Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Online ucet od lišky

Od: drba odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Dnes jsem si vsimnul pri kouknutí na pohyby penez na mem učtě že se mi odečítá i 39kc za výběr z bankomatu vybírám přitom z bankomatu České spořitelny a to píší že z těchto bankomatu to ma být zdarma... kde je potom problém?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Milý pane,

jak už tady bylo řečeno, nemáte online účet od lišky (ČMSS), ale od Poštovní spořitelny, resp. ČSOB. Výběr zdarma tedy máte v bankomatech ČSOB (slovy Československé obchodní banky) a v bankomatech Poštovní spořitelny. To, že nějaký bankomat stojí u pošty, neznamená, že je to bankomat Poštovní spořitelny.

Českomoravská stavební spořitelna (liška) nemá s Českou spořitelnou vůbec nic společného. Tečka.

ČSOB dostala pokutu za to, že klame klienty, kteří si myslí, že mají účet u Poštovní spořitelny, a vlastně jej mají u ČSOB, protože PS je pouze "značka" ČSOB pro retailové klienty. Ale to, že makléři lišky očividně prodávají "online účet od lišky", to už je i na mě moc. A není to zde na poraďtě jediný dotaz na "online účet od lišky"...

cyril*

Odpovídáte sama sobě nebo máte telepatické schopnosti, že víte lépe než tazatel, o jaký produkt a od koho se vlastně jedná?

On-line účet od Lišky je naprosto regulérní produkt z portfolia ČMSS. Máte-li důkazy o tom, že jde o podvod nebo klamání klientů a veřejnosti, podejte svoji stížnost k ČNB nebo přímo trestní oznámení na policii či státním zastupitelství. ;)

cocinkamichalka*

Cyrile, o co jiného se tedy jedná, než o klamání veřejnosti? Ano, ten kdo se o to zajímá, zřejmě ví, že "od Lišky"vůbec není. Zdá se, že široká veřejnost si Lišku s tímto účtem spojuje.

cmss.cz/... zde, online účet od LIŠKY. Vespod malilinký zápis o tom, že poskytovalelem účtu je ČSOB.

Je to stejné, jako byste si koupil mikinu "od Adidasu"a ve skutečnosti to byla mikina od Nike.

Možná jsem na Lišku příliš přísná, ale mám k ní osobní averzi. Tazateli jsem vysvětlila, jak to s tím účtem je.

cyril*

Jediné v čem se dá souhlasit je to, že ona mikina od obou značek je vyrobena stejným výrobcem jako jiné ošacení vietnamských prodejců!

Jinak averze na někoho je věc jedna a skutečné znalosti věc druhá. Účet od Lišky je prostě účet od Lišky, ať je jeho skutečným poskytovatelem třeba Franta Vocásek z Honí Dolní. Nikdo jiný než ČMSS (Liška) jej nenabízí. Nebo jste se s jeho nabídkou setkala v ČSOB nebo PS?

cocinkamichalka*

Ale Cyrile, jasně že jej nabízí Poštovní spořitelna - když je to JEJICH produkt :) Liška je pouze zprostředkovatel, stejně jako Partners, Česká pošta a další. Když si tento produkt sjednáte na poště - což můžete na kterékoli pobočce, také nemáte účet "od pošty"...

erasvet.cz/...

Nebudu se s Vámi hádat, o Poštovní spořitelně jsem psala bakalářskou práci, resp. o značce Era, takže opravdu vím, o čem mluvím. :) Možná Vy to tak nevnímáte, prostě pro Vás je to účet od Lišky. Já jsem pouze uvedla příklad, že za stejnou věc (značku Poštovní spořitelna) dostala ČSOB pokutu a pak se všude po poštách dolepovaly nálepky "Poštovní spořitelna je součástí ČSOB". Proto mi to u Lišky přijde nefér. A víte co? Já tu stížnost na tu ČNB klidně napíšu, za zkoušku nic nedám. :)

(jinak myslím, že naše diskuze se trochu posunula od původního dotazu tazatele, takže pokud budete chtít, můžeme pokračovat vnitřní poštou :))

coop*
hodnocení

0x

Pochybuji, že by Česká spořitelna byla tak nakloněna klientům ČSOB, resp. její dceřinné společnosti, aby poskytovala výběru ze svých bankomatů zdarma. Zdarma by výběry teoreticky mohly být z bankomatů ČSOB, příp. Poštovní spořitelny.

drba
hodnocení

jsou to ale bankomaty které maji zveřejněny i na svých stránkách dnes jsme vybiraly třeba hned vedle pošty z bankomatu je to tuším bankomat poštovní spořitelny a stejne to je za 39,-

coop*

Tak se ujistěte a pokud to je skutečně bankomat Poštovní spořitelny (sám v dotazu uvádíte Českou spořitelnu), pak tento poplatek reklamujte.

hahanaj*
hodnocení

0x

liška je přeci od poštovní spořitelny, tak pokud jste vybíraal u české spořitelny tak je poplatek OK

od české spořitelny je buřinka , asi jste si to popletl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]