Nejste přihlášen/a.
pred tydnem jsem si spalila vodou dlan, dostala jsem na to sterilni kryti,dnes oddelala, pulka uz nemokvala,ale tam,kde to bylo naruseno odstranenim /asi na polovine/mi to mokva,dnes mi na to kamoska dala nejakou masticku a obvaz. mam to zitra sundat a nechat na vduchu, nebo nechat zavazane v 1 den, pak se na to podivat, kdy to mam zacit mazat?az to nemokva?ebo radsi hned.mam koupeny Januv olej, mam pouzit i neco jineho? je to tak popalenina 2 stupne
2x
S popáleninou si dojdi k doktoroj a ne ke kámošce. Já jsem si kdysi šikovně opařil nohu asfaltem a jezdil jsem na převazy každej druhej den celý měsíc.
Když se ti nechce k doktoroj,mazej do lékárny a tam si řekni o mast na spáleniny,rozumí tomu určitě víc než kámoška,je na to taky konopná mast,tamtéž k dostání.
doplněno 24.02.12 01:11:Vzpomněl jsem si na příhodu.V jedné rodině se spálilo děcko a druhý den šli s matkou k doktorovi.Matko co jste dali na tu ránu?Čisté sádlo,pane doktore.A co ty kousky?To jsou škvarky.
1x
Nebudu radit, je napíši, jak bych to sám řešil.
Pokud to mokvá, tak s mastičkami opatrně, spíš nechat dýchat a větrat, samozřejmě v čistotě, spáleniny a opařeniny jsou náchylné k infekci. Pokud by kůže začala vysychat, pak namazat, ideální je Framykoin, ovšem jako antibiotikum je pouze na předpis, ale stačí klasická modrá indulona nebo i přeškvařené sádlo. Pokud už je to trošku zahojené tak nic nezkazíte nějakou občasnou dezinfekcí, pro silnější povahy doporučuji Septonex, pro slabší jedince třeba hypermangan, ale potom místo masti raději pudr...
0x
K doktorovi bych s tim nechodil. Ja jsem se jednou spalil horicim tekutym plastem az na kost a k doktorovi jsem s tim nesel. Zustala mi po tom vyrazna jizva. Pokud to mokva, tak nechat uschnout, mokvajici prostredi je nachylne k infekci. Mazat pouze az to uschne a bude tam nejake pnuti. Puchyre prubezne propichovat, protoze jinak prasknou a to je horsi. Na noc bych to prevazoval aby se behem spanku ta rana nejak neposkodila. Jako masticku bych doporucil neco s panthenoem, prodava se i sprej. Pak doporucuju uzivat vitamin B. Pokud se to nezaniti, tak to bude v pohode, pokud se to zaniti, tak bych sel k tomu doktorovi. Nesmite to namacet!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.