Nejste přihlášen/a.
zdravim vas, chci se zeptat na jeden problem, zrovna tedka sem byl na zachode a pri konceni moceni se mi objevila krev v moci, coz me opravdu zaskocilo. Sem nekolik mesicu zdravej (ani rymu sem nemel od leta minulyho roku), zadny problemy, zadny bolesti, proste nic, pitny rezim i strava v poradku, celkove se citim velmi dobre, ani me nepali pri moceni, neboli ledviny ci neco podobneho. A pokud vim, tak sem se v nejblizi dobe neuderil v te oblasti, samozrejme si zajdu k doktorovi, ale tedka v noci me tezko nekde vemou proto se ptam, zda-li tu nebude nekdo, kdo by mi mohl rict, jaka by mohla byt pricina. zkousel sem i hledat na netu, kde se pise co muze zpusobovat krev v moci, ale ani v jednom se nemuzu najit, protoze nemam zadny jiny priznaky.
dekuji za reakce
jeste doplnim, ze sem mel sex pred 2 dny, nemuze to byt pricina? a pokud ano, proc mam krev v moci az dnes...
Zažila jsem a byl takovýto postup.
Návštěva praktického lékaře, vyšetření, /mimo jiného, jestli jsem nejedla červenou řepu/, odběr moče na rychlé zjištění krve v moči.
Napsání poukazu k vyšetření na odborném urologickém pracovišti. Objednání se tam, dostanete serilní zkumavku, kterou přinesete sestřičce podle domluvy, aby měl lékař již výsledky při Vaší prvotní návštěvě.
Provedení sona - musí být plný močový měchýř.
Následuje další objednání na cytoskopii, nebylo to vůbec bolestivé a trvalo to chvíli.
Při této druhé návštěvě se též močí za plentou k získání většího množství moče.
V případě, že je vše negativní doporučí se kontrolní vyšetření za dva - tři měsíce.
Toto jsem zažila já, někdo říká, že ta cytoskopie je nepříjemná, ale já jsem nic necítila.
Též jsem měla jednorázově krev v moči, nic mě nenašli, ale nemá se to právě podceňovat. A snad jsem si to vše zapamatovala dobře.
Teď jsem zjistila, že jste se ptal na možnou příčinu, tak jsem to pojala trochu jinak, ale stejně běžte na vyšetření a nepodceňujte to.
Upaluj na odborné vyšetření. Včas odhalená rakovina močového měchýře Tě může zachránit od velkých potíží,stejně jako mne.
ste me vazne vystrasil, ale snad to neni muj pripad, je mi 30, tak snad je na takovy veci jeste brzo, ale samozrejme si zajdu na vysetreni, protoze nejakej duvod tam bejt musi...
Neberete nějaké vitamíny nebo potravinové doplňky? Některé z nich mohou barvu moči změnit až na rudou. jestli ne, tak to musí diagnostikovat lékař.
neberu nic, celkem se snazim dobre jist. jediny co me jeste napadlo je, ze tenhle tyden sem pil prumerne denne jeden energy drink, coz normalne nepiju. a stalo se mi to pouze vcera vecer, kdyz sem byl na zachode, barva byla v poradku, az na posledni "dokapnuti" (nenapada me lepsi vyraz) se objevila do cervena zbarvena moc a sem si temer jisty, ze to byla krev. vite, dost me to vydesilo, protoze se mi nikdy nic takoveho nestalo. je mi 30.
a dnes co sem byl na zachode, tak barva uz mi pride v poradku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.