Nejste přihlášen/a.
pred tydnem jsem si spalila vodou dlan, dostala jsem na to sterilni kryti,dnes oddelala, pulka uz nemokvala,ale tam,kde to bylo naruseno odstranenim /asi na polovine/mi to mokva,dnes mi na to kamoska dala nejakou masticku a obvaz. mam to zitra sundat a nechat na vduchu, nebo nechat zavazane v 1 den, pak se na to podivat, kdy to mam zacit mazat?az to nemokva?ebo radsi hned.mam koupeny Januv olej, mam pouzit i neco jineho? je to tak popalenina 2 stupne
S popáleninou si dojdi k doktoroj a ne ke kámošce. Já jsem si kdysi šikovně opařil nohu asfaltem a jezdil jsem na převazy každej druhej den celý měsíc.
Když se ti nechce k doktoroj,mazej do lékárny a tam si řekni o mast na spáleniny,rozumí tomu určitě víc než kámoška,je na to taky konopná mast,tamtéž k dostání.
doplněno 24.02.12 01:11:Vzpomněl jsem si na příhodu.V jedné rodině se spálilo děcko a druhý den šli s matkou k doktorovi.Matko co jste dali na tu ránu?Čisté sádlo,pane doktore.A co ty kousky?To jsou škvarky.
Nebudu radit, je napíši, jak bych to sám řešil.
Pokud to mokvá, tak s mastičkami opatrně, spíš nechat dýchat a větrat, samozřejmě v čistotě, spáleniny a opařeniny jsou náchylné k infekci. Pokud by kůže začala vysychat, pak namazat, ideální je Framykoin, ovšem jako antibiotikum je pouze na předpis, ale stačí klasická modrá indulona nebo i přeškvařené sádlo. Pokud už je to trošku zahojené tak nic nezkazíte nějakou občasnou dezinfekcí, pro silnější povahy doporučuji Septonex, pro slabší jedince třeba hypermangan, ale potom místo masti raději pudr...
K doktorovi bych s tim nechodil. Ja jsem se jednou spalil horicim tekutym plastem az na kost a k doktorovi jsem s tim nesel. Zustala mi po tom vyrazna jizva. Pokud to mokva, tak nechat uschnout, mokvajici prostredi je nachylne k infekci. Mazat pouze az to uschne a bude tam nejake pnuti. Puchyre prubezne propichovat, protoze jinak prasknou a to je horsi. Na noc bych to prevazoval aby se behem spanku ta rana nejak neposkodila. Jako masticku bych doporucil neco s panthenoem, prodava se i sprej. Pak doporucuju uzivat vitamin B. Pokud se to nezaniti, tak to bude v pohode, pokud se to zaniti, tak bych sel k tomu doktorovi. Nesmite to namacet!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.