Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové identifikační číslo - DIČ

Od: balcik odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

po registraci na ŽÚ jsem se byl pochopitelně zaregistrovat na FÚ a dostal jsem přidělené DIČ. Moje otázka zní, dostává každý plátce daní (ať už je to daň z příjmů, DPH, daň z nemovitostí apod.) svoje DIČ, bez rozdílu, jestli je to FO podnikající v řemeslné činnosti nebo má pouze příjmy z pronájmu? Nebavme se nyní o PO.

Ad 1.) Jak velký je problém, když se na daňovém přiznání neuvede? Tzn. uvede se IČO, ale DIČ se zapomene?

S pozdravem,

DB.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

DIČ má každý, IČO jen někdo. Kdo nemá IČO, tak DIČ je vlatně rodné číslo. Jestli jste zapomněl v daňovém přiznání napsat DIČ, nic se neděje, podle IČA jste dohledatelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]