nemám. Vypracovala jsem si takový malý sekretariát (vedu faktury, prezenci, poštu, uklízím a občas připravuji občerstvení) Ze začátku jsem se na práci ptala a ptám se i ted ale po několika odmítnutích tatkových spolupracovníků se slovy to by jsi stejně nezvláda nevím jestli to nevzdát. Mám pocit, že kvůli tomu že nemám potřebnou specializaci mě všichni považují za blbce, kterému nemůže být svěřena žádná práce. Už z toho mám docela depky. Tedka máme v práci docela problémy a bude muset dojít k restrukturalizaci a propouštění. Všechny organizační věci řeší s bratrem a spolupracovníky, já nesmím vědět nic. Táta říkal, že mě nevyhodí ale ráno mi rozmlouvá,abych do práce vůbec šla,jsem z toho dost zmatená. Když přece dostávám mzdu tak to musí být za nějaký výkon a určité hodiny ztrávené v práci...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den a na co si stěžujete? Že nic neděláte a přece berete plat?Budte ráda.Jste v rodinné firmě a jste hájená. Tak to v takovýchto firmách bývá.

doplněno 24.02.12 12:09:

Ve firmě kde pracuji,také rodinné se vždy vytvořilo pracovní místo pro synáčka,dcerušku,zetánka,atd atd samozřrjmě v kanceláři a pak se z výroby pro nadbytečnost a z efektivnění výroby propustil nějaký ten člověk.Zkuste to jinde a poznáte jak musíte pracovat aby jste si vydělala na chleba. neberte to nějak špatně,jen je tohle pohled z druhé strany.

osobně bych s toho byl asi taky nervozní skuste si o tom s otcem v klidu a vážně pohovořit

jinak brát peníze za nic je snem mnohých z nás :)

Zdravím Vás. Domnívám se, že se zde tento problém již řešil. Nicméně, záleží čistě jen na Vás. Pokud Vám to takto nevyhovuje, zkuste si najít práci jinde a jinou a vyzkoušejte si, zda Vám to bude vyhovovat lépe. S otcem se domluvte, že se zkusíte uplatnit jinde. Pokud Vám to vyhovovat nebude, asi byste neměla problém, vrátit se zpět. Měla byste poznat, že chleba je všude o dvou kůrkách, jak se říká. Takže pokud jste opravdu v práci nespokojená, je to čistě jen na Vás. Ale práce se nehledá snadno, to snad víte. Zvažte důvody, proč odejít a osamostatnit se, i ty, proč zůstat.doplněno 24.02.12 12:38:Těch rad už jste zde dostala několik. Viz diskuze: www.poradte.cz/spolecnost/14621-v-praci-me-nemaji-radi.htmlA žádná se Vám zřejmě nehodila. Vše záleží jenom na Vás. Cítíte se zřejmě hodně nedoceněná a vadí Vám, že Vás otec nezasvěcuje do chodu firmy, jako bratra. Ale to zde nevyřeší nikdo. Zřejmě nemáte odvahu, sebrat se a jít se o sebe postarat. Proč? Co Vám v tom brání, pokud se Vaše situace v práci ani trochu nelepší, hledat si jinou?
bagheera27*
hodnocení

ale já tam za žádného protekčního rozmazleného fracka,rozhodně nechci být ani nejsem. Dělám za minimální mzdu a jsem s tím spokojená

honzmalatny*

Tak v tom případě nevím na co se ptáte.Pokud Vám to vadí že berete plat a neděláte co máte ve smlouvě,nebo že tam ani chodit nemusíte a stejně to dostanete zaplaceno,tak odejděte.Pokud Vám vadí že to otec řeší bez Vás a chtěla byste být součástí vedení,tak si o to řekněte.

bagheera27*
hodnocení

už jsem mu říkala, že bych chtěla vědět o problémech firmy a pomoct s řešením, ale vždy mě odbydou že mi to není k ničemu a k čemu bych to měla vědět atd.

honzmalatny*

Nevím kolik Vám je let a jaké máte vzdělání,či jazykové znalosti,znalosti na pc,řidičák,nějaký jiný průkaz odbornosti ,kde bydlíte.atd atd.Ale odejít můžete kdykoliv a najít si práci která by Vás bavila i uživila.Internet je plný práce,jen hledat.

bagheera27*
hodnocení

uvažuji o genealogii na živnostenský list, mám 4 roky nedostudovaného archivnictví. Genealogie mě ale vždy bavila, mám ji jako koníčka po práci

honzmalatny*

No tak s chutí do toho.Začátky jsou všude těžké.Ale budete stát na svých nohách.A nikdo z Vás nebude dělat papánkova mazlíčka.Přeji hodně štěstí.Honza.

buss

No ale to mají pravdu, proč má co zaměstnanec, ač rodina, vidět do pozadí firmy, co jak se v ní pytlíkuje?

petr123*

Jenomže ostatní nejspíš vůbec netuší že děláš jen za minimálku a že to že nemáš do čeho píchnout ti nedělá radost protože se můžeš flákat ale že tě to naopak štve. Lidi vidí vždycky jen to co chtějí a co se jim hodí.

petr123*
hodnocení

0x

Nepříjemná situace. Zkusil bych si prostě vážně promluvit s tátou jestli pro mě tam opravdu nějakou práci má nebo ne. A jestli by mlžil tak je prostě lepší dát výpověď nebo se s nimi domluvit ať ti jí napíšou sami. Sama si tam jenom budeš připadat hloupě, místo naučení se nějaké práce nebo získání zkušeností se jen naučíš flákat (nemyslím to zle, prostě se jen díky nedostatku práce naučíš vše dělat pomaleji a tak) a ostatní tě budou nenávidět že jsi protekční mazánek.

fran
hodnocení

0x

Pracujte málo dál, i jako ta ozdoba. Zkuste tatínka na oplátku také "vynechat" a zkuste mezi zaměstnanci najít někoho, kdo je vaší pomoci nejvíc nakloněn a dělá to, co byste nejvíc dovedla. A tomu pak nedejte ve vší zdvořilosti prostě pokoj, dokud si vás či vaší pomoci nevšimne. Třeba vás tatínek vede k takovéhle samostatnosti, do hlavy nikdo nevidí;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]